Inlägg från: Anonym (Saknad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Saknad)

    Begrava älskat husdjur?

    Ni som förlorat smådjur, katter eller hundar som stått er nära. Vad har ni gjort när djuret avlidit? Har ni begravt det? Spritt aska? 


    Vill inte gräva ned i trädgården även om man får; flyttar vi nån gång blir ju djuret ?kvar?.

    Hur har ni gjort?

  • Svar på tråden Begrava älskat husdjur?
  • Anonym (Saknad)

    Jag har låtit kremera mitt djur och funderar nu på viloplats nämligen. Att ha urnan kvar känns inte som det jag vill långsiktigt men vill inte heller strö askan på random plats.

  • Anonym (Saknad)
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-20 11:43:49 följande:

    Jag strödde min katts aska på stranden där han Älskade att springa och leka.
    Varje gång jag är där tänker jag på honom och hur vi lekte där och hur han plaskade i vattnet vid strandkanten.
    Det är som att han fortfarande är med mig där.


    Fint. 


    Jag hade en innekatt, så det är inte lika tydligt så. Vill göra något värdigt. Också för att han följt mig genom flyttar och tider i livet.

  • Anonym (Saknad)
    flygrl skrev 2022-06-20 18:49:21 följande:

    Växte upp med en katt som va älskad av hela familjen som den lilla familjemedlem hon va. När hon va 19 år blev hon svagare och svagare så vi lät henne somna in hos veterinären. Det va väldigt sorgligt men blev ändå så fint och värdigt för vi kramade alla om henne och jag fick ha henne i min famn med alla andra runtomkring medans hon somnade in för gott. Sen lämnade vi hennes döda kropp där och det kändes ok att veterinären såg till att hon blev kremererad och utströdd.


    Blir nog typ så igen den dagen det är dags för min nuvarande älskade katt att lämna jordelivet.


     Beklagar verkligen förlusten av din lilla vän, TS!


    Så fint beskrivet. Jag vet att du har så fin relation med dina katter och att dina katter också är speciella små krabater.  // Solig
    Tack. Min katt betydde så väldigt mycket för mig. 
  • Anonym (Saknad)
    flygrl skrev 2022-06-20 21:23:26 följande:
    Både katten jag växte upp med och min nuvarande va/är innekatter och följde/följer mig genom livet. Dom va och är kära vänner och familjemedlemmar. Katt Hjärta
    Ja, samma här. Jag grät floder och kände riktig sorg när jag var tvungen att ta bort min katt pga akut obotlig sjukdom - även om beslutet var rätt. Men min katt var en familjemedlem, därför känns hanteringen efteråt viktig. 
  • Anonym (Saknad)
    Guldnovan skrev 2022-06-21 15:30:55 följande:
    Så fint. Min Goldentik skulle enligt familjen spridas vid vår stuga. Den gick inte. Jag kunde inte lämna henne ensam där utan tog hem henne igen.  La slutligen ner henne i hästens grav några år sedan. De kände varandra.   Nu är de tillsammans. Och nu gråter  jag...

    Det här är ju min ångest. vill inte begrava på tomten för tänk om vi flyttar? Oroad för djurkyrkogård för skyddet för dem finns ju knappt, tänk om det byggs en väg eller hus på marken?

  • Anonym (Saknad)
    flygrl skrev 2022-06-22 22:07:43 följande:

    Jag förstår det här är viktigt för dig. Innan katten jag växte upp med fick somna in sådär som jag beskrev tidigare i tråden hade jag aldrig kunnat tänka mig lämna den döda kroppen hos veterinären utan hade funderat över kremering och sen strö ut askan på nån fin plats eller begrava hennes kropp i jorden.


    Men sen kändes det så fint och värdigt sättet hon fick lämna jordelivet på att det inte gjorde mig nåt lämna henne där på bordet på veterinärmottagningen. Det va ett bra avslut mitt i det oändligt sorgliga med att mista en älskad liten vän. Minnena av henne lever kvar inom mig än idag 6 år efter hon somnade in.


    Anonym (Saknad) skrev 2022-06-21 15:47:18 följande:

    Det här är ju min ångest. vill inte begrava på tomten för tänk om vi flyttar? Oroad för djurkyrkogård för skyddet för dem finns ju knappt, tänk om det byggs en väg eller hus på marken?


    Är det så dåligt skydd för djurbegravningsplatser? Eller är det skräckfilmen Jurtjyrkogården du tänker på?

    Vad jag förstår finns inget skydd för dem alls, mer än folks goda vilja.
  • Anonym (Saknad)
    Corly skrev 2022-06-23 21:51:09 följande:

    Jag har två av mina hundar i urnor på en hylla här hemma, Deras koppel och halsband ligger ovanpå urnorna. Det känns rätt att ha hundarnas urnor framme eftersom de betydde så oerhört mycket och dominerade mitt liv så länge. Katterna blir det svårare med. Inte för att de inte är älskade, utan för att jag inser att det skulle bli sjukligt många urnor här hemma om jag fortsatte så. Nu har jag fyra katter, och det lär säkert komma och gå fler katter i mitt liv så jag måste göra på ett annat sätt. Jag kanske kommer att göra det valet att låta veterinären ta hand om dem bara, fast det känns också lite fel någonstans. Som att man lämnar dem. Men egentligen så spelar askan ingen roll egentligen eftersom det inte längre har något med det levande djuret att göra. 


    För min del blir det nog inga fler djur på länge. Den här katten var ett specialfall. Han var med mig så många år och var väldigt säregen. Svårt att sätta fingret på men den sorgen jag kände när han blev sjuk var som ett svart hål. Därför vill jag göra något fint och varaktigt av var askan strös ut eller så. 
  • Anonym (Saknad)
    Corly skrev 2022-06-24 09:36:01 följande:
    Då måste du känna efter vad som känns rätt för dig. När man har en urna kvar så får man en liten känsla av att djuret är lite ?där? på nåt konstigt sätt. Åren går men eftersom urnan står där så ser man den och skänker djuret en tanke när blicken fastnar där. Det blir väl lite som en minnesplats för djuret, nästan som en gravsten. Strör man ut askan så är ju askan borta sen, men man kan trösta sig med tanken att djuret ströddes ut på sin favoritplats kanske och känna sig nöjd med det. Allt detta är ju bara ritualer för oss människor, för djuret spelar allt detta ingen roll och askan är ju inte det levande djuret. Det viktigaste man egentligen har kvar är sina bilder och minnen. 
    Jag vill helst inte ha urnan kvar för alltid, känns som den också skapar sorg hos mig. Och risken finns ju alltid för sabotage vid inbrott eller brand eller liknande.

    Skall undersöka statusen på djurkyrkogård här i stan. Idealet hade ju varit en som inte riskerar att försvinna om nåt år.
Svar på tråden Begrava älskat husdjur?