Inlägg från: Elliot1 |Visa alla inlägg
  • Elliot1

    BF APRIL 2023

    Hej hej! 


    Grattis till alla plus :) April känns som en väldigt härlig månad att få barn i! 


    Jag hoppar gärna in i tråden, plussade för en vecka sen och har enligt min sista mens BF 2023-04-05. Det är vårt andra barn och det tog sig på sjunde försöket. Har ett missfall i bagaget innan vi fick vårt första barn. 

    Jag är utomlands just nu så har inte ringt barnmorska etc ännu, gör det när vi kommer hem. 


    Har väldigt sparsamt med symtom, bröstvårtorna svider men annars mår jag prima. Lite molvärk som kommer framförallt på kvällar :) 

    Jag läste högre upp i tråden om en Facebook-grupp, jag är gärna med i en sån men kan vänta ett litet tag till. I min grupp från när jag väntade mitt första barn år 2018 så satte vi en gräns på ett visst antal medlemmar, det gjorde att gruppen blev mindre och mer personlig. Det tyckte jag var väldigt trevligt :) Den lever dessutom än! Så jag är gärna med i en mindre grupp igen! 

  • Elliot1
    evelinagra1 skrev 2022-08-04 22:30:57 följande:

    Vad har ni för symtom och vilken vecka är ni i? Jag har typ inga symtom.. kissar mycket bara 


    Har lite ömma bröstvårtor typ och det kan spänna lite i livmodern på kvällarna. På dagtid känner jag inte så mycket :) Men så var min förra graviditet också, mådde inte illa etc då heller!
  • Elliot1
    smurfen1990 skrev 2022-08-05 20:29:54 följande:

    Mina symtomet är lätt illamående, ömma bröstvårtor, lite molande värk i magen dock mest på höger sida. 
    Tycker det är så svårt att veta när man ska berätta. Dotter på 7 år har längtat efter ett syskon i många år så vi vill att hon ska vara den första som får veta, men berättar man för en 7 åring så lär ju alla andra få veta det också. Drömmer


    Ni som har äldre barn hur har ni gjort? 


    Tycker också det är svårt, vi har en snart 4-åring (men han är väldigt lillgammal) och vi vill verkligen berätta för honom, helst igår :) Men vi kommer vänta några veckor till, kanske tills vi gjort KUB. 


    Vår närmsta familj och mina två närmsta tjejkompisar vet att jag är gravid, så det spelar ingen roll om han skulle säga något till dem. Men vill inte att han ska läcka för övriga släktingar och familjemedlemmar, har stor släkt och umgås rätt mycket med dem och vill helst inte att de ska veta riktigt än, även om vi inte är lika hemliga som vi var med första barnet :) 

  • Elliot1
    Fia92 skrev 2022-08-08 20:10:33 följande:

    Vd ledsen jag blir av att höra att er familj tycker till så mycket och dessutom troligtvis kommer uttrycka det de tycker. Enbart ni och era partners som har med det här beslutet att göra. Två föräldrar som vill ha barnet är det viktigaste tänker jag.

    Ni som har tänkt göra privat tidigt VUL, är det någon som bor i Stockholm? Vart kommer ni gå? Vi har tidigare gjort ultraljud på Crocus men där fanns inga tider förrän i slutet av September?


    Jag har gjort VUL på Hornstulls Gynmottagning två gånger. En gång när jag fick missfall (fick det bekräftat via VUL) och en gång för att se om hjärtat hade börjat slå. Tyckte det gick jättesnabbt att få tid där och inte så dyrt, runt 600kr har jag för mig. 


    Ser att han fått lite blandad kompott på recensioner men jag kommer boka ett där ändå, jag har varit nöjd de gånger jag varit där och jag tycker han var snäll och förklarade bra. 

    Jag funderar på att boka ett nästa vecka, då borde jag vara i vecka 6+ :) 

  • Elliot1
    Jojjans skrev 2022-08-09 07:23:13 följande:

    Trots massor av symptom så verkar allt gå
    åt helvete för oss även denna gång.

    jag har hela tiden tyckt att mina streck på testen är i svagaste laget men lugnat mig med att dom ju ändå ökat. Nu tog jag ett test igen, är på äl+17, och det har börjat minska igen. Alltså det är lika svagt som äl+11 (äl+14 var betydligt starkare). Tog svå test för säkerhets skull men båda är väldigt svaga, så nu inväntar jag ett missfall. 


    Supertråkigt att höra :( Svårt att föreställa sig känslan efter det ni gått igenom. Beklagar verkligen om det är så att det blir missfall. Har du möjlighet att göra VUL? 

    Tänker någonstans att testen kanske ändå kan vara lite missvisande, hoppet är ju det sista som överger en. Ett VUL kan ju bekräfta det ena eller det andra. Vilken stad bor du i? Jag bor i Stockholm och när jag misstänkte missfall ringde jag till en gynmottagning där jag bor och fick en tid för VUL samma dag, för att slippa undra! 

