Inlägg från: Anonym (Stör mig lite) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stör mig lite)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Jag är lite skeptisk till formuleringen "Mäns våld mot kvinnor". Det hade faktiskt gått att skriva "våld mot kvinnor" eller endast "våld". Då hade man innefattat större grupper, eller anses våld mot kvinnor vara värre en t.ex. våld mot män? I så fall stöder man gamla könsroller och inte jämlikhet.

    Sen att det just är män i vissa fall som ligger bakom, gör det värre? Om en kvinna i ett lesbiskt förhållande misshandlas av sin partner är väl lika illa eller om en man misshandlas av sin fru?

    Men fler kvinnor utsätts för våld i relationer än kvinnor? Det är mycket möjligt men samtidigt utsätts män för mer våld överlag. Tror att detta gäller typ i hela världen... Män har större risk att utsättas för våld än kvinnor och större risk att dö en våldsam död.

    Sen stiftade väl riksdagen förra året omkring 50 nya lagar mot "Mäns våld mot kvinnor"? Är detta utan verkan? Bör inte vi som skattebetalare i ett land med nästan världens högsta skatter, inte kunna lita på att våra högt betalda politiker kan hantera problem? 

    Det är också ett filosofiskt problem. Är en man ansvarig för vad andra män gör bara för att han är man? I så fall borde väl en enskild kvinna vara ansvarig för vad andra kvinnor gör? För att visa att något kanske är fel eller kontroversiellt med detta tankesätt, så låt oss ställa en annan fråga. Är hederliga invandrare ansvariga för vad invandrare som begår brott gör? Svarar du "nej" borde du inte stöda kollektiv skuldbeläggning för män.

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?