• Dibella

    IVF efter sommaren 2022

    Var på VUL idag, ena äggledaren var trög denna cykeln, så där fanns inga blåsor. Och på andra fanns det 3 blåsor som var redo att plockas, så blir trigger imon och plock på torsdag redan, på CD 11. Återföring av två embryon på lördag (om det blir några).


    Vi hade egentligen ett bröllop vi skulle på lör-sön, då vi inte trodde att plocket skulle ske så tidigt, utan snarare nästa måndag, då de andra stimuleringar skett runt dag 14-15 Obestämd får hoppas det löser sig ändå. Speciellt när vi lagt ut så mycket pengar, på både IVFen och bröllopet vi ska till, så vill man ju inte skippa någon av det.

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-15 15:43:01 följande:
    Nej vad spännande! Hoppas på bra utfall nu, du får uppdatera oss. Skrattande

    Här fick jag spruta 2 dagar till, och så äggplock på fredag. På dagens vul var 4-5 blåsor stora, så det lät som att läkaren trodde på något därikring, ev. om några små till hinner ikapp. Det känns helt ok, jag mår ju så bra ändå, så kan vi få till ett + av dessa föredrar jag ju att ha färre blåsor helt klart hehe. 

    Kul att vi har plock så nära inpå! Ev. återföring för er på söndag då?


    Håller tummarna att det blir flera fina ägg här för oss båda {#emotions_dlg.flower} 


    Ska bli skönt att lägga ned med sprutorna, fått sån oerhört PMS humör samt huvudvärk av dem, glömmer hur det är från gång till gång.

  • Dibella
    Carinrebecca skrev 2022-08-15 21:15:06 följande:
    Tack! Det hoppas jag också. blir ett VUL på fredag, då har jag tagit sprutor i 9 dagar. Hoppas på ett bra besked den här gången och ett inplanerat plock veckan efter. Känner mig lite nojig då jag inte tycker att jag känner så mycket i magen. Alltid finns det något att noja över! 

    Såg att det närmar sig plock för er, om jag inte blandar ihop nu. Hoppas att det kommer gå fint för er!

    Hoppas att det kommer se bra ut på fredag {#emotions_dlg.flower} man behöver ju inte känna så mycket. Eller så känns det jättemycket, som att man gror ett fotbollslag (som hos mig) och så hade man bara 3 st ändå Drömmer Man vet aldrig innan! 


    Yes, plock på torsdag! Hoppas på 3 st med riktigt fin kvalle!

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-16 09:04:55 följande:

    Nää, måndag, kliniken jag går på har inte öppet på helger. Men det gör ju inget i det här fallet. Är potentiella embryon bra klarar de sig till dag 3 likväl som dag 2. Skrattande 


    Har tack och lov mått rätt bra på sprutorna. Var lite värre första 4-5 dagarna med enbart Gonal F, var som att jag ätit en Mc Donalds plusmeny varje dag och hade lättare pms två veckor "för tidigt" liksom. Men efter att ha lagt till Fyremadel några dagar så la det sig faktiskt en del, så jag kan inte klaga.


    Låter bra att få tillbaks en dag 3a! {#emotions_dlg.flower}


    Skönt att det ändå låter som du mått hyfsat bra under stimuleringen.

  • Dibella

    Äggplock nr 4 idag, nog den trökigaste jag gjort hittills. Den bästa äggstocken med de 3 mogna blåsorna gömde sig bakom tarm och livmoder så det kallades in folk som fick häva sig på magen men tillslut togs beslut att köra nålen genom livmodern, inte det roligaste men funkade. Dock fick de inte alla 3 blåsorna.


    Men vi fick ut 4 ägg! Det hade vuxit 2 små blåsor på vänster sida (som nog kommer vara omogna) och 2 från den mogna sidan med 3 blåsor.


    Så hoppas på det bästa här, hoppas att i alla fall få 2 åter på lördag, värsta fall bara en Glad Nu håller vi tummarna för att detta är sista äggplocket någonsin!

  • Dibella
    Carinrebecca skrev 2022-08-19 20:49:06 följande:

    Men oj vilket stökigt plock du fick. Skönt att dom trots allt kunde få ut några ägg. Hoppas att ett eller två av dom är guldägget för er del! Har ni fått bekräftat att det blir återföring imorgon? 


    För vår del ser det ut att bli plock på onsdag. 


