Inlägg från: Anonym (Wttff) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Wttff)

    Vad har jag för skyldigheter mot min chef?

    Är du med i facket? Prata med dem.

    Det är din chefs skyldighet att se till att du är helt fri från arbetet under din semester. Om du inte kan/får vara ledig så har du rätt till lön och att få tillbaka semesterdagar. Det som han håller på med nu är också troligtvis ett brott mot de lagar som finns, tex semesterlagen.

    En sak som ingen hittills tagit upp: försäkringar. Om du skadas på jobbet när du har semester, så gäller inte de normala försäkringarna. 

    Reket har du ingen skyldighet att hämta ut. Din semester är inte avbruten, inget jobb, inget rek.
    Du är inte ens skyldig att ha med jobbtelefonen eller svara om chefen ringer på semestern.

    Du är inte livegen.

  • Anonym (Wttff)
    Anonym (Olika syn på saken) skrev 2022-06-10 17:22:13 följande:
    I många fall har jag sett att den anställde och chefen ( men även andra kolleger) har olika uppfattning om  huruvida man ställer upp eller inte. 
    Chefen kanske tycker han varit snäll som beviljat dig några extra tillfälle med föräldraledigt eller att han låtit dig gå tidigare för besök hos mödravården, eller att han låtit dig sitta lite längre på fika rasten för att du är gravid och inte orkar lika mycket. 
    Jobbat med en kollega som alltid sa att hon gjorde allt för alla, Hon var en av dom hemskaste att jobba med för sa någon emot så började hon lipa sen sprang hon och gav presenter i tid och otid för att "verka" snäll. Det var skönt när hon gick i pension. 
    Hade en annan kollega som verkligen INTE förstod ge o ta. Vi hade massor av förmåner och chefen lät oss jobba fria under ansvar men denne person fattade aldrig detta förrän hen sa upp sig och fick en chef som ställde hårda krav. Då ville han komma tillbaka men det tåget hade gått. 
    Sen finns det dåliga chefer men eftersom du inte ens tänker kvittera ut ett rekommenderat brev så känns du som kategorin som gärna tar fördelarna men inte ger något tillbaka.
    Du missade att hon har jobbat en vecka av sin semester? Och att chefen inte tänker justera de dagarna? Dessutom fortsätter chefen med att ge henne arbetsuppgifter på hennes semester, så vem är det som tar fördelarna här?

    Jo, chefen, som struntar i den lagstiftning som reglerar semester/arbetstid. 
Svar på tråden Vad har jag för skyldigheter mot min chef?