Inlägg från: Anonym (mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mamma)

    4 åring rymde från dagis- har hittats i pool

    Anonym (Anonym) skrev 2022-06-14 17:24:47 följande:

    De klättrar snabbt över stängslen i den åldern. Det tar mindre än en minut innan de rymt från fsk och sprungit iväg någonstans där de inte syns. Sluta skuldbelägga personalen, de kan inte ha ögon i nacken och runt hörn.


    sillson skrev 2022-06-14 17:26:27 följande:

    Det händer ibland att små barn rymmer från sina hem eller sin förskola. Det är sällsynt men oundvikligt. Förskolor är inte byggda som anstalter. Hur orolig du behöver vara bestämmer du själv. Jag tror dock att förskolor överlag är en mycket säker miljö.

    Hoppas det går bra för pojken! 


    AndreaBD skrev 2022-06-14 17:42:54 följande:

    Oj - min son rymde flera gånger när han gick på dagis. En gång var han hemma hos en kompis som var sjuk och kompisens mamma ringde och frågade om de visste var pojken var. Personalen hade inte märkt något utan tyckte att han måste vara någonstans. Men kompisens mamma sa "Nej, det är han inte. För att han är här hos oss!"


    Anonym (Pedagog 2) skrev 2022-06-15 08:18:15 följande:

    Men tragedier inträffar.. barn rymmer ibland även från föräldrar som bara har 1 barn att hålla koll på? tänker på det andra lilla barn som smet hemifrån härom veckan o drunknade ,eller på det barn som för något år sedan cyklade med sin förälder till förskola / skola och cyklade rätt ut från en cykelbana rätt ut på en parkering där en lastbil precis backade o barnet hamnade i den sk döda vinkeln och blev påkörd och dog  
    ska vi lyncha dessa föräldrar också..? För att de inte gjorde sitt jobb o höll koll på sina barn? De hade ansvar att hålla koll på 1-2 barn i en miljö som inte skulle vara stängd med barnsäkra grindar.. inte ansvar för 15-20 barn som skulle vara i ett inneslutet område .. 



    Det här får mig att inte vilja skicka in förskoleansökan som jag sitter och fyller i just nu. Hemskt, och sjukt,  att det liksom är normalt att barn rymmer. Ett barn har dött och det känns som att folk tycker att "Tragiskt men det är sånt som händer". Förstå ångesten hos föräldrarna som inte kunde göra något alls. 


  • Anonym (mamma)
    Anonym (Hu) skrev 2022-06-15 09:09:02 följande:
    Fast det är ju en skillnad på att man är naiv om man tror att man aldrig kommer råka ut för saker som att barnet ramlar och slår sig, och på att barnet kommer dö på förskolan.

    Jag skulle inte kalla någon naiv som inte tänker att det är en reell risk att ens barn i Sverige dör när man lämnar det på förskolan på morgonen. 
    Exakt så. Att normalisera att man faktiskt inte kan vara säker på att hämta ett levande barn på förskolan, att man är naiv i annat fall, är helt galet.
  • Anonym (mamma)
    Lyckligalotta skrev 2022-06-16 11:00:05 följande:
    Väldigt många som skriver att det är förskolans uppgift att hålla koll på barnen och att ni inte vågar lämna barnen efter detta. Grejt! Håll barnen hemma och fixa ett jobb där ni kan vara med barnen samtidigt som ni arbetar!
    Jag har gjort det men det är väldigt svårt att arbeta med barn så det är inget jag skulle rekommendera till andra. Som att be om att bli utbränd... 
  • Anonym (mamma)
    Anonym (Hu) skrev 2022-06-22 23:08:39 följande:
    Nyfiken vad du själv jobbar med där det aldrig sker att man inte har stenkoll på alla hela tiden.
    Det handlar ju om prioriteringar. Självklart kan det ju hända att min inte minns var man lade en specifik sak, eller var något barns vantar tog vägen. Däremot så är det ju en helt annan sak att missa när det kommer till säkerhet, att kolla grind innan man släpper ut första barnen (dom är ju bara ute vissa perioder så det är ju inte hela dagen) eller generellt hålla koll på var man har barnen får man ju helt enkelt prioritera. Har de anställda en sådan inställning att "man kan ju ändå inte hålla koll på allt hela tiden" så blir det ju snabbt en ganska slapp inställning till det hela och då är det inte konstigt att det händer olyckor. 

