• Anonym

    Spara barnbidraget?

    SaraL77 skrev 2022-07-31 00:29:15 följande:
    Jag vill inte att mina barn ska få tillgång till pengarna så fort dom fyller 18 år. Att ni väljer att göra det visar på hur otroligt naiva och näst intill hjärnslöa ni verkar vara. Om du läser mitt inlägg en gång till så ser du hur jag sparar och hur mycket.
    HAHAHAHAAAAAA!
    Vad pinsamt det blir när du inte läst ordentligt vad du svarat på!
    Eller är förklarningen att du läst men att din IQ inte räcker till? Svårt att avgöra!

  • Anonym
    Anonym (Signe) skrev 2022-07-31 13:26:55 följande:
    Nej man ska inte röra rotbidrag, den helt underbar, vi har en bostad i Norge, vi har använt det Svenska rotbidraget och renovera upp den, man använder vanliga norska företag/arbetare, kan sedan använda rotbidraget från Sverige efter som vi är Svenska medborgare. sedan kan vi sälja den efter Norska regler vid försäljning av bostad.  Jag tycker rotbidraget är sjukt bra.
     Det finns inget ROT-bidrag. Har aldrig funnits. Det är ett skatteavdrag.

    För övrigt svarar du på ett inlägg om RUT.

    För övrigt ser det märkligt ut att du skriver på så dålig svenska när du ska vara överlägsen och förklara sarkastiskt.
  • Anonym
    Anonym (Oxå 4) skrev 2022-08-02 19:43:27 följande:
    Men va?...Nu har det väl ändå gått för långt? 
    Det har uppenbarligen slagit runt helt och hållet. Jag började fundera vid de senaste frågorna som användaren lyckades citera och sedan inte besvara utan svamla om sitt eget sparande ("Så vi som bor i hyresrätt sparar inte, säger du?" - "Jag och en massa andra sparar och det är rätt!").

    Och nu har då vederbörande som sagt uppenbart äntligen helt tappat vettet.
  • Anonym
    Anonym (Mimmi) skrev 2022-08-02 20:25:19 följande:
    Som du då.

    Skriver som en kratta gör du också.
    Verkligen!
    Språket är ju helt obetalbart.
    Tydligen har föräldrarna sparat för lite för Signes språkutbildning, så nu är det bara neråt som gäller.
  • Anonym
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-02 21:07:37 följande:
    Vi gör nu som vi gjort förut dvs snart 400 år sedan när Skåne blev Svenskt, Som nämnt det är SD starkt län i (Skåne), mot invandring, flerbarnstillägg, invandrare osv, vi lyssnar inte på SD i riksdagen.

    Tar man att Skåningarna varit utsatta för den brutalaste etniska rensning i Europas historia så kan man förstå att SD motståndet är starkt där, dom har inte gått vidare även fast det gått snart 400 år, språk undervisning var ett hårt krav för dom, det drevs med järnhand. Man införde ABC-boken, skolor, kyrkor undervisade bara på Svenska. tvångsförflyttade skånska pojkar till Svenska armen, samtidigt skicka man Svenska män som bytte plats med dom, bort skickade, Ja ni förstår varför SD driver dessa frågor hårt idag.

    Detta märks tydligt när man snackar bidrag här på FL, alla ska inte få barnbidrag osv. folk som utbildat sig o får bättre inkomst ska inte få bidrag, det är orättvist att dom kan läsa-
    Såhär ser alltså ett inlägg ut när det är skrivet av någon som har förståndet i behåll, hög utbildningsnivå och avancerade läs- och skrivkunskaper. Det är också mycket relevant i debatten och kopplingarna till de senaste argumenten är tydliga.

    Väl rutet, Signe!

    Kan nu någon gå och ringa de snälla farbröderna med vita kläder ...
  • Anonym
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-02 21:29:42 följande:
    För att förstå avundsjukan dessa människor har måste man starta från början.

    Där man inte vill se alla barns lika villkor, man vill utgå från föräldrar, man kan inte skilja på barnens rättigheter. 
    Man vill skilja på på barn som har föräldrar, mor o farföräldrar som vill ge sina barn/barnbarn en bra framtid. man anser att det inte följer jantelagen. även fast en hög inkomsttagare får betala mycket mer i skatt.

    Ta bara under 80-talet, där börja man tänka som folk på FL, det resultera i att dom som tjäna mycket bra lämna landet, Sverige insåg snabbt att vi gör fel, vi sänker skatterna kom tillbaka, hela landet/systemet förlorar på att ni flyttar.
    Hur står det egentligen till med din förmåga att besvara inlägg som du citerar?
  • Anonym
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-02 21:54:51 följande:
    Skriva kanske jag inte kan, men jag tjänar bra.

    En som kunde skriva det var Astrid Lindgren, på 70-talet skrev hon Pomperipossa.
    Finansminister  Gunnar Sträng, svara skriva sagor kan fru Lindgren men räkna det kan hon inte. Det blev en opinionsmässig katastrof för sosse regeringen efter det svaret.
    Pomperipossa handlade om marginalskatten, det förstod inte Gunnar. på så sätt tog en sagoförfattare ner en sosse regering.
    Jaha.

    Hur står det egentligen till med din förmåga att besvara inlägg som du citerar?
  • Anonym
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-02 22:14:26 följande:
    Haha jag bara driver med er, visar vilken nivå FL skribenter ligger på, där man inte läst historia eller förstår systemet, man förstår inte skatter löner och system, hur dessa uppkommit.

    När man inte förstår hur allt uppkommit så förstår man inte svaren, varav jag nu gav en snabb historielektion, och då har jag hållit mig till det som folk förstår, kanske läst men inte förstått ex Astrids saga om Pomperipossa.
    De flesta som är födda innan mitten av 80-talet (jag själv inkluderad) är helt på det klara med Pomperipossa-grejen och behöver inte imponeras på.
    Dock får jag hålla med om att FL-medlemmar som regel är undantagna ovan påstående och att insikt om samhällets funktioner vanligtvis är nära noll här.

    Inget av de senaste inläggen som du citerat har fått något svar, oavsett.

    För att visa på detta kommer jag nu att i detalj redogöra för hela Ponnyexpressens historia i en serie av inlägg, där jag dessutom kommer att citera en del lösryckta mot-inlägg.


  • Anonym
    Anonym (4barnsmamma) skrev 2022-08-03 23:51:53 följande:
    Slut på argument? Eller känner du dig bara dum? 
    Vad? Du HAR ju verkligen missförstått alla dennes frågor. Du svarar liksom "yxskaft" eller ingenting alls på dem. Ser du inte det?
  • Anonym
    Anonym (4barnsmamma) skrev 2022-08-03 23:51:53 följande:
    Slut på argument? Eller känner du dig bara dum? 
    Läste ditt svar på detta igen och satt faktiskt med fyra andra personer som inte sett tråden innan och garvade ihop. Ser så roligt ut när du skriver samma sak som frågan men inte förstår den. Parodi på dig själv.
    Fortsätt gärna, så ska jag se till att hela sällskapet följer dina svar och har roligt åt dem via sms =)
Svar på tråden Spara barnbidraget?