• Kockobello

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Haha. Ja alla män är svin och bla bla.

  • Kockobello

    Det gäller att plocka russinen ur kakan som feminist.

    Lol 

  • Kockobello
    pyssel skrev 2022-08-04 11:19:12 följande:
    Lol!

    Det finns inga russin arr plocka i skyddat boende eller när man är död.

    Jag tvivlar på att de stötta herrarna i tråden behöver en sköldmö. 
    Män blir också misshandlade. Det är samma sak. 
  • Kockobello
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 11:26:20 följande:
    Poängen är att termen  "mäns våld mot kvinnor" dels är fördomsfull och dessutom felaktigt utmålar män som förövare. 

    Men jag är medveten om att det är en del av teorin att feministerna ser det som patriarkalt våld och att därför alla män är ansvariga. Så i deras ögon blir termen korrekt då alla män ses som förövare.

    Det förklarar dock varför inga vettiga män håller sig borta från den feministiska rörelsen. Vem vill vara del av en politisk rörelse som utmålar en som förövare när man är oskyldig?
    Alla vettiga håller sig borta från feminismen, det otäcka giftet.
  • Kockobello
    Xenia skrev 2022-08-04 12:08:26 följande:

    En orsak till våldet är förstås att vissa män gillar att mobba svagare. Det går kanske inte att mobba chefen eller kollegan, även om hen är fysiskt svagare. Men det går alltid att ge frugan/sambon en lavett när man kommer hem och är på dåligt humör. Orsaken kan vara att maten inte är klar, att det inte är tillräckligt städat eller egentligen vadsomhelst.

    En annan orsak är att det anses att kvinnans uppgift först och främst är att behaga mannen. Det är inte bara män som anser det utan även kvinnor. Därför måste kvinnor ha långt svallande hår, höga klackar, åtsittande/urringade kläder, rakade ben etc. Det där är så självklart att de flesta kvinnor följer reglerna utan att ens ifrågasätta dem. Även om de ifrågasätter dem verbalt så följer de dem ändå. 

    I ett förhållande förväntas också kvinnan behaga mannen. Anpassa sig efter honom och ta ansvaret för att förhållandet fungerar och kontakten med hans famij, vara projektledare i familjen etc. Inte störa mannen med tjat och gnat och inte käfta emot så det bli bråk. Om hon inte lyckas så har mannen rätt att bli arg. Och kvinnan tänker också "om jag bara (gjort si eller inte sagt så) ...  så hade han inte slagit mig". Och hon har lärt sig att kärleken är störst av allt, så hon lämnar honom inte för hon älskar ju honom och han älskar (egentligen) henne också.

    Vad kan man göra? Försöka uppfostra sönerna att respektera tjejer. Försöka få döttrarna att respektera sig själva och våga säga ifrån.

    Men i skolan tycks det ändå vara laglöst land, de starkaste styr.


    Man får vara ful om man vill, det är helt frivilligt.
  • Kockobello
    Spigger86 skrev 2022-08-04 18:28:59 följande:
    Absolut! Men jag stöter aldrig på dessa män, så i och med att jag inte stöter på det i min vardag så har jag svårt att se att det skulle vara ett stort och utbrett problem. Det förekommer absolut, men kan inte se att det är särskilt utbrett som vissa hävdar.
    Undrar också var alla dessa hemska, ondskefulla männen finns. I fableras värld, må hända. 
  • Kockobello
    Anonym (Ingen nyans?) skrev 2022-08-04 19:59:16 följande:

    Jag har under mitt 40+ liv blivit utsatt av båda könen. Det manliga könet är mer tydligt aggressiv. Det går liksom att ta på det och bevisa det. Det är mer tydliga hot och fysiska handlingar. Det kvinnliga könet är mer subtilt, mer psykologiskt. Går inte att bevisa. Mobbning, utfrysning, förstöra ens liv utan att man märker det. 

    Min slutsats är att det har varit lättare för mig att hantera männen. Däremot inte kvinnorna. De har verkligen förstört mitt liv på riktigt. Jag har förlorat jobb pga lögner. Jag har blivit utan löneförhöjning pga kvinnlig avundsjuka. De runtomkring mig berättar historier om giftiga kvinnor som bidragit till stort psykiskt lidande, där vissa av dem drivits til självmordsförsök. 

    Så för mig är kvinnorna ändå värst. I ett par fall i min omgivning har männen bidragit till störst lidande, men överlag utsätter kvinnor sin omgivning för större lidande. Det går inte att göra nåt åt det eller bevisa det för; som sagt, det är så mycket mer osynligt och subtilt. Man bara får se sitt liv gå i kras plötsligt.

    Det vore guld värt att prata om det kvinnliga psykiska våldet.

    Tack för mig! 


    Kvinnodominerade arbetsplatser kan vara riktigt hemska, med missunnsamma och bittra kärringar. Har senaste decenniet bara haft mansdominerade arbetsplatser, mycket roligare och bättre.
  • Kockobello
    Kockobello skrev 2022-08-04 20:40:04 följande:
    Kvinnodominerade arbetsplatser kan vara riktigt hemska, med missunnsamma och bittra kärringar. Har senaste decenniet bara haft mansdominerade arbetsplatser, mycket roligare och bättre.
    Man går till jobbet och allt är skoj och trevligt, det är en bra känsla jämförelsevis. 
  • Kockobello
    Anonym (M) skrev 2022-08-08 17:34:05 följande:
    Därför att jag inte ser att det reageras mot det speciellt ofta. Eller ens diskuteras. 
    Det är sällan jag ser kvinnor ta avstånd eller reagerar när det pratas nedlåtande mot män. Har inte kvinnor samma ansvar för människor med lika könsorgan som du anser att män har? 
    Nej eftersom det bygger på hyckleri och på att kvinnor skulle vara mer värda.
  • Kockobello

    Så arbetsplatser fulla med kvinnor går det nästan inte arbeta på. Är så tacksam att ha varit på mansdominerade arbetsplatser senaste decenniet och det är trevligt och bra stämning, Roligt att komma till jobbet, bra känsla.

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?