    Jag har två barn hemma på heltid, samtidigt som jag arbetar. Jag har självklart inte stenkoll på allt, men de viktiga sakerna - att dörrar ut är låsta så ingen rymmer, att grinden till trappen är stängd så ingen ramlar osv.
  • Anonym (mamma)
    Anonym (går fort) skrev 2022-06-23 23:44:35 följande:

    Min arbetsplats förra veckan:

    Det var slutet på dagen och vi var 2 personal kvar med 7 barn. Runt gården går ett stängsel, c:a 1.70 m högt och en trägrind på ena sidan. Solen sken och barnen ägnade sig åt att rita på asfalten med kritor, utom 2 som var inne i lekstugan och lekte. En 1-åring ramlade på näsan och jag tog hand om henne. En 4-åring kom ut från lekstugan, kastade en blick mot stängslet och ropade "Mamma!". Antagligen såg han en person på avstånd och trodde det var mamman. Han gjorde en rusning, kastade sig upp mot stängslet och klättrade över. Det tog kanske 5 sekunder från att han kom ut ur lekstugan.
    Var vi slappa? Nonchalanta? Slarviga eller lata? Det visade sig i alla fall att alla 50-åriga kvinnor inte tar sig över ett stängsel i den höjden. Inte oviga 25-åringar heller. Hon fick i stället springa till grinden, springa runt huset, ta sin cykel och försöka cykla i kapp pojken, som vid det laget hunnit ganska långt. Det kunde ha slutat illa, men det gjorde det inte.

    Inga människor är perfekta. Inte ens förskolepersonal.


    Ja, alla som har eller arbetar med barn vet ju hur förbannat snabba dom kan vara. Här hade ni ju verkligen inte kunnat göra något annorlunda eftersom ni såg det hända och agerade direkt. I det fallet skulle jag absolut inte kalla er nonchalanta eller slappa. Det gör jag iofs inte i fallet md 4-åringen heller eftersom jag inte vet exakt vad som faktiskt hände, men jag tycker förskolan ska ha resurser så att sådant inte ska kunna hända, oavsett om det är mer personal, andra rutiner, stängsel som inte går att klättra över (bör ju vara samma regler som tex i trappor, altanräcken, pool mm) eller vad det nu kan vara.. Det är ju dock något som ligger högre upp och som inte enskild personal riktigt kan påverka. Jag vill inte vara konspiratorisk men hade det varit en mansdominerad bransch så känns det om att det funnits mer resurser.. 
  • Anonym (mamma)
    Anonym (Maria) skrev 2022-06-26 09:50:09 följande:
    Tänkte på det sista där, kanske mansdominerade områden då säger män till ordentligt, fixa detta för f*n annars slutar vi. Medans oftare kvinnor biter ihop, gnäller sinsemellan men kräver inte. Bara min egna erfarenheter från kvinnodominerade yrken. Mycket gnäll men när chefer frågar om något ska ändras, förbättras nejdå allt är så bra.  Generalisering såklart men ändå. Om nu fanns vetskap om staket inte höll måttet så undrar man ju varför inget gjorts åt det? Då ju barn tydligen klättrat över tidigare och hämtats dit av grannar. 
    Ja, det kan nog ligga något i det. 
    Anonym (Anna) skrev 2022-06-26 10:06:47 följande:

    För det första, man kan inte bygga bort alla faror, ingen är beredd att betala det priset. 


    För det andra, män toppar statistiken över arbetsplatsolyckor. Så att manliga arbetsplatser skulle vara säkrare eller att män är mer måna om säkerhet stämmer inte. Som grupp. 



    Nej, inte alla faror, men så pass att barnen håller sig på gården, vilket ju faktiskt är en väldigt bra början. Det är ju dom allvarliga farorna man bör ha nolltolerans för men att barn tex slår sig och liknande kommer man ju aldrig ifrån- och bör kanske inte heller komma ifrån. 

    Nej, att det skulle vara säkrare om det var en mansdominerad bransch säger jag inte, utan jag pratar om hur resurser fördelas. Det är ju ett obekvämt problem att barn rymmer och personal måste jaga/leta. Det är ett obekvämt problem att vara underbemannade och stressa ihjäl sig. Sedan är det ju en myt att män är känslokalla och inte bryr sig om säkerhet, men jag vet också att jag har läst att de flesta olyckor med barn sker när en manlig person passat dom... Har dock ingen säker källa på det sista. 
Svar på tråden 4 åring rymde från dagis- har hittats i pool