• Jimmy75

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Anonym (Trollet) skrev 2022-08-03 08:24:38 följande:
    Läs svar ovan. 

    Problemet är ju personligt. Inget för mig att lösa, jag har inte det problemet. 

    Åh ett samhällsproblem tycker jag nog inte det är? 
    En bunt trista människor som inte blir avlade på. 
    Känns helt okej ändå. 
    Nåväl, det händer ju, om så än förmodligen en liten liten andel, att dessa personer bestämmer sig för att stämma i bäcken och hämnas på samhället och kvinnor med hjälp av automatvapen och välbefolkade platser som verktyg. Så att det är ett problem som kan få allvarliga konsekvenser långt utöver den ensamme individen går inte bortse ifrån. Dock går det inte att lägga ansvaret för det på någon särskild grupp.
  • Jimmy75
    Spigger86 skrev 2022-08-03 08:35:11 följande:

    Steg 1 är att det måste få vara ok att belysa mäns problem i media. Man ger ofta bilden i media att det bara är en nackdel att vara kvinna och att män är privilegierade. Men just när det gäller ensamhet så är män generellt värre drabbade. Sen finns det absolut ensamma kvinnor med, men det är mer utbrett bland män. Detta är givetvis inte kvinnornas fel, men man måste kunna belysa detta som ett samhällsproblem. Sen pratar man ju ofta om att män tjänar mer pengar än kvinnor. Men man tar sällan upp att det finns mer hemlösa män än det finns hemlösa kvinnor. Nej man måste som sagt kunna belysa mäns problem med. Problemet är dock att många feminister skulle tycka att man tar bort fokus från kvinnors problem då.


    För över huvudtaget behöver vi sluta ställa grupper emot varandra för det finns alltid andra grupperingar då som antingen blir förbisedda, eller anklagade som skuldbärande.
  • Jimmy75
    Anonym (Sanna) skrev 2022-08-03 09:10:05 följande:

    Om man inte har några djupa relationer och inte umgås med folk på ett vänskapligt plan, hur skulle då ett romantiskt och sexuellt förhållande kunna funka?
    Det känns som många män i trådarna här enbart fokuserar på kvinnor och vad kvinnorna ska göra FÖR dem, inte hur de själva ska må bättre genom att odla sina intressen och skaffa vänner.
    Kan inte män hjälpa andra män för att fungera socialt?


    Förmodligen en mycket god idé
  • Jimmy75
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 12:57:50 följande:
    Javisst, som sagt blev ju The Game väldigt populär så det visar ju att många vill lära sig. 
    Det är inte alla som vill lära ut hur man raggar och alla är inte så bra lärare heller. Men det borde absolut gå att hitta sådana som både kan och vill lära ut. Precis som med andra kunskaper. 
    Det finns hur många såna coacher som helst nuförtiden. Det är en jättemarknad. Handlar bara om att hitta en som man tycker matchar ens egna värderingar för de finns det stor variation på och som med allt annat där det finns en stor marknad så poppar allt fler oseriösa och hemmasnickare upp.
  • Jimmy75
    Drottningen1970 skrev 2022-08-03 11:25:20 följande:

    Jag kan faktiskt inte komma på en enda liten sak för att hjälpa dessa män förutom att öka sitt eget marknadsvärde.

    Om detta ändå inte funkar så blir väl alternativet någon slags terapi för att finna acceptans över sin situation och hitta mening med livet även utan partner eller sex med en levande människa.


    Hur tråkigt man än kan tycka det är så slår du huvudet på spiken där. Vi kan tycka vad vi vill om huruvida det är rättvist eller ej. Vi bedöms efter vilket värde vi tillför marknadsplatsen och det gäller i jättemånga avseenden, inte bara när det gäller dejting eller sex.

    Jag har aldrig sett någon sån här träd där man beklagar sig över varför ingen vill välja och betala bättre för begagnade bilar i halvdåligt skick.
  • Jimmy75
    Anonym (Uppfostran och samhällsnormer) skrev 2022-08-03 11:48:41 följande:

    Att inte ha en kärleksrelation betyder inte automatiskt att man är ensam. Många singlar har andra relationer och trivs dessutom bra med att vara singlar.

