• Guldnovan

    Har vi valt så hemska namn?

    Gillar alla dem och mest av allt Loke så jag är väl förlorad jag med. Loke var inte direkt en svärmorsdröm men det hade jag ingen aning tills för ett tag sedan. 

  • Guldnovan
    Anonym (?) skrev 2022-07-18 18:28:12 följande:
    Heter ditt barn Loke? Håller med om att alla namnen är fina
    Nej jag har ingen Loke. Mina är födda innan det  var påkommet som namn. Jag har typiska svenska namn med vanlig stavning.  Det första kan man räkna ut vilket år hon föddes...det kom också som en överraskning. Jag har tydligen ingen koll på namn. 
  • Guldnovan
    Anonym (....) skrev 2022-07-18 19:43:17 följande:

    Guldnovan: Du har väldigt gamla barn och måste vara världens äldsta kvinna vid det här laget om dina barn föddes innan namnet Loke var påkommet....

    Hur känns det att ha upplevt allt hemskt i världen? Att vara enda överlevande av många stora saker i historian. Fick du möta Alfred Nobel? Eller Hjamar Branting? Eller Churchill, Einstein, Marie Curie? Eller några andra spännande personer? 

    Måste varit helt fantastiskt att få ha dig med på historia-lektionerna som kunde berätta själva om första och andra världskriget, hur det var att uppleva att Sverige förlorade Finland till Ryssland. Hur var det i Sverige när Jean Baptiste Bernadotte blev kung? Måste varit stort att få uppleva och dessutom kunna berätta om flera hundra år senare. 

    Såg du något av bygget av Göta Kanal? Måste ha varit ett stort bygge och spännande att få uppleva. Kan du inte berätta för oss i tråden? Spännande att höra från någon som faktiskt levde då och lever idag! Vad har du gjort för att fortfarande vara i livet? Vad är hemligheten för ditt långa liv? 


    Ja det har varit tufft många gånger men man gör ju vad som krävs för att orka. Kanske det är smältvattnet från inlandsisen och ljuset från midnattssolen som stärkt mig? 
  • Guldnovan
    Anonym (....) skrev 2022-07-18 19:53:12 följande:
    Inlandsisen? Då var inte du ens påtänkt om man ska tro på dina egna utsagor
    Säg inte det. Hur gammal är en nova? 
Svar på tråden Har vi valt så hemska namn?