Inlägg från: Anonym (gg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gg)

    Bråk med chef

    Jag har ju själv varit den besvärliga personen, inte på det sättet du beskriver, mer att jag inte orkat arbeta dag, inte orkat arbeta mer än 50% osv, nu var jag inte nyanställd, utan blev sjukskriven i två år pga utbrändhet på min förra arbetsplats. omplacerades sedan till en ännu tuffare arbetsplats där det inte fungerade så bra.

    Min chef löste det på ett annat sätt, genom att ta in en vikarie extra på heltid medan jag gick på 50%, jag hade inte främst problem med brukarna utan med många nya saker, människor och intryck då jag sov oerhört dåligt och var känslig för ljud, så lösningen var egentligen ingen fantastisk lösning.

    Det bästa kanske hade varit om din kollega blev omplacerad till en tjänst utan brukare på sikt. Ni är väl kommunalt anställda?

  • Anonym (gg)
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-06-17 23:13:53 följande:
    Var ju toppen att de tog in vikarie och att du jobbade 50 %. Men låter inte bra att omplaceras till tuffare arbetsplats i ett sådant läge   Hur tänkte de där egentligen? 
    Det hade säkert varit bra om det hade varit mer fysisk hjälp jag behövde på jobbet, men då det var färre intryck jag behövde så blev det mest bara jobbigt med en extra för både mig och kollegorna. Två som ska läras upp samtidigt liksom på en ny arbetsplats. 

    De tänkte att de skulle få upp mig på heltid genom att erbjuda en annan tjänst med mina önskade arbetstider(natt), de hade nog bara inte funderat på hur någon med neurologisk sjukdom och ptsd ska i längden klara hot och våld ensam nattetid. Det finns gott om boenden som inte har ensam natt och en bättre struktur, men de tog väl det som fanns just då.
  • Anonym (gg)

    Ni har ett arbetsmiljöproblem. Det är inte kollegan i sig som är problemet. Gör riskbedömningar och lämna in. Det är en risk för er om ni inte får semester, får bara besvärliga arbetsuppgifter osv 

  • Anonym (gg)
    fornminne skrev 2022-10-13 11:39:30 följande:

    I övrigt är det mycket märkligt att anställa någon utan provanställning? Tillämpas inte alltid provanställning först?

    Just för att såna här problem ska kunna undvikas, eller i alla fall vara lättare att hantera.

    Man bör ge alla en chans, men med provanställning behöver man inte förlänga någon som är helt olämplig för jobbet.

    En bra arbetsgivare bör ha förståelse för att alla kanske inte klarar allt. Anställda kan ha andra kvaliteter. Men det får inte bli så skevt som TS beskriver.

    Som någon skrev tidigare. Omfördelning av arbetsgifter så att det blir tyngre för andra, fungerar bara en kortare tid. Det får aldrig bli en långvarig eller permanent lösning. För då börjar anställda säga upp sig, dvs precis det som TS berättar hände, att en kollega fick nog, så nu är de underbemannade i stället.


    Där jag jobbar jobbar de flesta som vikarier först. Sedan blir lasade efter 3 år, så det blir ju ett test de där tre åren. Men man kan såklart bli sjuk även efter tre år och inte längre fungera på arbetsplatsen, men det kan ju hända vem som helst.
  • Anonym (gg)
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-10-16 08:44:36 följande:
    Låter mer smart av en arbetsgivare att provanställa helt klart.

    Två av mina kollegor satt förra veckan i lunchrummet och diskuterade A medan jag värmde min mat i mikron.

    Den ena sa någonting om att när en person beter sig som A så är det inte sannolikt att personen vare sig kommer tillbaka till det jobb som var avsett eller går att avskeda utan det som arbetsgivaren på sikt i så fall kan göra är att köpa ut arbetstagaren.

    Det lät helt sjukt. Hur fungerar detta? Jag ville inte fråga vad som menades då det ändå bara leder till ännu sämre stämning.
    Hos mig blir bara personal som betett sig dåligt på riktigt utköpta. tex en som använt sig av utländsk personal som sina privata slavar typ, lurade dem att en del av arbetsuppgifterna var att tvätta hans bilar på deras privata tid tex. Han blev senare utköpt. Fick även gå på tjänsteledigt med lön under ett år först.

    Annars är det vanliga att de får 2 månaders lön för att bli utköpta, vid tex kronisk sjukdom.
  • Anonym (gg)
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-10-16 14:24:33 följande:
    Kan man anställa på vikariat om det inte är som vikarie för annan person?
    Jag menar intermittent anställning när jag skriver vikarier.
  • Anonym (gg)
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-10-16 16:30:28 följande:
    Snälla nån

    Utköpt blir man alltså om man missköter sig ( men inte på sånt sätt så det finns skäl till uppsägning) ???
    Japp. För högre belopp än man blir utköpt av vid sjukdom. Den senaste jag hörde hade blivit utköpt hade varit våldsam mot en brukare inom LSS.

    Men finns även ett fall med en lärare som blev utköpt två gånger av Malmö stad för bristande kompetens, de hade glömt kolla referenser. Andra gången fick han 700 000, första gången vet jag inte.

    Sexanmäld lärare utköpt fem (!) gånger.

    norran.se/nyheter/misstankt-larare-utkopt-fem-ganger
Svar på tråden Bråk med chef