Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Midsommar & osämja

    Jag tycker inte det låter som att ni faktiskt varit överens om att det är skaldjur som gäller. Hade ni varit det så hade ju din syster varit med på det och sagt det till sina inbjudna också. Jag tycker mer som att det låter som att du lagt fram det som ett förslag och fått ok från "dina" inbjudna men inte ok från din syster och hennes inbjudna och då är ni ju faktiskt inte överens. 

    Förslag för att jämka det där är att ni gör som din syster har sagt med att det är knytkalas, men att ni för att följa dina planer styr upp mer om vem som tar med vad och hur mycket så att det inte blir att någon tar med 4 humrar och en annan en burk sill.

    Det kan ju vara så också att det är olika ekonomiska förutsättningar som ligger bakom och då kan det ju vara bra att ha 1-2 lite billigare poster i knytkalaset som de som har sämre ställt får ta ansvar för och kanske 1-2 lite dyrare som de som har bättre ställt kan ansvara för (under förutsättning att det är personer som inte känner sig utnyttjade då utan brukar räcka upp handen och vilja bjuda). 

Svar på tråden Midsommar & osämja