    Det är dock ett vanligare problem att män som är singlar känner sig ensamma än att kvinnor som är singlar gör det. Detta beror mycket på uppfostran och samhällsnormerna. 

    Nu generaliserar jag och det finns förstås undantag men:
    Flickor uppfostras i att vårda relationer samt leker fler lekar som handlar om relationer vilket gör att de blir bättre på att vårda sina relationer. Pojkar uppmuntras att inte att leka såna lekar och att inte visa sina känslor. Även om det blivit bättre idag så började min son redan när han var fyra år att prata om att pojkar gör inte si och så bara tjejer. Jag pratade med förskolan om detta och de sa att tyvärr finns det många barn som tar med sig detta synsätt från sina föräldrar till förskolan. Pojkar ska alltså passas in i en förlegad mall om hur män ska vara. En mall som dessutom gör det svårt med relationer i framtiden (i det fall en kvinna inte finns och håller i relationerna åt honom).

    När pojkar blir tonåringar blir det ännu värre det anses löjligt att prata om känslor, om man blir sårad så ska man bli arg istället för att förmedla detta samt är det töntigt att bry sig om skolan. (Alla pojkar tycker inte så men en mycket större andel än tjejerna)

    Detta märks tydligt också i de parrelationer som finns runt omkring mig. I nästan alla dessa är det kvinnan som ordnar med allt som hör till relationer. Komma ihåg födelsedagar, åka på resor med familjen, lekträffar för barnen med andra barn, arrangera olika sammankomster som middagar, ta med blommor/gåva när man är på besök, stötta släkt/vänner när de har de svårt mm. Det är klart det finns män som också gör detta men det är i de flesta relationer kvinnorna som planerar och fixar det mesta. Vissa män uttrycker dessutom att allt detta som kvinnor gör för att bevara och skapa nya relationer är onödigt, t ex ordna julfirande, planera födelsedagar mm. 

    Jag har också sett flera exempel på män i min omgivning som är jättebra på att planera saker som endast gynnar det de vill göra men planerar eller fixar aldrig något för att andra ska bli glada. Om de inte gillar själva saken som ska göras t ex fira jul, resa med familjen eller bowla då vill de inte följa med eller följer med motvilligt. Många kvinnor deltar med glädje även om de inte tycker aktiviteten är rolig i sig. De deltar för att de sätter ett högt värde på relationer. 

    Att (generellt sett) män är ensamma för att de är dåliga på att vårda relationer är inget singel kvinnor kan göra något åt. Detta är ett problem som hela samhället måste inse och arbeta med att förbättra. Jag tycker dock att samhället har blivit bättre på detta men många avfärdar åtgärder som görs i förskolan eller skolan som genustrams och är rädda att pojkarna då ska bli tvingade att bli som flickor. Vilket inte är så konstigt i och för sig eftersom pojkar redan i förskolan lär sig att det är hemskt att göra saker som flickor gör så det är förståeligt att många är rädda för detta. Det handlar dock inte om det utan det handlar om att pojkar/män måste också få tillåtas att uttrycka sina känslor samt att de ska ha redskap för att bevara samt skapa nya relationer.


    Fler sådana inlägg åt folket tack. Sitter i en annan tråd där det gnälls högt och lågt, först över sakernas tillstånd, och sedan gnälls det över att det gnälls på att det gnälls. När det sedan påpekas blir de gnällande sura och undrar varför de inte ens får lov att diskutera saken konstruktivt.

