Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Orolig för restaurang, hur funkar det

    EpicF skrev 2022-08-04 08:26:52 följande:
    Det ser rätt konstigt ut om den ene gösten på resutrangen inte själv kan tala om vad denne ska ha... Det är brukligt art man beställer själv det man vill ha oavsett vem som ska betala. Sedan är ni båda gäster på restaurangen. 
    Håller med. Man beställer själv, om man inte är ett väldigt litet barn eller inte kan prata.
  • Anonym (F)

    Är det inte bättre att vara ärlig mot dejten om ekonomin? Blir ju som upplagt  för jobbigheter om ni tolkat varann fel.

    Och att inte beställa maten själv, det är ju som att han är din pappa eller en släkting som bestämmer över dig.

  • Anonym (F)

    Tycker också TS ska strunta i detta, det är som upplagt för att nåt kommer gå fel. Tänk om hans kort trasslar på middagen och så måste du betala TS? 


    Föreslå en fika istället eller att ni tar en glass eller en picknick ute.

  • Anonym (F)

    Men TS: vad är du oroad för egentligen? Att han ska ställa sig upp och springa därifrån? Hur många gör det egentligen? Eller är du rädd att han inre ska betala din del av maten och stt du missuppfattat? Då får du nog fråga och bara säga att du just nu inte har ekonomi för restaurang och att det känns dumt att fråga men att du vill vara ärlig med det.

  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-04 23:39:17 följande:
    Ja, något sånt påhitt? Eller låtsas gå på toan eller nåt och inte komma tillbaks?
    Om du ens tror att din dejt skulle bete sig så skulle jag faktiskt råda dig stt inte gå på restaurang med honom om du inte har råd att betala om det händer.

    Det beteende du beskriver är ju helt befängt också och otroligt omoget, vad är det för man du dejtar där du befarar det?

    Men oavsett - om du måste planera en strategi som blir jättekonstig (låta honom beställa din mat tex) för att minska risken att du ska behöva betala om han springer bort genom ett fönster på toaletten efterhuvudrätten - då tycker jag på riktigt att det är en dålig ide att gå på den här dejten. Blir ju noll avspändhet och nöje.
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 16:29:49 följande:
    Det är ju du som gör en poäng om skillnad äldre-yngre, inte jag.

    Jag har råd men det är inte värt pengarna för mig. Oavsett hur gammal jag är.
    Krasst sett är det ju tråkigt då att du låter honom betala dyra pengar för något du inte tycker är värt nåt. 
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 17:15:22 följande:
    Nej, HAN tycker att det är värt det, annars hade han väl aldrig tagit initiativet?
    Du tycker ju det är värt det om han betalar: du har ju skapat en hel tråd med planer om hur du ska lyckas motverka alla möjligheter för honom att inte betala.
  • Anonym (F)
    Anonym (..) skrev 2022-08-05 19:07:28 följande:

    Tycker många här nästan vill misstolka TS. TS kanske jättegärna vill träffa mannen men om hon fick välja skulle hon kanske hellre gjort något som inte kostar så mycket pengar. Nu har mannen frågat om han får bjuda henne på middag och då tycker jag inte det är så konstigt att hon förväntar sig att han betalar. Klart man blir besviken om man då helt plötsligt skulle bli lämnad med en nota som man inte egentligen vill lägga pengar på.

    Men jag håller med om att ifall restaurangbesöket innebär mycket oro för olika saker så kanske det är bättre att föreslå att ni hittar på något annat?


    Ja - vad är det för fel att vara ärlig med mannen då så man gör klart att det är något man blir bjuden på, istället för att skapa en hel uppsjö planer vad man ska göra om han rymmer under dejten och man står där?

    Jag tycler TS misstänkliggör mannen lite, som att det är något hon tror ska hända.
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 19:53:25 följande:
    En hel uppsjö planer för att jag ställde några frågor om hur det funkar? Haha
    Du har ju tom tänkt ut att om du inte beställer själv så borde han få stå för bådas mat om han går på toa och springer hem innan notan kommer.

    Det är bara så otroligt övertänkt. livet går inte att riskeliminera som du försöker.
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 20:16:26 följande:
    Till och med tänkt ut? Tror du det är så svårt eller på nåt sätt tar lång tid att tänka tanken att det man beställer får man betala för? 
    Fast det är en sån konstig plan. Vad gör du om mannen då säger ?nejnej beställ du?? Ska ni inleda en diskussion framför personalen om vem av er som ska beställa din mat? Vad gör du om han går på toa och de kommer för att ta er order? Om ni har beställt och han ursäktar sig och någon kommer för att säga att det tyvärr blivit en miss och den mat du skulle äta går inte att laga nu - vad vill du ha Istället?

    O h om han nu ändå - otroligt nog - kör springnota. Vad ska du säga till personalen? ?Nä men jag åt maten men jag sa inte exakt beställningen själv??
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 20:40:10 följande:
    Så långt har jag faktiskt inte tänkt, som sagt inga långtgående planer jag har smitt :) Men visst, vi utvecklar det lite till om du tycker att planerna bör vara lite mer långtgående :)

    Ja, kanske blir det en diskussion i sånt fall? Men jag tror inte han kommer framhärda faktiskt. Kanske kan jag när vi är själva be att han beställer. Går han iväg så ber jag personalen återkomma tills han är tillbaka. Om de säger att maten inte finns, ja den var ju svår, kanske får säga det till mannen innan också då... om inte x finns, vill jag ha y, och om inte y finns ja då vill jag ha z... 

