Inlägg från: Anonym (Fortsätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fortsätt)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    gemig skrev 2022-08-04 17:17:46 följande:

    Säger väldigt lite. Då det finns många som går in under Svensk medborgare.. Vilka är det då som slår ihjäl alla kvinnor? 


    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-04 17:20:07 följande:
    Ja, fundera lite över det du  // Solig
    gemig skrev 2022-08-04 17:21:31 följande:
    Behövs inte, för jag kan se vilka det är när flashback lägger upp en ny bild Solig

    Såna trådar brukar dock vara helt tysta ifrån kvinnor.. 
    Du lät lite osäker från början.. Du bör nog fundera en vända till Solig


  • Anonym (Fortsätt)
    gemig skrev 2022-08-04 17:41:15 följande:

    Kvinnor har det inbyggt i sig, att märka om den hon dejtar är överaggressiva män.. Det är nämligen livsfarligt för henne att råka dejta fel män..

    Frågan ni kanske borde ställa er själva, är varför den radarn inte riktigt fungerar för er.. 

    För inte fan beror problemet på några få svenska män.. 


    Med samma logik kan man undra varför "radarn" inte funkat för alla ukrainare som är här... Borde de inte kunnat förutse livsfaran med överaggressiva män?

    För inte fan beror problemet på några få svenska män Solig
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ingen nyans?) skrev 2022-08-04 19:59:16 följande:

    Jag har under mitt 40+ liv blivit utsatt av båda könen. Det manliga könet är mer tydligt aggressiv. Det går liksom att ta på det och bevisa det. Det är mer tydliga hot och fysiska handlingar. Det kvinnliga könet är mer subtilt, mer psykologiskt. Går inte att bevisa. Mobbning, utfrysning, förstöra ens liv utan att man märker det. 

    Min slutsats är att det har varit lättare för mig att hantera männen. Däremot inte kvinnorna. De har verkligen förstört mitt liv på riktigt. Jag har förlorat jobb pga lögner. Jag har blivit utan löneförhöjning pga kvinnlig avundsjuka. De runtomkring mig berättar historier om giftiga kvinnor som bidragit till stort psykiskt lidande, där vissa av dem drivits til självmordsförsök. 

    Så för mig är kvinnorna ändå värst. I ett par fall i min omgivning har männen bidragit till störst lidande, men överlag utsätter kvinnor sin omgivning för större lidande. Det går inte att göra nåt åt det eller bevisa det för; som sagt, det är så mycket mer osynligt och subtilt. Man bara får se sitt liv gå i kras plötsligt.

    Det vore guld värt att prata om det kvinnliga psykiska våldet.

    Tack för mig! 


    Genom att byta samtalsämne kommer vi definitivt inte tillrätta med problemet mäns våld mot kvinnor. Den strategin är välbeprövad Solig
  • Anonym (Fortsätt)
    Odd Even skrev 2022-08-05 00:51:32 följande:
    Du har rätt men tråden växte så fort att jag inte ens hunnit läsa igenom den än. Men, med risk för att bara upprepa vad andra reda skrivit och vad so står längre fram i tråden: 

    Naturligtvis förekommer det våld av män mot kvinnor och i alldeles för stor utsträckning. En dödad kvinna var tredje sades det och det stämmer nog. Det är ett stort samhällsproblem. 
    De män som påstår att mäns våld mot kvinnor inte finns och inte är ett problem vet mycket väl att de snackar skit, som INI här i tråden som lyckas med konstycket att på samma gång medge att att kvinnor mördas i hemmet och hävda att "mäns våld mot kvinnor" bara är en poltisk konstruktion som inte finns. Man skulle skratta åt hans idiotiska motsägelser om saken inte vore så allvarlig.

