• Anonym (M2)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Anonym (Signe) skrev 2022-08-03 12:04:19 följande:

    En sak jag reagerat på är att dessa män ofta avfärdar både feminismen och ?genustrams?. De tycker att pojkar/män ska vara pojkar/män och flickor/kvinnor ska vara flickor/kvinnor. Som det var förr. Men å andra sidan klarar de själva inte av att vara man och den som tar initiativet. På samma gång som de inte vill att kvinnor ska få ta plats och ställa krav, på samma gång vill de att kvinnor ska initiativ och lösa deras brist på sexliv och ensamhet. 

    De klarar inte av att vara så beroende av kvinnor som de är, därför skyller de på kvinnorna. 


     


    Fast det är ju bara en lång radda fördomar du har. 
    En början vore ju att faktiskt lyssna på dem det berör i stället för att anta gissa och komma med fördommar. Det är ju en grundproblem när det här diskuteras, få är intresserade av att faktiskt lyssna.
  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 12:07:04 följande:

    Min första tanke när jag ska lösa ett problem är alltid att försöka reda ut varför. I det här fallet skulle jag vilja utröna (helst statistik) vad de ensamma männen har gemensamt. Är det låg utbildning/inkomst, är det BMI, introvert/extrovert, attityd till kvinnor/sex/förhållanden, förväntningar på förhållandet/kvinnor, självkänsla, och vilka andra faktorer man nu undersöker.

    Först när man i alla fall delvis förstår varför män blir ensamma, är det konstruktivt att börja med problemlösningen.

    Vad säger ni? Varför blir vissa män ensamma? Vad har de gemensamt?


    Det de har gemensamt är att de är dåliga på att ragga. Kvinnor har ofta någon sorts naiv föreställning att män som inte kan ragga är misslyckade i övrigt också, de är sexistiska, empatilösa, ohygieniska etc Det märks ju inte minst i tråden här. Sanningen är att förmågan att ragga inte har någonting alls med det att göra. Finns gott om skitiga svin som inte har några problem alls att knulla runt... 

    Men det är förstås enklare att skita i de som drabbas om man kan betrakta dem som dåliga människor.  
  • Anonym (M2)
    Drottningen1970 skrev 2022-08-03 11:25:20 följande:

    Jag kan faktiskt inte komma på en enda liten sak för att hjälpa dessa män förutom att öka sitt eget marknadsvärde.

    Om detta ändå inte funkar så blir väl alternativet någon slags terapi för att finna acceptans över sin situation och hitta mening med livet även utan partner eller sex med en levande människa.


    Det var fantasilöst. 
    Det finns kurser och hjälp för den som söker jobb, det här är inte så annorlunda så naturligtvis finns det massor av praktiskt hjälp man kan ge. The Game blev ju jättepoppis av en anledning så intresset finns. Men man måste ju ge riktiga råd, inte "var dig själv" och då kommer det mötas av motstånd från kvinnor eftersom det krockar med kvinnors självbild. 
  • Anonym (M2)
    Soryu skrev 2022-08-03 12:37:19 följande:
    ... för ditt inlägg gör ju verkligen att du framstår som icke-sexistisk och med god empatisk förmåga...
    Och? Handlar den här tråden om mig? 
    Vad sägs om att hålla sig till sakfrågan och försöka hålla sig till sakliga argument, om du nu har några? 
  • Anonym (M2)
    CyniskOptimist skrev 2022-08-03 12:29:47 följande:

    Kan inte citera, men Ninni träffade huvudet på spiken tycker jag. 

    Den här "obalansen" har för övrigt alltid funnits. Pareto-principen (80/20-regeln) har alltid gällt, och gäller även i djurriket. Att bara "alfamännen" får till det är förstås bara en del av sanningen, även social och ekonomisk status spelar in, inte minst efter 30 och uppåt.

    Som sagt, det har alltid varit så. Jag läste nånstans att vi har tydligen i runda slängar dubbelt så många kvinnliga förfäder som manliga förfäder. Vilket innebär att i snitt (detta är i grova drag) så har varje kvinna fått 2 barn, medans hälften av männen fått 2, och andra hälften 0.

    Det här är ju sjukt komplext, men några faktorer är nog att samhällsnormerna mer eller mindre antyder att det är normalt att få en partner, vilket lätt kan tolkas som en "rättighet", och när då vissa inte lyckas med det så känner de sig snuvade på konfekten så att säga.

    En annan faktor (som är lite av en spekulation) skulle ju kunna vara att eftersom att kvinnor idag inte behöver män av ekonomiska skäl (eller ens för att bli gravida) så finns det ju ingen anledning för dem att inte gå efter toppskiktet. Baksidan av det för kvinnor verkar dock vara att de män som verkligen är riktigt eftertraktade tenderar att ha än större urval, eftersom att kvinnors sociala/ekonomiska status inte är speciellt avgörande för oss vid val av potentiell partner (män kan dejta "neråt" i social/ekonomisk status, kvinnor har svårare för det generellt), och med det så blir även många kvinnor ensamma. 

