• Anonym (AF)

    Vara eller göra sig oanställningsbar a-kassa och ersättning

    Om du beter dig på ett sätt som gör att AG inte vill gå vidare och de meddelar oss på AF så skickas meddelande till a-kassan utifrån paragraf 43a i arbetslöshetsförsäkringen. Dvs att du genom ditt uppträdande uppenbarligen vållat att en anställning inte kommer till stånd. Har du en clowndräkt på dig så lär a-kassan sedan stänga av dig i 5 dagar. 

    Varför i helvete man skulle slösa både sin egen och andras tid med sånt trams när det finns människor som kämpar som svin för att ens få komma till intervju är en mer intressant fråga. 

  • Anonym (AF)
    Anonym (Kola) skrev 2022-06-13 19:19:11 följande:
    Tack för det utförliga svaret! Gäller samma för till exempel beslöjad kvinna blir av med ersättningen? Man kan ju dra på sig en burka och hoppas de inte gillar det. OBS som sagt inte aktuellt för just mig.

    Ja, det må vara intressant men inte frågan för den här tråden.
    Att bära burka är än så länge en rättighet utifrån religionsfriheten så om en AG inte vill anställa en person med burka så är det AG som gör sig skyldig till diskriminering. Sen finns det tjänster som kräver en viss klädsel pga t.ex. säkerhetsskäl och om en person med burka erbjuds en tjänst som kräver att man har andra kläder och personen tackar nej till tjänsten pga det så kan det bli problem. Det har skett och det blev anmälningar hit och dit. Så just uttryck för religion och arbete är inte alltid så enkelt som man kan tro. 
Svar på tråden Vara eller göra sig oanställningsbar a-kassa och ersättning