    Här i tråden har även frågan om mäns väld mot män lyfts. Det är också ett allvarligt problem. Frågan är om dessa typer av våld hänger ihop med varandra och i så fall hur.
    Ja, problemet mäns våld mot kvinnor hänger ihop med problemet mäns våld mot män i den mån våldet syftar till att bevara mäns makt över kvinnor (även kallat patriarkatet och könsmaktsordningen).
    Odd Even skrev 2022-08-05 02:37:36 följande:
    Så här står det i den omtalade handboken:

    "Inom jämställdhetspolitiken används begreppet mäns våld mot kvinnor. Detta begrepp avser inte enbart den enskilda mannens våld mot den enskilda kvinnan i en parrelation, utan är tänkt att fungera som ett ?paraplybegrepp? som utöver våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck inkluderar våld utanför nära relation, såsom sexuella trakasserier, prostitution och människohandel för sexuella ändamål, liksom kommersialisering och exploatering av kvinnokroppen i reklam, medier och pornografi. Genom att inkludera begreppet våld i nära relationer i det överordnade begreppet mäns våld mot kvinnor innefattas även våld i samkönade relationer, eller för den delen kvinnors våld mot män i nära relationer. Begreppet våld i nära relation är könsneutralt och inkluderande genom att det inbegriper allt våld i heterosexuella parrelationer, våld i HBTQ-personers partnerrelationer och våld mot barn. Dilemmat med begrepp som våld i nära relation är dock att det exkluderar många andra former av könsrelaterat våld, såsom överfallsvåld, fysiskt och sexuellt våld utanför nära relation. Det könsneutrala osynliggör också ofta den vanligaste formen av våld i nära relationer, särskilt när det handlar om upprepat och allvarligt våld, det vill säga det som män utövar mot kvinnor i heterosexuella parrelationer. Begreppet hedersrelaterat våld och förtryck avser i första hand våld och förtryck som är ämnat att kontrollera flickors och kvinnors sexualitet. Även unga män, pojkar och transpersoner drabbas dock i och med att föreställningen om heder bygger både på starkt patriarkala och på heteronormativa ideal. Den patriarkalt motiverade våldsutövningen innebär att hedersrelaterat våld och förtryck inkluderas i begreppet mäns våld mot kvinnor inom svensk jämställdhetspolitik. Som konstaterats avser begreppet mäns våld mot kvinnor inte enbart den enskilda mannens våld mot den enskilda kvinnan. Begreppet avser snarare att benämna olika former av patriarkalt motiverat våld i bredare bemärkelse. Även om hedersrelaterat våld och förtryck är kollektivt utövat av flera ? främst men inte uteslutande ? närstående personer inkluderas alltså detta begrepp i det överordnade begreppet mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor är också en del av det våld som män utövar i en rad olika sammanhang, inklusive det män riktar mot andra män i offentliga miljöer. Män blir oftare utsatta för våld än kvinnor, men i båda fallen är det främst män som utövar våldet."

    Så även kvinnors våld mot män, samkönat våld och mäns våld mot män ska räknas som mäns våld mot kvinnor. Naturligtvis en heltokigt sätt att använda orden på. Något bättre sätt måste finnas att uttrycka det man vill. 
    Tyvärr kastar detta ett löjets skimmer över myndigheten, regeringen eller vilka det nu är som är ansvariga för denna lapsus och risken är att det skadar arbetet med mäns våld mot kvinnor genom att ge belackarna vatten på sin kvarn. 
    Men vad händer här? Du dissar begreppet mäns våld mot kvinnor totalt?! Är du en del av lösningen eller en del av problemet? 

    Jag hjälper dig skapa reda i begreppet (som också förklaras i texten). Det vill säga Begreppet avser snarare att benämna olika former av patriarkalt motiverat våld. Det vill säga mäns våld mot kvinnor som begrepp syftar på det våld som används till att upprätthålla mäns makt över kvinnor och då även det våld en kvinna använder mot en man eller pojke för att upprätthålla mäns makt över kvinnor och INTE kvinnors våld mot män generellt.
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:14:23 följande:
    Uttrycket "mäns våld mot kvinnor" behöver inte betyda "alla mäns våld mot kvinnor", utan det kan också betyda "vissa mäns våld mot kvinnor". Eftersom alla vet att inte alla män begår våld mot kvinnor, så är den andra tolkningen den rimliga. 
    Det är alltså ingen som anklagar alla män för att begå våld mot kvinnor. Däremot kan uttrycket ses som en uppmaning till alla oss män som inte är våldsamma hjälpa till att bekämpa (vissa) mäns våld mot kvinnor, att kvinnorna behöver männens aktiva medverkan i denna kamp. 
    Och då är det dumt att stirra sig blind på och missförstå ett uttryck istället för att göra något åt problemet. 
    Ja precis! Jag citerar dig"Och då är det dumt att stirra sig blind på och missförstå ett uttryck istället för att göra något åt problemet. 
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:17:05 följande:
    Men finns det då inget vi hyggliga män kan göra åt saken?
    Många förslag har lyfts i tråden. Bara att sätta igång att jobba! Och män som är seriösa med sin strävan att motverka mäns våld mot kvinnor hoppas jag inser att det här med att köpa kvinnors kroppar och sedan placera dem längst ner i den sociala hierarkin och kalla dem horor inte bara är kriminellt utan också är en vidrig form av mäns våld mot kvinnor.


