Inlägg från: Anonym (Sthlm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sthlm)

    Intellektuell funktionsnedsättning?

    Är det i Sthlm? Gjorde inte BUP nåt intelligenstest alls? Vid 4-års ålder gjordes här intelligenstest på BUP. Det är resursskolor du tänker på? De resursskolor vi står i kö till har vanlig skolgång och särskola.  Det är kortare kö till särskolorna. När du ställer barnet i kö ska du skicka med utlåtandet från BUP. Skolorna sa också att man ska välja den skolform som BUP / tidigare skola rekomenderade. Så var det alltså för oss.

  • Anonym (Sthlm)

    Skulle rekommendera en sån liten kommunal skola som möjligt alternativt att du ställer barnet i kö till resursskolor (=autismskolor).
    Autistiska barn verkar generellt ha svårt när det är mycket folk därför en liten skola.


    Mamma Igelkott skrev 2022-07-02 00:18:12 följande:
    Nej, det gäller en kommun långt söder om Stockholm. Han var inte mer än 2,5 när han fick autism diagnos och vid den åldern för liten för IQ-test. Det görs tydligen inför förskoleklass i 5-6 års åldern. Det är därför jag startade tråden, för vi far i sådan ovisshet. Men nu när jag fått lite feedback ter det sig mindre troligt med IF och jag kommer tänka lite brett när vi ställer honom i kö till skola och se hur han utvecklas och välja det som verkar passa bäst.
  • Anonym (Sthlm)

    Kan du berätta mer om träning? Hur ska den göras osv? Och utveckla gärna det där sista om det hanteras på rätt sätt.


    Anonym (Ink) skrev 2022-07-03 07:11:54 följande:
    Som med alla barn med autism så är det träning och åter träning i sociala situationer som gäller samt att skapa bra vanor i övrigt. 

    Det låter som ni gör ett riktigt bra jobb! Fortsätt så och oroa er så lite som möjligt. Försök att hitta glädje i vardagen istället i ert mål att utvecklas tillsammans. Autism behöver inte innebära större problem i vuxen ålder. Det kan till och med vara en fördel om det hanteras på rätt sätt.
Svar på tråden Intellektuell funktionsnedsättning?