Inlägg från: Kvinna1989 |Visa alla inlägg
  • Kvinna1989

    Åka till sverige med bebis, ersättning osv?

    Nu ska vår familj åka till släkeingar i sverige för första gången med bebis!

    Men, fråga om modersmjölkersättning.. Min mamma hade kollat i olika butiker där och säger att det inte finns att köpa i 1 liters pack, stämmer detta verkligen ? Finns tydligen små pack i 2dl eller pulver..

    Har aldrig använt pulver faktiskt, de måste man väll koka osv, tar de inte långt tid på tex morgonen om man har en otålig bebis ? :D

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Åka till sverige med bebis, ersättning osv?
  • Kvinna1989

    1 liters får förvaras öppnad i kylskåp 48 timmar och första tiden från och med 3 månader gick de ju åt 1,2 liter/dygn så jo de går åt :D 

    Jaha så man får ta pulver i flaska i mikron? Tyckte mig läsa här nån gång att man aboslut inte får de? Men om de funkar så är det inte problem. :)

  • Kvinna1989
    Ellie skrev 2022-07-14 13:07:13 följande:

    Man skall inte värma de små färdigblandade förpackningarna i micro, men blandar man pulver går det bra att värma i micron. Man måste förstås kolla att flaskan är microsäker.


    Jaha men de låter ju smidigt och blir ju billigare!

    Gröt då, finns de färdig gröt i 200ml tetra? Det är smidigt när man är på besök och inte behöva stöka ner hos andra. Men finns de inte så finns de inte :)
  • Kvinna1989

    Tack för svar! 

    Det där med pulver ersättning om hur man ska värma och inte ska värma verkar som många tycker och tänker olika.

    Men man skulle ju tro att med den vattenkvalitet vi har behövs de inte kokas(?). Så funkar de med pulver + vatten och in i micron verkar det ju super smidigt! 

    Såg att vi hade fått pulver välling nu (äntligen) här i finland och provade det nu (semper) , det var smidigt åtminstonde och blir ju billigare i längden det också. (Har haft 2dl tetra hittils).
    Välling utbudet är nog större i sverige än i finland antar jag, iallafall när en släkting visade bilder från affären i sverige :D

    (Ersättning finns av märket Valio och Nestle Nan i Finland i 1 liters förpackningar)

  • Kvinna1989
    Anonym (w) skrev 2022-07-14 15:40:07 följande:

    Köpte nestle nan pro 2 igår i 500 ML på Willys men det är nog fortfarande bara hälften av 1 l :D


    Alltid något! :D
  • Kvinna1989

    Bebisen är 10 månader och slutade helamma vid 3-månaders ålder och del ammade tills ca 6 månader om ni nu känner att de är viktigt att veta   (med tanke på komentaren varför jag inte ammar)

    Nu dricker hon ju ju inte bara ersättning så underlättar ju att hon äter fast föda. Men hon brukar starta och avsluta dagen med en flaska ersättning. :) och ibland på dagen , speciellt när de varmt.. Vet inte hur rekomendationerna är i sverige men här får man inte ge vatten i stora mängder till bebisar (under 1 år ) och vätska behövs ju! 

    Sen tycker jag det underlättar att ge flaska när man kör långa sträckor i bilen! 

Svar på tråden Åka till sverige med bebis, ersättning osv?