  • Elliot1
    Jojjans skrev 2022-08-09 08:28:10 följande:

     


    jag bor också i Stockholm men är på semester på landet en vecka till. Men jag tror ändå inte det syns någonting på vul såhär tidigt. förhoppningsvis sköter kroppen det själv så jag slipper undra, annars får jag boka ett vul nästa vecka.


    Okej!

    Nej det gör det kanske inte så tidigt. Jag har dålig koll.. 

    Vet ju att det inte hjälper dig i situationen nu men vill ändå skicka lite pepp, håller tummarna för att det bara är testen som är missvisande och att allt går som det ska! 

  • Elliot1
    Jojjans skrev 2022-08-09 19:11:31 följande:
    FrkOlsson skrev 2022-08-09 10:37:56 följande:
    Jag beklagar verkligen men håller också tummarna för att det ändå går vägen! Hoppas verkligen att det går bra!

    Nu under dagen har mina symptom helt försvunnit, och min vanliga energi har kommit tillbaka. Har inte börjat blöda än men hoppas det blir snart så jag slipper gå i den här ovissheten igen.
    har jag inte börjat blöda än då tar jag ett nytt test om tre dagar, på fredag. 
    Beklagar om det nu är så att det inte blev något denna gång :( Men om det nu blir missfall borde ni ju kunna få hjälp nu, med er historik? 
  • Elliot1
    Jojjans skrev 2022-08-09 21:05:43 följande:
    Eftersom våra olika missfall har helt olika orsaker så tror jag inte det finns något dom kan göra.

    om jag blir gravid och kommer till vecka 14-15 och allt ser bra ut så kommer jag få hjälp
    med cerklage, sjukskrivning osv. Men innan dess vet jag inte vad som skulle kunna göra tyvärr?

    Okej :( 

    Självklart ingen tröst nu, men ändå skönt att veta att du kommer få support när det är dags. 


    Håller verkligen tummarna för att det blir er tur snart! 

  • Elliot1

    Jag är också ganska svullen men kan lika gärna vara spår från semestern haha. 


    Skämtåsido, jag känner mig svullen och stor, vilket är jobbigt då jag jobbar i en bransch där kroppen är i fokus. Man blir alltså omedvetet dömd av typ alla runt omkring en och så fort någon blir gravid så fattar alla direkt att nu är det något som händer.. Enklare att dölja vintertid med stora hoodies etc! 


    Evelinagra1, jag har inte heller så mycket molvärk. Jag känner mig mest svullen, trött och har ont i mina nipples. Annars ganska symtomfri. 

    Skulle boka tid för ett VUL idag och tänkte att jag skulle få tid lika snabbt som förra gången men icke, första lediga tiden var den 23/8 så nu är det väl bara räkna ner dagarna! 

  • Elliot1
    Mamaria84 skrev 2022-08-13 08:58:34 följande:
    Jag tränar också mycket! Det är jättebra att träna under graviditeten och som du säger så blir det bara ännu lite viktigare att lyssna på kroppen. Jag är pt och Mammamage-utbildad så känner att jag vet vilken nivå jag ska lägga mig på. Kommer dock att skippa de högintensiva passen. Vad brukar du träna?

    Vad kul med en till PT i tråden :) Jag är också PT, dock ej mammamage-utbildad. 


    Man har ju kommit ur lite träningsrutiner över lag nu på sommaren, men nu sedan man svullnade upp så som man gör i början av en graviditet, så är jag inte supermotiverad att komma igång igen alltså. Vet ju att svullnaden kommer lägga sig igen men just nu känner jag mig bara trött och tung typ. Är ju bara suck it up och gå och träna men det är lätt att vara lat nu?. 

    Vad kör du för typ av träning? 

  • Elliot1
    Mellini skrev 2022-08-14 12:04:58 följande:

    Hej! Hoppar försiktigt in här efter att ha blivit gravid oplanerat. Fick barn för 6 månader sedan så tankarna har verkligen snurrat Tyst Nu har vi bestämt oss för att köra så hoppas detta går vägen nu.

    Vecka 5+0 idag och funderar på att boka in ett tidigt ultraljud så fort det går, är det flera här som tänkt göra ett och i vilken vecka isåfall? Glad


    Spännande med barn så tätt! Starkt att köra på!


    Jag har bokat ett tidigt ultraljud den 23/8, kommer då vara i 7+5 :)

  • Elliot1
    H0nd3ndär skrev 2022-08-19 12:37:07 följande:

    Saknade fb-grupp så startade en. Bf april 2023. Gruppen är dold och planeras vara det genom hela graviditeten och även när våra bebisar tittat ut. Antal tänker jag får bestämmas längre fram.

    Kontakta mig via pm med uppgifter för inbjudan. Gissar att det är mailen till ert fb-konto jag behöver så skickar jag en inbjudan. Skrattande


    Vad kul! Jag kommer gå med :) 


    Har tänkt mycket på det men då jag tyvärr inte har möjlighet att vara admin (tidsbrist) så har jag hoppats på att någon annan skulle ta initiativ ;) 

Svar på tråden BF APRIL 2023