Inlägg från: Anonym (Signe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Signe)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Anonym (Ninni) skrev 2022-08-03 10:20:54 följande:

    Vi är flockdjur. På samma sätt som hos de flesta flockdjur, så finns det en obalans mellan hanar och honor. Vissa hanar (så kallade alfa- och beta-hanar) har ensamrätt över i stort sett samtliga honor i flocken, men de flesta hanarna längre ner i rangordningen lever i ensamhet eller med stulna sexuella kontakter. 

    Kvinnor på alla nivåer dras till män i toppskiktet av rangordningen. Man väljer inte en man på samma nivå där man själv är utan strävar högre. En omega-kvinna väljer helst inte en omega-man som partner utan väljer hellre att vara ensam.

    Män som ligger i den undre hälften av den sociala rangordningen har således mycket svårt att hitta en passande partner och hamnar i den så kallade "zone of pain".


    Ja, detta är ett argument som ofta framförs i sådana här trådar, att kvinnor dras till en liten del av männen, alfahannarna, och denna del av män får många kvinnor.

    Men ingen kommer med kravet att mannen som ligger runt med många ska avstå, utan de är kvinnorna som ska avstå och välja de mindre populära mannen istället. Varför ska vi inte ställa krav på män att de inte förstör för andra mindre lyckade män? 


     

  • Anonym (Signe)
    Anonym (Ninni) skrev 2022-08-03 11:03:42 följande:
    Att försöka styra detta med någon slags kontrollerade insatser i vårt västerländska kultur är helt oförenligt med våra västerländska värderingar. Vi har kommit förbi tiden då partnerval och äktenskap sker över huvudena på den inblandade. 

    Hur skulle den "kravställningen" gå till? Ett statligt ransoneringspaket för hur många partners en person kan få per år? Eller skulle det ske någon obligatorisk psykologisk utvärdering av varje medborgares sociala och sexuella rangordningspoäng som bildar en bas för ett tvingande partneravtal? 
    Du missförstod mitt inlägg. Jag menar inte att vi ska styra detta, inte alls. Jag pratar om debatten som förs om ensamma män. Varför det alltid förs fram att det är kvinnorna som ska ändra på sig och inte männen.
  • Anonym (Signe)
    Anonym (Uppfostran och samhällsnormer) skrev 2022-08-03 11:48:41 följande:

    Att inte ha en kärleksrelation betyder inte automatiskt att man är ensam. Många singlar har andra relationer och trivs dessutom bra med att vara singlar.

    Det är dock ett vanligare problem att män som är singlar känner sig ensamma än att kvinnor som är singlar gör det. Detta beror mycket på uppfostran och samhällsnormerna. 

    Nu generaliserar jag och det finns förstås undantag men:
    Flickor uppfostras i att vårda relationer samt leker fler lekar som handlar om relationer vilket gör att de blir bättre på att vårda sina relationer. Pojkar uppmuntras att inte att leka såna lekar och att inte visa sina känslor. Även om det blivit bättre idag så började min son redan när han var fyra år att prata om att pojkar gör inte si och så bara tjejer. Jag pratade med förskolan om detta och de sa att tyvärr finns det många barn som tar med sig detta synsätt från sina föräldrar till förskolan. Pojkar ska alltså passas in i en förlegad mall om hur män ska vara. En mall som dessutom gör det svårt med relationer i framtiden (i det fall en kvinna inte finns och håller i relationerna åt honom).

    När pojkar blir tonåringar blir det ännu värre det anses löjligt att prata om känslor, om man blir sårad så ska man bli arg istället för att förmedla detta samt är det töntigt att bry sig om skolan. (Alla pojkar tycker inte så men en mycket större andel än tjejerna)

    Detta märks tydligt också i de parrelationer som finns runt omkring mig. I nästan alla dessa är det kvinnan som ordnar med allt som hör till relationer. Komma ihåg födelsedagar, åka på resor med familjen, lekträffar för barnen med andra barn, arrangera olika sammankomster som middagar, ta med blommor/gåva när man är på besök, stötta släkt/vänner när de har de svårt mm. Det är klart det finns män som också gör detta men det är i de flesta relationer kvinnorna som planerar och fixar det mesta. Vissa män uttrycker dessutom att allt detta som kvinnor gör för att bevara och skapa nya relationer är onödigt, t ex ordna julfirande, planera födelsedagar mm. 

    Jag har också sett flera exempel på män i min omgivning som är jättebra på att planera saker som endast gynnar det de vill göra men planerar eller fixar aldrig något för att andra ska bli glada. Om de inte gillar själva saken som ska göras t ex fira jul, resa med familjen eller bowla då vill de inte följa med eller följer med motvilligt. Många kvinnor deltar med glädje även om de inte tycker aktiviteten är rolig i sig. De deltar för att de sätter ett högt värde på relationer. 

