• elsi

    bli uppflyttad till bättre lag

    miljömamma skrev 2022-06-16 09:50:59 följande:
    bli uppflyttad till bättre lag

    Hej! Har en son som sysslat med en idrott i 10 år (vill inte nämna vilken) och som lär sig långsamt men blir bättre och bättre hela tiden. Han har C i idrott så han har inte svårt för sig. Nu är han rätt bra och tränar med en grupp med allt från nybörjare till de som tränat 3 år. Klubben flyttar upp talanger från hans grupp till en fortsättningsgrupp och min son som nu är äldst i sin grupp börjar tröttna på att varje nytt år se hur talanger blir uppflyttade och hur det börjar nybörjare som är ca 4 år yngre i hans grupp. Min son gillar verkligen denna idrott och vill gå i fortsättningsgruppen och jag som mamma tycker att han håller samma nivå som fortsättningsgruppen och kan inte förstå varför han inte blir uppflyttad. Det känns som att han inte får den där peppen och aktiveringen som det står om i dagstidningar att tonåringar behöver utan snarare blir nertryckt i sin sport. Finns det någon som har något bra tips på hur man kan motivera föreningen att flytta upp min son?


    Det enda som vore rimligt för att flytta upp honom är ju om han förbättras så att han platsar i fortsättningsgruppen. Och frågan är om du som mamma verkligen kan bedöma det bättre än hans tränare? 

    Har ni tagit upp det till diskussion med tränarna, och vad säger de om saken?
  • elsi
    miljömamma skrev 2022-06-16 12:05:38 följande:
    Hej! Jag frågade för 3 år sen varför han inte fick flytta upp och de sa att han inte var nog mogen, vilket jag tolkar som att de tyckte nog att det mest var barnpassning att träna honom, sen sa de också att de skulle kolla om han kunde flytta upp efter ett halvår, men det har inte hänt något sen dess. När jag frågar honom hur han är på träningen säger han att han peppar de yngre och ger dem tips.
    Det händer ju rätt mycket med mognaden under tre år hos ett barn/ungdom. Oavsett om han gått från 10-13 eller från 13-16 så är det stor skillnad. Så varför inte ta upp frågan igen? 
Svar på tråden bli uppflyttad till bättre lag