Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Ska det vara tillåtet att abortera homosexuella barn?

    FAST vilken forskare skulle jobba med att ta fram sådana tester? Kanske i en mkt avlägsen framtid när man redan hittat tester som kan detektera ALLA olika syndrom ett litet barn kan födas med. Finns rätt många!  (gudskelov föds de flesta småttingar fullt friska ändå)

  • mari123

    Vad gäller övre gränsen för fri abort så är den generöst satt, tänker jag. KANSKE med tanke på fostervattenproven som var det som fanns att erbjuda på min tid (1992) och där man fick svar först i vecka 18(?) VÄLDIGT sent för abort. Antar att man idag får besked om DS eller inte (som ju är det enda man kan detektera) betydligt tidigare i grav.? En tidig abort görs ju medicinskt och man behöver inte ens vara på sjukhuset så det finns ju ingen anledning att dra ut på tiden!?

  • mari123

    FAST även om man får abortera fram till vecka 18 så rekommenderar jag att unga kvinnor försöker bestämma sig lite tidigare......för sin EGEN skull! Helt och hållet för sin EGEN skull.

  • mari123
    Glinda från Oz skrev 2022-07-02 15:41:03 följande:

    Hur får du ihop det? Tror du mörkhyade inte vet att deras barn kommer blir mörkhyade utan att göra ett test? 


    Jag tycker det här är väldigt enkelt löst. Kommer det ett sådant test förbjuder man det enligt lag. 


    Finns ju fall där ena partnern är vit och den andra färgad och då vet man ju inte hur barnet kommer se ut. Finns fall där tvillingar fötts med olika hudfärg. TEST? Nä inte en enda kotte i hela världen är intresserad av ett dylikt.
  • mari123
    Överste Senap skrev 2022-07-02 16:05:30 följande:

    Ska man få abortera ett foster som är Sverigedemokrat?


    ELLER en som är vänsterpartist, feminist, hysterisk miljönisse? Endast fantasin sätter gränser för en sådan MORBID tanke.
  • mari123
    Glinda från Oz skrev 2022-07-02 17:02:07 följande:
    Svaret är att man förbjuder testning och får abortera fritt. Vi ska ha fri abort och barn ska inte väljas bort pga sexuell läggning, genom att förbjuda testning uppnår vi båda.
    Förbjuda testning och abortera fritt? Idag så väljer många blivande föräldrar att ta ett test som påvisar risken att deras väntade barn har DS! Tänker du att det testet ska förbjudas?
  • mari123

    Skulle man kunna se på ett test att ens blivande barn är homosexuellt så kan man förstås se en massa annat också! Vad skulle man vilja veta? Sjukdomar som riskerar debutera i tidig vuxen ålder? Kanske i en avlägsen framtid ställs blivande föräldrar inför sådan kunskap att ta ställning till. Tur man inte finns då.

  • mari123
    Fagerlund skrev 2022-07-06 15:26:30 följande:

    Det stämmer, det är en hypotetisk fråga. Men att detektera homosexualitet hos foster kommer sannolikt bli möjligt i framtiden. 


    Min fråga är hur samhället ska hantera denna möjlighet? 


    FAST jag tänker att det är närmast en ickefråga? LÅNGT ifrån vad blivande föräldrar kan tänkas vilja få veta om sitt blivande barn? Finns ju så många sjukdomar och syndrom och psykiska tillkortakommanden så listan kan göras hur lång som helst. Homosexuell är väl i sammanhanget närmast en nåd att bedja om.....
Svar på tråden Ska det vara tillåtet att abortera homosexuella barn?