Inlägg från: Anonym (?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (?)

    Har vi valt så hemska namn?

    Anonym (Rainbow Trash) skrev 2022-07-27 00:32:15 följande:
    Liam är wt men inte resten av de namn du uppgav. 
    Vad baserar du det på? Enligt andra här så är även Leon och Loke samt Freja WT..
  • Anonym (?)
    Anonym (XXX) skrev 2022-07-27 02:57:07 följande:
    ...och angående Freja, så har porrfilmsproducenterna också hakat på detta med "nordisk fruktbarhetsgudinna". Nej, jag kollar inte på porr! Men jag har läst om det, att det är vanligt att man tar en östeuropeisk tjej, sätter på henne en blond peruk och så ska hon föreställa "Freja the Swedish sex goddess". Freja är ett utomordentligt olämpligt namn i vår internationella värld, skulle jag säga. I linje med Fanny...
    Oj, aldrig tänkt på namnet Freja som en Porraktris. Man måste vara rätt skadad om man tänker så om det flicknamnet tycker jag.. 
  • Anonym (?)
    felicityporter skrev 2022-07-27 11:43:05 följande:

    Jag tycker det är jättefina namn! Särkilt Liam, Leon och Loke. Absolut inget fel på de namnen och om folk säger de är wt-namn beror det endast på att de själva ligger så nära att vara wt att de genom sådana påståenden tror att deras status ska höjas. Dessbättre är sånt lätt att genomskåda och deras åsikter är inget man behöver lägga någon som helst vikt vid eftersom sådana människor är totalt ointressanta och obetydliga i världen.


    Jag är av samma åsikt som dig. 


    Att dessutom associera ett namn till porraktriser säger mer om den personen än om namnet. 

  • Anonym (?)
    Embla twopointoh skrev 2022-07-27 12:05:55 följande:
    Då är det enligt dig alltså okej att kalla en pojke för Adolf, för om man associerar det namnet till maktgalna folkmordsförövare så säger det mer om personen som associerar så än om namnet.
    Du jämför alltså ett namn som associeras med Hitler med ett namn som associeras enligt er till porraktriser. Fräscht. Dina åsikter är på så låg nivå nu att det inte känns givande att diskutera detta vidare. 
  • Anonym (?)
    Anonym (4-barnsmamma) skrev 2022-07-27 12:39:42 följande:
    Det är ju inte hennes åsikter..
    Hur kan du vara så säker på det? 
  • Anonym (?)
    Embla twopointoh skrev 2022-07-27 12:47:33 följande:
    Parallell är inte samma sak som jämförelse. Det vet man om man inte har en låg nivå och kunskap om argumentation.

    Andra namn som enligt ditt resonemang säger mer om den som associerar än själva namnet:

    Uriah
    Judas
    Donald
    Fanny
    Lucifer
    Moriarty
    Jimmie
    Sauron

    Visst, en del av namnen ovan behöver man ha lite allmänbildning för att få några associationer till. Men, det är ju det som är en av markörerna med de namn som är vanligare bland föräldrar med låg utbildning, föräldrarna gör inte den typen av associationer utan tycker bara att namnet i sig är fint, medan andra som är lite mer belästa får en viss association och därför undviker dessa namn trots att de tycker namnet är fint i sig.
    Du drar hela tiden kortet om att andra är lågbildade. Du måste verkligen känna dig viktig i livet som läxar upp yngre på FL och kallar folk lågbildade till höger och vänster. Låt mig gissa, ännu en 60-talist? 
  • Anonym (?)
    Embla twopointoh skrev 2022-07-27 13:07:52 följande:
    Vilka har jag kallat lågbildade? Tråden handlar trots allt om namn som är vanligare hos föräldrar med låg utbildning/socioekonomisk status.

    Det som är intressant, är att så länge jag skrev saker du gillade att höra, så var det så bra så. När jag skriver saker du inte vill höra, så blir du direkt otrevlig och placerar mig i fiendefacket.
    Öh? Så om någon säger att du är fin en dag och nästa dag säger att du är ful så blir du inte arg den andra dagen för att personen sa att du var fin dagen innan? Du hör ju själv hur det låter. 
  • Anonym (?)
    Anonym (Ladybug) skrev 2022-07-27 13:17:09 följande:
    Förlåt, men du skrev en ts och bad om folks åsikter.
    Om du inte tål att alla inte tycker som du, ja då kanske du inte skulle skrivit din tråd?
    Så då får man inte svara, diskutera och argumentera med känslor inblandade menar du? 
  • Anonym (?)
    Embla twopointoh skrev 2022-07-27 13:20:05 följande:
    På vilket sätt var min parallell om Adolf riktad till dig personligen, till exempel, som du uppenbarligen inte gillade att höra? Eller för den delen, när jag skrev att jag var övertygad om att föräldrar väljer namn de tycker är fina, vilket du verkade gilla?
    För att det var just det, en parallell mot att namnet på min brorsdotter Freja är ett namn som bärs av porraktriser. Vad är det som är så svårt att förstå att sådant inte är personligt? 
  • Anonym (?)
    Anonym (4-barnsmamma) skrev 2022-07-27 13:45:36 följande:
    Jag tolkar det så och av din kommentar så tolkar jag det som att du tror det är hennes åsikt?

    Alla har ju olika syn på namn och tänker på olika saker när man hör ett namn det är väll egentligen inget som är konstigt alls. Lika som du tycker att vissa namn låter hemska så kanske andra tycker de är fina osv. Oavsett vad så döper man ju sina barn till det som man gillar och tycker är fint. Sen säger man kanske inte till andra vad man tycker om namnet egentligen om man inte uttryckligen frågar på ett anonymt forum, då får man nog räkna med att folk säger vad de tycker. :) 
    Ja du får tolka det hur du vill. Nu orkar jag inte grotta ner mig mer i detta. Barnen heter det de gör och när dessa 60-talister inte finns i livet längre så är det alla dagens Liam & Leon osv som sitter på högsta posterna Tiderna förändras.
Svar på tråden Har vi valt så hemska namn?