    Att (generellt sett) män är ensamma för att de är dåliga på att vårda relationer är inget singel kvinnor kan göra något åt. Detta är ett problem som hela samhället måste inse och arbeta med att förbättra. Jag tycker dock att samhället har blivit bättre på detta men många avfärdar åtgärder som görs i förskolan eller skolan som genustrams och är rädda att pojkarna då ska bli tvingade att bli som flickor. Vilket inte är så konstigt i och för sig eftersom pojkar redan i förskolan lär sig att det är hemskt att göra saker som flickor gör så det är förståeligt att många är rädda för detta. Det handlar dock inte om det utan det handlar om att pojkar/män måste också få tillåtas att uttrycka sina känslor samt att de ska ha redskap för att bevara samt skapa nya relationer.


    Håller med. Bra inlägg.
  • Anonym (Signe)

    En sak jag reagerat på är att dessa män ofta avfärdar både feminismen och ?genustrams?. De tycker att pojkar/män ska vara pojkar/män och flickor/kvinnor ska vara flickor/kvinnor. Som det var förr. Men å andra sidan klarar de själva inte av att vara man och den som tar initiativet. På samma gång som de inte vill att kvinnor ska få ta plats och ställa krav, på samma gång vill de att kvinnor ska initiativ och lösa deras brist på sexliv och ensamhet. 

    De klarar inte av att vara så beroende av kvinnor som de är, därför skyller de på kvinnorna. 


     

  • Anonym (Signe)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 12:42:41 följande:
    Det var fantasilöst. 
    Det finns kurser och hjälp för den som söker jobb, det här är inte så annorlunda så naturligtvis finns det massor av praktiskt hjälp man kan ge. The Game blev ju jättepoppis av en anledning så intresset finns. Men man måste ju ge riktiga råd, inte "var dig själv" och då kommer det mötas av motstånd från kvinnor eftersom det krockar med kvinnors självbild. 

    Vill män som inte kan ragga få råd från sina kompisar som är duktiga på det? 


    Ger män som är bra på att ragga råd till sina kompisar hur de ska göra för att bli framgångsrika?

  • Anonym (Signe)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 12:57:50 följande:
    Javisst, som sagt blev ju The Game väldigt populär så det visar ju att många vill lära sig. 
    Det är inte alla som vill lära ut hur man raggar och alla är inte så bra lärare heller. Men det borde absolut gå att hitta sådana som både kan och vill lära ut. Precis som med andra kunskaper. 

    Varför görs det inte då, om detta nu är ett stort problem? 


    Det borde ju kunnas ordnas privat, att man hjälper sina kompisar som man ser har det svårt att träffa någon? 

  • Anonym (Signe)
    Anonym (M) skrev 2022-08-03 16:52:41 följande:

    Många av svaren i tråden är typexempel på varför män har svårt att tala ut om sina problem eller söka hjälp/stöd. När en man inte lyckas få kvinnor heter det att han har något allvarligt fel, är helt socialt inkompetent, inte klarar av att lyfta ett finger hemma osv. Inte undra på att dessa män hellre söker stöd anonymt på forum bland likasinnade vilket i sin tur leder till att incelmentaliteten sprids vidare.


    Så vad beror det på då, att vissa inte lyckas?
  • Anonym (Signe)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 17:00:36 följande:
    Det finns ju män som gör det men de är som sagt hänvisade till flashback och andra forum och de skuld och skambeläggs å det grövsta. Men det är inget som borde skötas på frivillig basis, samhället, som gladeligen betalar IVF och spermadonationer så att kvinnor skall kunna få barn borde rimligtis betala även för detta. 
    Vad exakt ska det betalas för? Rådgivning? 
  • Anonym (Signe)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 17:04:27 följande:
    Det finns hjälp på närmaste vårdcentral om du har höjdskräck, spindelfobi eller är rädd för sprutor. Varför är det då så främmande för dig att man på samma ställe skulle få hjälp om man är ofrivilligt singel? 
    Vad ska denna hjälp bestå av?
  • Anonym (Signe)
    Anonym (M2) skrev 2022-08-03 17:16:02 följande:
    Det beror på att de är dåliga på att ragga. Jag är övertygad om att de flesta skulle kunna lära sig det om det fick lite hjälp, det handlar nämligen inte om att de inte städar hemma eller inte går på gymet varje dag eller att de har någon konstig kvinnorsyn. (massor av män med de egenskaperna har förhållande) 
    Men så länge det ses som nånting fult och skamfyllt att få hjälp med det och så länge det anses misogynt att lära sig sånt (till skillnad från kvinnor som kan lära sig alla möjliga trix för hur de skall fånga en man utan att de anses manipulativa) så kommer den hjälpen bara finnas på skumma forum. 
    Ok, och du vill att de ska få hjälp av samhället att lära sig ragga? På vårdcentralen?
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?