    Ja det var de jobbigaste av de 4 jag haft, brukar annars tycka att plocken är oerhört chill! 
    Men nu är det ruvardags! Av de 4 så var 3 mogna och befruktades! Så två ligger inbäddade i livmodern nu och en får fortsätta i labbet n0gra dagar till förhoppningsvis! Får lite panik av att jag behövde kissa och lite mer, precis efter insättning, inbillar mig att dom trycks ut xD men hoppas inte!

    Håller vi tummarna för ert plock här nu! Har ni något hum om hur många ägg det kan bli?
  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-19 23:39:00 följande:
    Det blev det! Kunde inte haft en bättre upplevelse tror jag, fick som ett skojigt champagnerus och ej så ont alls. Bad om dubbel lokalbedövning innan och fick påfyllning några ggr under plocket, även om jag i ärlighetens namn kanske hade klarat mig igenom ändå, men varför inte göra det så gott som smärtfritt om man kan? 

    8 ägg fick vi ut iaf! Väldigt nöjd och lite överraskad, även om jag inte räknar med att alla är mogna kanske. Återföring planerad på måndag med 3-dagars då. Skrattande
    Skönt att det gick så bra! Bra med 8 ägg, hoppas vi på riktigt fin befruktning nu <3 återföring av guldägg på måndag och några till frys blir perfekt!
  • Dibella
    Carinrebecca skrev 2022-08-21 20:26:54 följande:
    Jag har också alltid haft smidiga och bra plock, så jag hade blivit chockad om jag hade fått gå igenom din upplevelse. Härligt att tre var mogna! Åh, vad spännande med ruvning! Jag fick också insatt två den gången vi fick plus, så jag håller tummarna att det är ett vinnande koncept för er med! Håller tummarna att ni får en till frysen också! 

    Ja men gud vad man kan noja efter en insättning. Man får lita på att dom ligger ingosade där och inte har några planer på att försvinna!

    Tack snälla. Nej faktiskt inte en aning. Vi gör ivf:en på distans utan någon läkare på hemmaplan. Så mina ultraljud göra på min stads sjukhus, så dom har inte varit så investerade alla gånger. När jag gjorde ultraljudet sist sa sköterskan/läkaren inte ett ord till mig. Tänkte att jag fick ta det med kliniken sen istället, men då missade jag deras samtal så fick bara kortfattat informationen om hur planen ser ut vidare. Är det fyra ägg är jag nöjd!

    Låter hoppfullt med att ni plussat med två tidigare, fick ni behålla det plusset?


    Väntan känns olidlig redan, känns som jag redan ruvat i en vecka, men det är första dagen. 


    Oj, segt att behöva göra det på distans med personal som kanske inte är så engagerade, man vill ju så gärna ha koll. Men jag hoppas verkligen för det bästa och att ni får fina blåsor med bra ägg på plocket {#emotions_dlg.flower} 

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-22 10:57:38 följande:

    Ska ha insättning av 3-dagars i dag, så pirrigt! Kliniken skulle ringa på förmiddagen om det var så att det sket sig helt och hållet s.a.s, eller om det var kring 5 eller fler (av de 8 ägg vi fick ut) som kan odlas vidare, och isåfall insättning på onsdag i stället.

    Sitter här som på nålar vid 11 och ännu har de inte ringt iaf. Men den nervositeten för OM de ringer, lär ju knappt våga svara! Skrattande Antingen får vi ju då isåfall ett jättebra eller jättedåligt besked. 

    Nåja, blir det insättning i dag som planerat blir jag ju mest nöjd över det, även om det innebär att färre odlas vidare och ev. kan frysas. Vill bara ha det gjort liksom hehe.


    Håller tummarna för att insättningen gick bra {#emotions_dlg.flower} du borde vara ruvare vid detta laget! Hur har det gått?
  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-22 16:28:53 följande:

    Fantastiskt bra, jag är SÅ himla glad!! Hjärta Av de 8 äggen som togs ut i fredags var 6 st mogna, 5 befruktades normalt med icsi. Alla levde i dag dag 3, 4 av de har delat sig normalt/bra och 1 har delat sig men långsamt. Fick tillbaka en 3-dagars och så odlar de vidare till dag 5 (eller 6 då). 


    Är så tacksam över procentuellt sett så fantastiskt fint resultat! Får vi bara några till frysen nu så blir jag mer än lycklig! Hittills har ju den här IVF-upplevelsen varit mer än positiv, kan inte önska något annorlunda. 

    Testdag 5/9 så nu är det bara den dryga väntan kvar då! Skrattande


    Åh, vilket fint resultat. Nu börjar den långa väntan! Känns som att tiden sniglar sig fram Drömmer
Svar på tråden IVF efter sommaren 2022