    Jag vidhåller dock att det bästa män kan göra är att fokusera på sig själva, jobba på sin fysik, ekonomi, sociala förmåga, och ha roligt för böveln! Ut på lite äventyr, utmaningar, etc. På sikt kommer även kvinnobiten i många fall att lösa sig automatiskt då man växer som människa. Man måste gå innan man kan hoppas flyga. 


    Du menar att vi fortsätter som förut och skiter i män som inte lyckas? 
    När framgångsrika kvinnor är ofrivilliga singlar så betraktas det som ett samhällsproblem och är männens fel som inte tål starka kvinnor. När män är ofrivilliga signlar så skall de bara skärpa sig. 

    Trådar som den här gör det så uppenbart hur normaliserat misandri och sexism mot män är. 
  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 12:44:58 följande:
    Jag frågade efter vad de ensamma männen har gemensamt och du vred det till att det är kvinnornas fel. En skev kvinnosyn är kanske det första jag ska notera som gemensam nämnare? Bitterhet också, kanske.
    Nej, jag skrev inte att det är kvinnornas fel. Om du har svårt att förstå vad jag skriver så går det bra att fråga. 
  • Anonym (M2)
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-03 12:45:47 följande:

    Vill män som inte kan ragga få råd från sina kompisar som är duktiga på det? 


    Ger män som är bra på att ragga råd till sina kompisar hur de ska göra för att bli framgångsrika?


    Javisst, som sagt blev ju The Game väldigt populär så det visar ju att många vill lära sig. 
    Det är inte alla som vill lära ut hur man raggar och alla är inte så bra lärare heller. Men det borde absolut gå att hitta sådana som både kan och vill lära ut. Precis som med andra kunskaper. 
  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 13:00:23 följande:
    Jo, du skrev (min understrykning): "Kvinnor har ofta någon sorts naiv föreställning att män som inte kan ragga är misslyckade i övrigt också, de är sexistiska, empatilösa, ohygieniska etc"

    Dessutom försöker du nu platta till mig med härskarteknik ("Om du har svårt att förstå vad jag skriver ..." är klassisk härskarteknik).

    Sakligheten som du frågar efter lyser med sin frånvaro i dina inlägg.
    Hur får du det du citerat till att jag påstår att det skulle vara orsaken till mäns problem? Läs meningen innan, den svarar på det. 

    Det är svårt att påtala att någon läser slarvigt och fördomsfullt utan att det blir en tillplattning. Läs ordentligt och sluta vara så fördomsfull så slipper du bli rättad. 
  • Anonym (M2)
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-03 13:00:37 följande:

    Varför görs det inte då, om detta nu är ett stort problem? 


    Det borde ju kunnas ordnas privat, att man hjälper sina kompisar som man ser har det svårt att träffa någon? 


    Ja, det kan man ju undra, varför görs inte det? Kanske för att vi skiter i män som misslyckas och tycker de skall lösa sina problem själva. 
    Det är ett strukturellt problem, i vårt samhälle måste män prestera för att vara värda nått och gör dem inte det så skiter vi i dem.

    Det gjordes ju privat iom The Game, men det skam och skuldbelades å det grövsta. Män på botten skall uppenbarligen hålla sig på botten. 

    Det handlar om att vi har ett samhälle som föraktar svaga män. 
  • Anonym (M2)
    CyniskOptimist skrev 2022-08-03 13:42:01 följande:
    Jag menar att både män och kvinnor har ett egenansvar att göra det bästa de kan av sina liv och att bli den bästa versionen av sig själv, efter deras förutsättning. Ensamma kvinnor är inte mer samhällsproblem än ensamma män, och båda har ett egenansvar. Sen i den slutliga analysen så kommer fördelningen av partners (precis som pengar och annan framgång) att bli orättvis, detta är bl.a en bieffekt av individens fria val. Och vi gillar väl individens fria val, eller hur?

    MEN det är inte din, min, statens, kommunens eller ens skolans uppgift att ta ansvar för envar och deras liv. Skolan har en viktig roll vad gäller stöttning, men som någon skrev ovan så börjar man nysta i fel ände.. Man fokuserar på att de inte får någon kvinna. Har de bostad? Vänner? Jobb? Fritidssysselsättning? I många fall finns det att jobba på i någon eller några av dessa kategorier, vilket rent krasst inte bara är en förutsättning för en relation, utan faktiskt även viktigare än en relation. 
    Du missar poängen som är att den offentliga diskussionen ser helt olika ut om det är kvinnor eller män som har problem. Kvinnor som är singlar får skriva böcker och syns på kultursidorna, män får hålla sig till flashback. 
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?