    Det här var ett konstruktivt inlägg dessutom värderingsfritt.
  • Jimmy75
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 12:23:01 följande:
    Fast det är ju bara en lång radda fördomar du har. 
    En början vore ju att faktiskt lyssna på dem det berör i stället för att anta gissa och komma med fördommar. Det är ju en grundproblem när det här diskuteras, få är intresserade av att faktiskt lyssna.
    MYCKET väl talat - mer lyssna, mindre påtala. För en människa som upplever sig bekräftad genom att man lyssnat och förstått (nej, det är INTE samma som att man måste hålla med) är tio gånger mer benägen att sedan lyssna på motargument, även om dessa inte ligger i linje med den egna synen.
  • Jimmy75
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 14:48:28 följande:
    Du missar poängen som är att den offentliga diskussionen ser helt olika ut om det är kvinnor eller män som har problem. Kvinnor som är singlar får skriva böcker och syns på kultursidorna, män får hålla sig till flashback. 
    Nej nej, stopp nu! Jag hoppas jag missuppfattar men du skriver kvinnor "får" tillgång till flera rumsrena kanaler att utrycka sig i om sitt perspektiv medan männen får hålla sig till flashback. Sist jag kollade var det fritt fram för fem som helst att skriva både böcker och insändare i det här landet. Och till den som nu till äventyrs vill "rätta" mig och förklara att det faktiskt är mycket svårare eller riskerar bemötas på ett annat vis om en man skriver en sån bok - det är en HELT annan sak som jag inte ens försöker bestrida, men vi ska vara väldigt väldigt försiktiga med hur vi svänger oss med vad man får och inte får.
  • Jimmy75
    Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!) skrev 2022-08-03 15:21:07 följande:
    Män från denna grupp lyssnar i regel hellre på Jordan Peterson eller manliga förespråkare med misogyna värderingar än att lyssna och lära om och av kvinnor och faktiskt ta hjälp ev en kvinnlig coach. Något jag nog aldrig hört någon incelsnubbe tala om eller besöka. Har aldrig hört någon ta hjälp alls förutom att ranta om det på forum.

    Nej, det är ju mycket som tyder på att de antingen inte tar hjälpen, eller inte klarar av att omsätta den i praktiken. Jag säger att det finns, det finns jättemånga, både män som coachar män, män som coachar kvinnor, kvinnor som coachar män och kvinnor som coachar kvinnor. Men nu är vi ju där igen "xxx från yyy grupp gör hellre si än så". Om vi leker med tanken att ditt uttalande stämmer på 80% av gruppen (en siffra gripen ur luften) så är nu risken att resterande 20% som inte gör på det viset upplever sig påhoppade och istället för att lyssna på vad vettigt som kan komma ökar risken att allt följande avfärdas.

  • Jimmy75
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 15:37:38 följande:
    Det är väl det som är poängen, att man vill ha nån form av kvalitetskontroll och att det kontrolleras och bekostas av det offentliga, som en del av sjukvården. Och att man pratar om det så att det inte skam och skuldbeläggs som idag. 

    Men återigen så kommer det ju till en punkt när man själv måste våga ta risker också, annars blir man kvar där man är, oavsett vilken rädsla det gäller. Jag är exempelvis svinrädd för höjder... och på en helt absurd nivå, vilket effektivt stänger mig ute ifrån en massa saker jag både skulle vilja och ibland skulle behöva göra. Vem ska jag kasta den skulden på? Är det också samhällets problem att åtgärda??? Det är ju i slutänden jag och BARA jag som kan avgöra när de negativa konsekvenserna av den rädslan utväger vinsterna i att undvika min rädsla. Det är svinjobbigt och det är ju därför jag än så länge inte gjort något åt det, men faktum kvarstår att det är supertydligt vem som har både intresse och ansvar för att det åtgärdas.... och sedan kan jag beklaga mig gul och blå inför alla forum, regeringar, samhällen och gudar jag hittar. Det förändrar inte situationen ett dugg och det är sannerligen inte någon av uppräknade som har något ansvar i saken.


    Någon nämnde Jordan Peterson i förbifarten tidigare och inte i vidare positiva ordalag och mycket kan väl sägas och tyckas om den delen av honom som de flesta ser och hör men EN sak har han rätt i - Att man ska börja äga sitt eget jävla problem och börja med sig själv.

Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?