Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 16:47:09 följande:
     Om en kvinna skulle beskriva en relation med en psykopat skulle genusexperten analysera det med hegemonisk maskulinitet som teoretisk utgångspunkt och konstatera att vi behöver mer genuspedagogik och mer jämlikhet. Om det var en man som beskrev en relation med en psykopat kvinna skulle genusexperten skita i det.

    Om en man med undvikande anknytning skulle säga att han har svårt att prata känslor vet genusexperten varför, genusexperten kan inget om anknytnings teorin.
    Du försöker dra paralleller till att queer personer är psykopater och att det är därför genusforskare inte forskar i det. Alla inlägg du skriver har ingen förankring till verkligheten, det är bara en massa antaganden utan grund som du förväntar dig att folk ska argumentera mot.
  • Anonym (Mjölk)
    Kockobello skrev 2022-08-15 16:58:28 följande:
    Haha, det är inte mycket de begriper.
    Håller du med smurfens antaganden att queer personer är psykopater och att dessa borde förhindras att vara queer (antagligen genom omskolning) eftersom det är ett intrång på (smurfens) frihet?

    eller vill du bara heja på eftersom det låter bra, men du själv inte förstår ord Som ?hegemonisk maskulinitet? 
  • Anonym (Mjölk)

    Kockobello skriver 
    Det är inte intressant. Män har inte kollektivt ansvar. Vad sedan folk har för sexuell läggning och varför är totalt ointressant. Tittar hellre på när färg torkar.

    du har ju uppenbarligen inte läst vad smurfen skriver om. Ändå hejar du på för du uppfattar denne som en opponent till mäns våld mot kvinnor, vilket du uppenbarligen kan skriva under på. Du kanske ska sätta dig in i vad det är du stödjer Och bilda en egen uppfattning. Har du egna argument, posta dessa i stället för att heja på någon som anser att queer personer är psykopater och att dessa inte borde finnas.


    Om du nu anser att ?queer? är ointressant för dig 

  • Anonym (Mjölk)

    Jonnynilsson skriver 
    Jag vet att den här diskussionen var uppe för något år sedan och tyvärr kom det inte några förslag alls på vad jag som man kan göra här och nu för att förhindra våld mot kvinnor.

    Då jag är av naturen lat och inte orkar läsa 1 000 inlägg så undrar jag om något vettigt förslag kommit fram denna gången?

    det jag försöker nå fram med är att speciellt du som man eftersom du har större inflytande över andra män tänker på hur du pratar om kvinnor med andra män, att du blir medveten om hur du pratar med kvinnor samt vad du skriver på nätet om/till kvinnor.

  • Anonym (Mjölk)
    Postman skrev 2022-08-15 18:45:16 följande:

    Jag gav förslag som inte direkt fick respons. Jag är tveksam till om någon här är intresserad av konstruktiva förslag. Det har mest blivit en urvattnad diskussion om hur långt snöret är. Det är också väldigt tydligt att det är grupperingar i denna frågan.
    Vad spelar det för roll?  Känner också att mina förslag inte får respons heller. Man kan argumentera över lösningar (så länge det faktiskt finns en god vilja bakom) tycker inte att du ska sluta argumentera om det sker på ett schysst och respektabelt sätt.

    sen att det finns troll i tråden som försöker gruppera och slå split, det måste man sålla bo för att debatten ska kunna bli konstruktiv
  • Anonym (Mjölk)

    Postman skriver 
    Klart det spelar roll om det blir en seriös diskussion eller ej. Tråden är sönderspammad med ett evighetstjafs om hur långt snöret är. Ingen för diskussionen framåt.

    jag förstår frustrationen.

  • Anonym (Mjölk)
    Postman skrev 2022-08-15 19:19:55 följande:

    Jag är inte frustrerad utan det är bara ett konstaterande. Det är synd att det är så polariserat.
    Jag håller med. Tror att vissas syfte i tråden är att faktiskt förstöra den iom uttal som inte har något sammanhang med trådstart. Antagligen handlar det om en polarisering i syfte att tysta något som är skrämmande.

    du har kreativa idéer, och jag kan se att syftet är gott, även om jag inte håller med i vissa sammanhang.
  • Anonym (Mjölk)

    I vissa fall kan även vissa troll försöka orsaka splittring och missnöje pga att det är valår. Ju mer missnöjd du är över varsomhelst, desto troligare det är att du röstar på ett missnöjesparti.

  • Anonym (Mjölk)

    Försökte upplysa om normaliseringsprocessen tidigare. Hittade en annan skrift som beskriver detta.

    https://www.roks.se/har-finns-kunskap/normaliseringsprocessen

    c
    itat från denna


    Det som från början kanske yttrade sig som en hotfull blick, straffande tystnad eller en elak kommentar utvecklas gradvis till olagliga handlingar som sexuella övergrepp, slag och sparkar, stryptag och inlåsning. Under tiden har den kvinnliga partens uppfattning om vad som är rätt och fel successivt förskjutits mot en acceptans av det hon tidigare skulle ha protesterat mot. Gränserna suddas ut alltmer och i takt med att mannen isolerar henne bit för bit från hennes sociala nätverk kan hon inte heller få någon yttre bekräftelse på att de skador han tillfogar henne strider mot både lagen och hennes mänskliga rättigheter.


    Så småningom kontrollerar mannen sin partner i så hög utsträckning att hon tagit över hans kvinnosyn och införlivat den med sin självbild. Det är i det stadiet kvinnan blir övertygad om att hon gjort sig förtjänt av våldet och kränkningarna och blotta tanken på att ta sig ur relationen ter sig absurd.

  • Anonym (Mjölk)
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 20:51:33 följande:
     
    Tror inte låtsas forskaren Eva Lundgren är bra källa

    trauma bonding:
    ? Växling mellan våld och värme. Att visa upp två helt motsatta sidor inför andra skapar alltid förvirring. Det gamla förhörstricket ?Good cop/bad cop? är ett välkänt exempel på denna teknik, liksom Stockholmssyndromet. Kvinnor i misshandelrelationer talar ofta om mannens dubbelnatur (Dr Jekyll och Mr Hyde). Ju mer isolerad kvinnan blir, desto tacksammare blir hon också över de tillfällen då mannen ger henne ömhetsbevis. Det blir han som tröstar henne för de missgärningar han själv utsatt henne för.

    Resultat: Kvinnan blir känslomässigt beroende av våldsverkaren, eftersom bara han kan avgöra hur hon ska må. Mannen blir Gud.


    En bättre förklaring: healingtreenonprofit.org/wp-content/uploads/2016/01/Trauma-Bonds-by-Patrick-Carnes-1.pdf

     
    Normaliseringsprocessen är ett Känt begrepp inom forskningen. Du länkar till en en skrift som handlar om en dålig uppväxt Förenklat. Du gör det på ett sånt sätt att du anser att dessa tar ut varandra.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?