Inlägg från: Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Det handlar inte om att hjälpa dessa män hitta en partner. Det handlar om så mycket större saker som borde starta redan i skolan, vara en del av vården, arbetslivet.

    Man måste tidigt få människor att motiveras, hitta sig själv, sina intressen och kreativa förmågor. Lära ut social kompetens till barn, bra värderingar, coacha dem i rätt riktning så de lär sig om samspel, relationer, prata känslor och att uttrycka sina problem.

    Det behövs framför allt FLERA psykologer som man kan träffa IRL inte sittande bakom skärmar på ställen som Mindler och KRY, avgränsade från det personliga mötet. Vi behöver inte mer robotsamhälle och AI, vi behöver den mänskliga kontakten, de mänskliga mötena. Fler möjligheter till samtalsterapi  både i grupper och enskilt i samhället för att få ner den psykiska ohälsan.

    Samt skolan och vården måste bli bättre på att fånga upp människor som har speciella behov,  inte klarar av kraven som ställs eller passar in i mallen.

    Det måste finnas aktiviteter som människor vill och vågar ta del av utan stigmatisering. De flesta som har problem vågar inte söka hjälp, vågar knappt erkänna sina problem för sig själv pga SKAMMEN. Killar särskilt. Många har inga bra manliga förebilder eller kvinnliga relationer.

    Sex och kärlek kommer automatiskt till människor som mår bra med sig själv, som vet hur de är sitt bästa jag, men allt det andra måste komma först. Att knulla och få flickvänner löser inte de personliga problemen, de kommer snarare att förstärka dem om man inte har arbeta med sig själv och fått en bra grund.

    Det finns väldigt mycket incelkillar kan göra själv, men eftersom de flesta av dessa aktiviteter och handlingar kräver social förmåga, mod och motivation, är det bäst att börja med att jobba på blygseln, den sociala fobin, och att förändra det yttre faktorerna som att ta hand om sig själv, vara sitt snyggaste jag, Köpa nya kläder,träna och börja med hälsan och att försöka komma i kontakt med människor på ett naturligt sätt. Vara bland människor och bryta sin isolering.

  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (Trollet) skrev 2022-08-03 08:22:49 följande:

    Jag tror att bäst vore en kurs. 

    Innehållet borde vara 

    - personlig hygien 
    - städning
    - planering 
    - matlagning 
    - klädsel 
    - sociala koder
    - jämställdhet mellan könen 
    - vardagsromantik 
    - vardagsmotion 

    Det skulle lösa det mesta. 


    Ja faktiskt ett bra förslag. Men detta behöver göras tidigt. gärna i skolan och återkommande som ett ämne som vilket som helst.

    Jag tror också på kurser med volontärarbete kring olika teman i samhället där man lär sig teamwork, kompromissa, planera och inspirera varandra. Se varandra i samverkan med andra. Dessa skulle kunna erbjudas av vården om man tex söker för ensamhet. Jag tror på att människor behöver en anledning att träffas. Ett förutbestämt sammanhang där ingen behöver känna sig obekväma. Alla är där av samma anledning. Sen skulle det behövas fler grupper som AA tex, fast för social fobi, ensamhet och liknande där man är med likasinnade.

    Det finns så otroligt mycket samhället skulle kunna göra. Bara konstigt att det inte skett tidigare. Att spara ner på psykologer och samtalsterapi och bara göra det möjligt för de välbemedlade med stora plånböcker är ett av de största misslyckanden som Sverige gjort.

    Priset för all utebliven vård utöver de astronomiska samhällskostnaderna är extremt och omfattande psykiskt lidande, våld och sexuell frustration osv.

    LÄTT ATT VARA EFTERKLOK!

  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Limajo skrev 2022-08-03 10:16:09 följande:

    Väldigt långt och fint skrivet men ack vilket snedskott. Ja, det ör ett problem att det finns många ensamma män. Det handlar ju inte enbart om incels utan många män i relationer är också ensamma, saknar socialt skyddsnät, dålig kontakt med egna barnen och när de blir lämnade eller änklingar förfaller de fullständigt.


    Men varför är det kvinnor som ta ansvaret för att socialisera männen? Det är alltid kvinnor som ska stå för lösningen när
    män fallerar, från den duktiga flickan som sätts som buffert mellan busarna i skolan till att vi nu borde sänka våra krav och ligga med män som inte klarar av att byta sängkläder mer än en gång i halvåret för att de inte ska vara så ledsna. TS förslag innebär bara ännu en annan skönskrivning av hur kvinnors kroppar ska finnas till för att män ska må bra.

