• Spucks

    4 åring rymde från dagis- har hittats i pool

    Absolut tragisk händelse.
    Men jag är väldig förundrat över några kommentarer här: är det verkligen så vanlig att barn rymmer från förskolan? Det var ju flera här som skriver att deras barn rymde eller att de vet om barn som rymde.

  • Spucks
    cosinus skrev 2022-06-14 22:31:18 följande:

    Mina har aldrig rymt men var absolut kapabla till det. Hade rätt höga staket men jag hade också en klätterapa. Han brukade klättra över staketet varje dag när vi skulle hem för då var det ok. Det gick blixtsnabbt.


    vet även att iaf två av barnen klättrade över och tillbaka bara för att de kunde när de gick på förskola. De rymde aldrig för de visste att de inte fick och de vågade nog inte heller. Men de hade absolut kunnat från typ 4 års ålder. 


    Jag är inte förundrad över att så många barn KAN rymma (det kan mitt barn också - i mitt barns förskola är nog alla barn från ungefär 4 år kapabla att rymma från gården, för de kan öppna grinden), utan att så många verkar GÖRA det.
  • Spucks
    Anonym (Hu) skrev 2022-06-15 10:00:20 följande:
    Verkligen. Om jag är NAIV om jag antar att mitt barn överlever en förskolevistelse kommer jag vägra att ha mitt barn på förskolan. 

    En sak att jag är naiv om jag förväntar mig att ett barn går på förskola utan att nånsin bli lite för kall, ramla eller hamna i konflikt med ett annat barn. Men överleva?
    Man kan förvänta sig att ett barn överöever en dag på förskolan, precis som man kan förvänta sig att ett barn överlever en dag hemma eller sin hela barndom. För de flesta barn idag lever tills de är vuxna och gammal.
    Men man har ingen garanti n
    ågonsin, såklart. Olyckor händer och de kan hända på förskolan precis som hemma eller någon annanstans. Du har ingen garanti att ditt barn lever när du hämtar hen på förskolan, precis som du har ingen garanti att ditt barn lever efter er tur till lekplatsen eller affären.
Svar på tråden 4 åring rymde från dagis- har hittats i pool