Inlägg från: Anonym (Konstig dubbelmoral) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstig dubbelmoral)

    Ska det vara tillåtet att abortera homosexuella barn?

    KillBill skrev 2022-07-05 22:50:25 följande:
    Jag tycker att det är en ytterst konstruerad frågeställning och det är väl snarare regel än undantag att den här typen av anti-aborttrådar dyker upp på FL under sommaren. 

    I Sverige har kvinnan rätt att bestämma över sin kropp och får själv besluta om abort fram till vecka 18. Så ska det fortsatt vara.  Skulle fosterdiagnostiken vara/i framtiden visa sig bli oetisk så är det den som ska regleras. 

    Finns ingen som helst motsättning mellan att stå upp till 100 procent för nuvarande abortlagstiftning och att tycka att det är fullkomligt vedervärdigt och moraliskt förkastligt att abortera ett foster enbart på grund av fel kön eller fel sexuell läggning. 

    Märkligt nog är det i princip bara när det gäller just abort människor anklagas för att vilja inskränka kvinnors lagstadgade rättigheter för att de reagerar med avsky på vissa företeelser - som att abortera enbart på grund av fostrets kön, eller om det vore tekniskt möjligt att ta reda på , fostrets sexuella läggning.

    Hur ofta ser vi någon anklagas för att vilja återgå till lagstiftningen om äktenskapsbrott, som ändrades 1937 för att den reagerar med avsky på otrohet? 


    ALDRIG skulle jag vilja säga. Ändå spammas familjeliv i princip dagligen ned med inlägg,om hur fruktansvärt förkastligt och omoraliskt otrohet är. Att otrohet ÄR straffbart  i många länder har de flesta praktiskt och bekvämt nog förträngt när det hetsas mot diverse förmodat otrogna kändisar eller i trådar råder fullständig enighet om att en otrogen partner mer eller mindre förtjänar misshandel. 


    Personligen tycker jag att drevet mot otrogna , som om de vore rättslösa är betydligt värre än upprördhet över kvinnor som gör abort enbart  på grund av fostrets kön. 


    Varför är det så enkelt att dra till med aborträtten är hotad så fort någon vill diskutera abort på grund av fel kön men totalt ointressant att människors sexuella självbestämmande är hotat när människor ner eller mindre betraktar otrohet som ett brott. 


    Vi behöver inte gå längre än till Ryssland för att hitta exempel på juridisk uppluckring av kvinnofrid och acceptans för kvinnomisshandel om man kan skylla våldet på otrohet. Ändå tycks det vara en fullkomligt omöjlig tanke att koppla ihop allmänt moraliserande kring otrohet med ett försämrat rättsläge för kvinnor i ett grannland medan minsta ifrågasättande av aborter som görs  enbart på grund av kön omedelbart kopplas ihop med generellt abortmotstånd.

Svar på tråden Ska det vara tillåtet att abortera homosexuella barn?