    Ja, typ jag har inte sagt åt er att ge mig någon mat utan jag åt den maten som X beställde och bjöd mig på. Men det där kommer ändå inte funka enligt vissa i tråden så vad är meningen att fortsätta diskutera och ställa följdfrågor? Försöka driva med mig lite ?
    Jag försöker få dig att inse att du överanalyserar. Antingen tackar du ja till dejten och litar på att han bjuder och bara njuter av kvällen. Eller så frågar du honom så du förstått rätt. 

    Att börja fundera vad du gör om dejten smiter, på nivån att du hittar en metod att ha ett skäl att då försöla slippa betala för din egen mat - det låter konstigt. Och som att kvällen inte kommer bli så avspänd för nån av er. 
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 20:56:04 följande:
    Det som får det hela att bli överanalyserat är alla följdfrågor jag har fått om den fundering jag hade

    sen har jag inte bett om hjälp med om jag ska tacka ja, för det har jag redan gjort, jag har heller inte bett om råd vad jag borde fråga honom, eller vad du tycker låter konstigt, elledningar bedömning om fall kvällen kommer bli avspänd, tack för hjälpen så väldigt mycket

    Du frågade vad som gällde. När ditt antagande om hur det funkar visade sig fel så blir du upprörd. 


    Om du äter och är myndig och han inte är din målsman så får du glatt betala för ditt om han skulle vägra. 

  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-05 23:34:28 följande:
    Nej, jag hade nog inte känt att om de frågade det skulle vara pinsam, utan då blir det ju klart och tydligt. Men kanske inte behöver viska heller, som den jag citerade skrev
    Men vad tänker du? Ska du säga gill personalen att du inte tänker betala för den mat du äter, så att de vet det.

    De kommer ju inte laga något innan de säkerställt då att det kommer betalas för. Lagom tryckt stämning sen vid bordet när du misstänkliggjort din dejt inför personalen.
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-06 08:41:08 följande:

    Anonym (F) skrev 2022-08-06 07:32:09 följande:
    Men vad tänker du? Ska du säga gill personalen att du inte tänker betala för den mat du äter, så att de vet det.

    De kommer ju inte laga något innan de säkerställt då att det kommer betalas för. Lagom tryckt stämning sen vid bordet när du misstänkliggjort din dejt inför personalen.

    Jag vet inte om jag ska, det var ju en tanke jag hade som jag frågade er om i TS. Men det behövs kanske inte tänker jag nu.


    Framför allt skulle det absolut kunna leda till att dejten tog slut och killen försvann. Kanske också att du blev portad.
  • Anonym (F)
    Anonym (Åklagarhandläggare) skrev 2022-08-06 10:38:34 följande:

     


    Jo, det kan förstås kännas dumt. Men det är så lagen ser ut och det som myndigheterna i nuläget måste rätta sig efter. Det handlar trots allt om den enskildes rätt till prövning, att lagföringar inte ska ske godtyckligt. Då krävs ibland en rättegång för mindre belopp. Rättssäkerhet kostar, kort sagt.

    Faktum är att målsägandens anspråk inte är åklagarmyndighetens huvuduppgift. Staten ska lagföra brott. Om det finns förutsättningar för fällande dom så måste åklagare åtala oavsett om det finns ett anspråk/skadeståndstalan, eller om en målsägande inte alls vill medverka.

    Vid just ringa stölder kan varorna ofta återlämnas i säljbart skick. Då har butiken inga anspråk. Åklagaren är fortfarande skyldig att lagföra, genom antingen åtal eller strafföreläggande (eller åtalsunderlåtelse).

    Observera att jag bara pratar i generella termer nu, inte om TS hypotetiska situation. Och eftersom det börjar bli väldigt OT får jag nog lämna det här.


    Intressant ändå - jag fick en polisanmälan om bedrägeri nedlagd då den åtalade redan var åtalad i brott av större omfattning så att det bedömdes som att straffet för det personen lurat mig på ändå bakades in i det större åtalet. Jag fick inte rätt till prövning för det jag blivit bedragen på.
  • Anonym (F)
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-06 10:53:56 följande:
    Tack snälla det blir säkert bra!Och tack för att du inte skriver nedvärderande som vissa andra utan skriver hyggligt!

    ne men visst vore det intressant ändå. Tänker att jag i så fall ju inte ingått något avtal med dem därför kan de inte kräva betalning eller ja de kan ju försöka och många skulle säkert göra som personalen vill men jag menar om det skulle ställas på sin spets och och om de skulle få rätt i rättegången
    Din dejt kan ju då bara säga att du sa till honom vad du skulle beställa men lät honom föra din talan. Jag har väldigt svårt att se att man skulle anse att du inte som vuxne kvinna själv ansvarar för det du äter på restaurang.

    Men nu är du extremt hypotetisk, och det är mer ditt eget nöje i att spekulera om scenarier som aldrig kommer inträffa för att bygga upp ett inre lugn som skiner igenom här.

    Det är som de som alltid tänker vilken plats de ska ta i bussen för att kunna ta sig ut snabbt om den kör av vägen. Man försöker tänka igenom precis allt i förväg för att aldrig hamna i en ovan sits. Det blir lätt jobbigt för en själv att leva så.
  • Anonym (F)
    mammatill6 skrev 2022-08-06 13:09:03 följande:

    Hur kan en person få det till så krångligt att gå på restaurang och äta middag? Hur det då övriga livet ut? Har inte i gått nåt avtal med dem?    Tror du man skriver kontrakt på resturang innan man äter. Du äter mat som är beställt åt dig så då ser man till att det betalas.
    Han har sagt att han ska bjuda dig så lit på det. Gör han inte det så betala du ovh inser att han är en skit. Enkelt?.


    TS har nog slutat tänka på dejten och mer spårat in på hypotetiska scenarier om vad som kan hända när man äter ute.
Svar på tråden Orolig för restaurang, hur funkar det