    Varför är det inte män som kan kliva in och ta sina bröder i kragen? Eller kramas med dem om det nu är fysisk närhet som saknas. 


    Mycket bra skrivet? Något jag tänkt mycket på i livet är hur dåliga män är på sociala relationer och vanligt omsorgssarbete om nära och kära och vänner.
    Hur dåliga de är på att komma ihåg födelsedagar, köpa presenter, skicka kort och hälsningar, ta med något till värdinnan på middagen, städa upp lägenheten inför ett besök, bädda rent i sängen inför en dejt. Såna helt självklara saker för en kvinna.

    De måste uppfostras i så basala saker som vänlighet, omtanke och common sense som faller naturligt för tjejer eftersom det alltid det krävts av dem och tas för givet av samhället i stort när detta borde vara ett delat ansvar.

    Hörde på P1 om skillnaden för en mamma i att få en dotter eller son. Sönerna var oftast väldigt dåliga på att hålla kontakten, även den med barnbarnen och ställde sällan till scener eller ställde krav och var på så sätt enkla barn. Medan kontakten med döttrarna var så mycket mer komplicerad känslomässigt, samtidigt som deras kontakt var mycket mera frekvent och tillitsfull och det naturliga valet för modern vid kriser och svårigheter. Att få en son för en mamma har alltid varit ett känslomässigt förlustkapital eftersom männen frigör sig och klipper banden i högre grad och söker den istället i en kvinna och fru som de blir beroende av och ofta helt underordnade och kapitulerande av eget ansvar,


  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (Uppfostran och samhällsnormer) skrev 2022-08-03 11:48:41 följande:

    . Många kvinnor deltar med glädje även om de inte tycker aktiviteten är rolig i sig. De deltar för att de sätter ett högt värde på relationer. 

    Att (generellt sett) män är ensamma för att de är dåliga på att vårda relationer är inget singel kvinnor kan göra något åt. Detta är ett problem som hela samhället måste inse och arbeta med att förbättra.


    Här har du precis fångat problemets kärna!
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (Tred) skrev 2022-08-03 14:13:15 följande:

    Om problemet med mäns våld mot kvinnor tas itu med så tror jag att många positiva effekter kommer. Många kvinnor träffar män med fara för sitt eget liv. Eftersom incel män har ett större kvinnohat så är det extra viktigt att hålla sig borta från dessa.


    Det Kräver dock en större insats från mäns håll där attityden gentemot kvinnor förbättras (hur män i allmänhet pratar till kvinnor och om kvinnor) respekt helt enkelt. 

    sen så tror jag inte att lösningen på problemet är att alla ska hitta en partner. Lösningen tror jag är en acceptans för sitt singelskap i stället. Då kommer vi tillbaka till hur man pratar med kvinnor, ser dessa som individer utan att gruppera. Sånt borde man lära sig hemifrån och skolan. Mer närvarande fäder som förebilder, hur dessa pratar med mamma osv


    Ja män kan faktiskt ha så många olika värdefulla relationer med kvinnor bortom sex.

    Man kan vara en god vän, en god granne, en som ställer upp, är en god förebild för barn, finns till hands, skänker glädje och trygghet. Kvinnor älskar män som beter sig så och som de kan lita på och räkna med och såna relationer är ofta livslånga till skillnad från sexuella kontakter.
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Jimmy75 skrev 2022-08-03 14:47:11 följande:
    Det finns hur många såna coacher som helst nuförtiden. Det är en jättemarknad. Handlar bara om att hitta en som man tycker matchar ens egna värderingar för de finns det stor variation på och som med allt annat där det finns en stor marknad så poppar allt fler oseriösa och hemmasnickare upp.
    Män från denna grupp lyssnar i regel hellre på Jordan Peterson eller manliga förespråkare med misogyna värderingar än att lyssna och lära om och av kvinnor och faktiskt ta hjälp ev en kvinnlig coach. Något jag nog aldrig hört någon incelsnubbe tala om eller besöka. Har aldrig hört någon ta hjälp alls förutom att ranta om det på forum.
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (Tred) skrev 2022-08-03 15:55:10 följande:

    Eftersom jag sällan kan citera så tycker M2 att kvinnor som blir misshandlade är av män de redan har förhållande med. 


    vad du inte inser så är våld mot kvinnor ett ganska stort hot som kvinnor måste ta med i beräkningen när hon träffar en partner. Varför skulle hon träffa en partner som har ett kvinnohat, ser kvinnor som aliens, träffar vem som helst, ser inte individen bakom kvinnan (eller hon är inte så viktig) vem som helst kan väl räkna ut att det blir inget bra förhållande (eller sex för den delen)

    därför anser jag att om mäns våld mot kvinnor tas på allvar i manskretsar kommer det att generera positiva följdeffekter i samhället. Om kvinnor inte behöver vara rädda för män (och incels är bland det mest skrämmande som finns därute) kommer kvinnor att våga träffa män.

