• Anonym (gift)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Personligen tror jag att mycket av problemet är att det finns en tydlig bild i samhället att förhållande och tvåsamhet är idealet och att detta ger lycka.

    Ensamhet beror inte på brist på tvåsamhet, och jag tänker att det är olyckligt att det ständigt produceras en bild om det lyckliga paret som får söta barn.... och att detta är något för alla.

    Jag tänker att ensamheten blir så mycket större när man drömmer om något som faktiskt inte är så självklart. Jag tänker att man behöver vara tydligare i hur man skildrar det förflutna och samtiden, så att människor faktiskt hittar annat att identifiera sig med.

    Aldrig någonsin har alla flickor blivit gifta och alla män lyckats skapa familj. Det handlar inte om något nytt. Det är inte heller säkert att det är något eftersträvansvärt.

    Man kan hjälpa män, och kvinnor genom att se till att samhället också har plats för folk som inte har partners. Såväl frivilligt valt celibat, som ofrivilligt.

  • Anonym (gift)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 14:48:28 följande:
    Du missar poängen som är att den offentliga diskussionen ser helt olika ut om det är kvinnor eller män som har problem. Kvinnor som är singlar får skriva böcker och syns på kultursidorna, män får hålla sig till flashback. 
    Fast diskussionen från den "drabbade" gruppen är helt olika. Män är ledsna över att de inte hittar en kvinna som älskar dem, medan kvinnor vanligtvis är ledsna över att de inte hittat kärleken.

    Ensamma män som hoppas att en kvinna ska vara lösningen är en annan sak en kvinnor som inte hittat en partner och som är singel.

    Det är samma par-norm, men det är skillnad i hur könen beskriver det hela. Dessutom så är det rätt vanligt förekommande att kvinnor faktiskt inte har lust att ha en man. Kanske p.g.a. att de märkt att många män faktiskt inte riktigt tillför tillräckligt i förhållandet..... Man vill helt enkelt inte ta risken att behöva "ta hand om en vuxen människa", vilket tyvärr är något som tydligen "bara händer".

    Vissa singel män har en skev verklighetsuppfattning där de inbillar sig att de är snälla, trevliga och ett riktigt kap, men när man pratar med dem så upplever man dem obehagliga, att de känner sig berättigade sex och att de inte har tillräcklig respekt för sina medmänniskor.... Det skiner igenom ... 
  • Anonym (gift)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 15:29:39 följande:

    Det tragiska är ju hur normaliserad sexismen är, det är ok för kvinnor och utrycka sig nedsättande om "mansbebisar", om en man säger något liknande så är han solklart sexistisk. 
    Hela ditt resonemang genomsyras av sådan sexism, du är ett exempel på den problematik jag beskriver.  


    Fast det är just sexismen som slår tillbaka på sig själv. När kvinnor blivit utsatta för nedsättande behandling eller sett hur andra kvinnor råkar illa ut väljer de helt enkelt bort vissa män. 

    Jag tänker att det finns all möjlig sexism puttrande i samhället, men att det blir djupt problematiskt när ett kön klandras för att det andra könet har vissa typer av problem. Naturligtvis behöver man jobba med flera olika problem samtidigt.

    I min värld är det rimligt att såväl män som kvinnor, som slåss, behandlar sin partner illa, som trivs bäst i sin ensamhet, eller som inte vill bo ihop faktiskt inte gör det.

    Ensamhet botas inte med par-relation, eller sex.

    Min uppfattning är att samhället definitivt kan behöva diskutera vad som drabbar män, men att det blir väldigt märklig när kvinnor förväntas ta ansvar för när män faktiskt inte klarar av att ha en relation, eftersom han upplevs som ett barn. 
    I min värld får man kalla det vad som helst, men mansbäbis är iallafall en talande bild, även om jag nästan aldrig själv använder den.
  • Anonym (gift)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 13:58:02 följande:
    Ja, det kan man ju undra, varför görs inte det? Kanske för att vi skiter i män som misslyckas och tycker de skall lösa sina problem själva. 
    Det är ett strukturellt problem, i vårt samhälle måste män prestera för att vara värda nått och gör dem inte det så skiter vi i dem.

    Det gjordes ju privat iom The Game, men det skam och skuldbelades å det grövsta. Män på botten skall uppenbarligen hålla sig på botten. 

    Det handlar om att vi har ett samhälle som föraktar svaga män. 
    Jag tänker att det blir väldigt märkligt när man ser män som ej har en relation, som män på botten. Naturligtvis ligger det ibland något i det, att män som har låg status inte har lika lätt att bilda familj och träffa någon.

    Dock tänker jag att det inte bara handlar om att samhället föraktar svaghet, utan om att det finns en bild av att saker ska vara på ett visst sätt... Vilket gör att vissa saker "hyllas", medan annat inte riktigt förstås.

    Även män som presterar och är snygga kan vara ensamma och ofrivilligt singel. Som kvinna kan man naturligtvis inbilla sig att ev. råd hjälper, men det är så att vissa män faktiskt väljs bort och har få som är intresserade av dem....

    Men ensamhet handlar inte bara om SEX... 
  • Anonym (gift)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 16:51:54 följande:
    Jag förstår ärligt talat inte vad det här har i den här tråden att göra. Män som bär sig illa åt i en relation är ju per defintion inte incels eftersom de är i en relation och uppenbaligen lyckas få till en relation. 
    Det är precis som med diskussionen om män som slår ovan, det är ett väldigt fult guilt by association argument. Ni försöker göra incels anvarig även för vad män som uppenbaligen inte är incels gör. 
    Det är ju helt absurt. 
    Incels är naturligtvis inte ansvariga för vad män i en relation gör. På samma sätt som kvinnor inte är ansvariga för incels.

    Ett problem är att kvinnor i vissa fall faktiskt inte vill vara i relation, trots att de är hetrosexuella. Dels utifrån hur de själva blivit behandlade, men också utifrån hur andra kvinnor i relation behandlas.

    I min värld är det inte kvinnor som kan lösa detta. Att män ibland har problematiska beteenden. 

    Jag tror att enda sättet att hjälpa ensamma män är att faktiskt acceptera att tvåsamhet inte är något som alla automatiskt kommer att få uppleva. Jag tror att en del av problemet är att tvåsamhet ses som en lösning på långt mer än vad som är rimligt, och att vanliga relationer faktiskt också behöver odlas av såväl ensamma män som kvinnor.

    Det sitter rätt många ensamma äldre och för dom är inte sex lösningen. Varför är en sexuell relation lösningen för män?
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?