• Mrs Moneybags

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 09:28:52 följande:
    Fast det där är rent trams.

    Det är för att feministiska grupperingar sprider sådana lögner och fördomsfulla uttallanden som "mäns våld mot kvinnor" som ingen vettig man vill ha med feministerna att göra.
    Nu får du nog förklara dig. Det är ingen fördom att det finns en grupp män som brukar våld mot kvinnor, som ibland leder till döden. Det är ett faktum.

    Det har inget med feminism att göra heller. De kvinnor som blir misshandlade och dödade kan ha vilken åsikt som helst i den frågan. 

    Det har kommit många bra förslag i den här tråden. Jag tror att man måste börja med barnen. Tyvärr kommer många misshandlande män från hem där papporna har gjort samma sak och det är svårt att bryta det sociala arvet. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:30:49 följande:
    Nej, män i allmänhet begår inte våld mot kvinnor. Det du talar om är en individ som slår en annan.
    På samma sätt som det är olämpligt att säga "invandrares våld mot svenskar" är det olämpligt att säga "mäns våld mot kvinnor" för det bygger en fördom om invandrare respektive män som förövare trots att de flesta i dessa grupper aldrig begår något våld.

    Så om man är snäll kallar man det fördomar. För egen del tycker jag att lögner passar bättre, då dessa påståendena generellt sett är falska.
    När det gäller våld i relationer är det endast ca 5% av fallen som utgör kvinnas våld mot man. Så visst kan man tala om mäns våld mot kvinnor. Enligt flera undersökningar har fler än 35% av alla kvinnor i världen någon gång blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp av en man.

    Glöm inte heller att världen lider av ett enormt underskott av kvinnor pga alla flickfoster och flickor som dödas pga att man föredrar en son. Om inte det är våld mot kvinnosläktet så vet jag inte. 

    För kvinnor är det såhär att vi varje dag undviker platser och situationer pga rädsla för vad en man skulle kunna hitta på. 

    Sedan ska vi inte prata om kvinnors situation i krigsföring, där sexuellt våld mot kvinnor är standard som ett led i krigsföringen. 

    Ingenting blir bättre av att låtsas att det inte finns ett problem. Därmed inte sagt att alla män ska gå runt och känna skuld för detta. Vi skapar samhället tillsammans, både kvinnor och män och måste ta ansvar för hur vi uppfostrar våra barn och vilket exempel vi statuerar för dem. Det handlar om att inte ta skit från någon och att inte kränka någon. Det kan vi väl alla ställa upp på? 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:42:49 följande:
    Men skriv då det och var ärliga med hur det ser ut.

    "Det finns en grupp män som brukar våld mot kvinnor. Det ska dock poängteras att det rör en liten minoritet av männen i samhället."

    Uttalandet "mäns våld mot kvinnor" inkluderar alla män och utmålar män som förövare vilket är helt förkastligt. Som jag skrev är enda orsaken till att man kommer undan med den typen av retorik att man ur människorättssynpunkt inte kommit längre i de här frågorna.
    Det var mitt första inlägg i den här tråden och det var exakt det jag skrev. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:51:09 följande:
    Du kan göra det men det är fortfarande fördomsfulla lögner.

    Det du inte berättar är att det är extremt liten grupp i samhället, 2-3 procent som står för nästan alla våldsbrott.
    Så du utmålar män som är en grupp där de allra flesta är oskyldiga som att de vore oskyldiga. Oerhört fult! Tycker att du borde skämmas faktiskt!
    Och jag tycker du borde skämmas som får detta att handla om dig istället för om misshandlade kvinnor. Det handlar inte om dig och hur du känner dig utsatt för någon slags imaginär kampanj. Det handlar om hur vi ska stävja våldet mot kvinnor. Har du några förslag på det, eller? 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:59:32 följande:
    Du får ansvara för hur du uttrycker dig. Jag ansvarar för hur jag uttrycker mig.

    Om du som ovan sprider fördomsfulla lögner så är det en självklar plikt att inte låta det stå oemotsagt. Jag hade reagerat på samma sätt om du skrivit nedsättande och fördomsfullt om kvinnor, homosexuella eller någon annan grupp. Fördomar behöver bekämpas.
    Ingenstans ger du några insikter eller idéer om hur man ska skydda kvinnor från att bli utsatta för våld. Det handlar bara om dig, dig och dig. 

    Jag har inga som helst problem med hur jag har uttryckt mig. 

    Så vad kan vi göra för att skapa en bättre värld där kvinnor inte blir utsatta för våld från män i samma utsträckning som idag? 
  • Mrs Moneybags

    Så otroligt löjligt att några lättkränkta män gör om hela tråden till att handla om dem istället för om misshandlade kvinnor och hur man kan hjälpa dem.

  • Mrs Moneybags
    Tow2Mater skrev 2022-08-04 13:35:06 följande:
    Tråden handlar inte om att hjälpa misshandlade kvinnor, tråden handlar om vad man kan gora mot våldet - där en stor del måste vara forebyggande, inte bara hjälpande av misshandelsoffer.
    Tråden handlar inte heller om vad män tycker om feminister, eller om män som blir misshandlade, eller om att dra alla män över en kam. Men nu blev det så tack vare några som av okänd anledning kände sig träffade. 
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?