     Det jag menar är att män måste göra en kraftinsats för att motverka våld mot kvinnor, för det är inget som kvinnor kan lösa. Handlar om hur man talar till kvinnor och om kvinnor (vad du skriver på nätet bla) positiva manliga förebilder osv


    Bra inlägg.

    Kan rekommendera Binaca Kronlöfs standup-tal till männen och med männen. Oroligt viktig poäng. Det är männen själv som sitter på nycklarna till att förändra och utplåna bilden och beteenden som de dåliga männen gör för mansbilden och mänskligheten. Dax att uppdatera mannen och modernisera mäns sätt att kommunicera.

    www.svtplay.se/ta-det-som-en-man
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (Färre) skrev 2022-08-03 18:23:07 följande:
    Håller med. Det är inte mycket protester mot att minst en kvinna i månaden  mördas av nuvarande eller fd  pojkvän/man. 
    Det är så sant och så fruktansvärt. Det dör nästan fler kvinnor i Sverige i månaden än män i gängvåld men det är det knappt några notiser om.

    Män förstår inte att deras tystnad och passivitet är de största sveket mot kvinnor, deras döttrar, deras systrar, deras mödrar, kvinnliga vänner, kollegor!

    Var är ni män när vi behöver er???? Varför backar ni inte upp era systrar och försöker stoppa våldet och höjer era röster som ni gör mot gängvåldet som dessutom mest dödar våldsamma män som valt sin destruktiva väg själv snarare än oskyldiga kvinnor och barn som bara var på fel plats?
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Anonym (,) skrev 2022-08-03 18:30:32 följande:
    Det är helt stentyst från i princip alla män så fort det är något som drabbar en kvinna. Män orkar alltså inte ens bry sig om att kvinnor dör, ändå förväntas vi OCKSÅ engagera oss i att de minsann är ensamma. När vi redan har fullt upp med att försöka få till stånd fällande domar för våldtäkter (95% frias), bevara aborträtt, skärpa straff för sexköp etc. Vem gav oss rösträtt? Vem gjorde våldtäkt inom äktenskapet brottsligt? Var det män som förde den kampen? Knappast. Jag ser ingen engagera sig, vara upprörd etc. Knappt ens dela ett Facebook-inlägg.

    Trots att det är deras egna mödrar, döttrar och fruar som drabbas. 

    Män får väl för fan organisera sig och hjälpa varandra, som kvinnor gjort i alla tider. 

    Samla in pengar så ofrivilliga singlar kan gå till dejtingcoacher och psykolog.
    TACK FÖR DESSA VIKTIGA ORD!!! Helt ofattbart är denna tystnad från männen.

    Bianca Kronlöf har gjort en dokumentär om detta - TILL MÄNNEN. Finns på Svt!
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)
    Emilfo skrev 2022-08-03 20:45:26 följande:

    Anonym hyckleri - vilket smaklöst påhopp. Jag hoppas verkligen att du ber om ursäkt.

    Det verkar som om många vill sänka nivån här inne.


    Du kör med ett ganska nedsättande härskarbeteende här om du inte visste det.
    Beter dig som de flesta andra skitstövlar som bara gnäller och aldrig gör något för kvinnor.

    Istället för att reagera så här EXAKT FÖRUTSÄGBART.......

    varför bemöter du inte problematiken hon försöker belysa???

    Visst det kanske var en avstickare men absolut inte off topic egentligen. För om män (dessa som avses i tråden) gjorde en ansats att se lite utanför sitt eget lidande och engagera sig för världen och kvinnorna hade de ju fått belöning och bekräftelse på alla möjliga sätt, dessutom börjat närma sig kvinnor och att ett steg närmre att förtjäna någon. En människa som inte hjälper till att försvara de utsatta är bara pinsam och inget man attraheras av. Män måste steppa upp och de är de själv plågsamt medvetna om ifall de tar av sig förnekelsehatten.

    DET GÖR ONT ATT UTVECKLAS!!!
  • Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!)

    Jag kommer förhoppningsvis börja med självhjälpskurser nästa år som har både styling  och kroppsspråksterapi och närmande på schemat. Hjälpt några män under hösten som fått nytt hopp och helt ny fräsch stil och bättre självförtroende allmänt. De flesta behöver en extrem uppryckning och motivering samtidigt med psykologisk behandling för social fobi och dålig självkänsla.

Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?