  • Anonym (Fortsätt)
    Odd Even skrev 2022-08-05 11:09:34 följande:
    Jag dissar inte begreppet "Mäns våld mot kvinnor". Men det finns ingen logik i att använda begreppet om andra situationer än där förövaren är en man och offret är en kvinna. Vissa minimikrav på språklig logik måste man kunna ställa, särskilt på en statlig rapport. Annars uppkommer såna här diskussioner som tar fokus från huvudsaken. Det var inte jag som drog upp detta först här i tråden, jag kände inte till denna rapport, men när jag läste om det i tråden ville jag kolla upp om det verkligen stod så, och det gjorde det tyvärr, och då måste jag reagera. 
    Begreppet "mäns våld kvinnor" behöver inte betyda, och betyder inte här "alla mäns våld mot kvinnor", men det kan inte betyda annat än att förövaren är en man och offret en kvinna. 
    Jo, en kvinna deltar i mäns våld mot kvinnor när hon exempelvis säljer sin dotter till prostitution för att det inte finns annat sätt för henne att få pengar till mat och överlevnad. Hon bidrar då till att upprätthålla de ojämlika maktförhållandena mellan män och kvinnor. 
  • Anonym (Fortsätt)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 14:04:10 följande:
    Eller att mamman gor det mycket svårt for pappan, som ju redan är underställd i sitt foräldraskap i lagen. Lagen borde verkligen ändras, så pappor inte ska måsta strida både länge och dyrt for att få vara pappor, bara for att mammor inte vill det av diverse egoistiska anledningar.
    Jag hade haft en bättre barndom utan en pappa som misshandlade både mig och mamma. Jag undrar vilka "egoistiska anledningar" det är som du syftar på. Mamma vågade inte skiljas från pappa. Jag frågade nämligen henne varför hon inte skiljde sig från pappa, eftersom det var mitt önskemål att hon skulle göra det. Hon svarade att hon inte vågade skiljas, eftersom hon trodde att han då skulle hämnas genom att göra mig (mer) illa. En sorglig men inte ovanlig historia. 

    Jag är feminist och jag hatar inte män. Jag älskar män, med undantag för de män som tar sig friheten att inskränka kvinnors rätt att leva utan våld.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (lösningen) skrev 2022-08-05 17:27:27 följande:
    Absolut, utan förmåga till våld hade våran art inte överlevt. Det är ju ingen slump att män är lite grövre byggda och mer aggressiva. Våra kroppar och till viss del psyke är utformade för en tid då världen inte alls var så snäll som den är nu. De män som föddes inkapabla till våld och aggressivitet dog nog ganska omgående och förde aldrig sina gener vidare.
    Öh, vad är det för lösning du presenterar? Jag ser nämligen ingen. Du glorifierar istället för att motverka våld. Jag är också övertygad om att ukrainarna här i Sverige inte håller med om att världen är snäll nu. Jag med min uppväxt med en far som misshandlade mig och manna instämmer inte heller.
  • Anonym (Fortsätt)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 17:39:45 följande:
    Varfor anser du att pappor inte ska likställas med mammor infor lagen utan ska behovas utredas? ALLA ogifta män som blir foräldrar behandlas som andra klassens foräldrar, utsatta for mammors GODTYCKE. Pappor borde ges samma rättigheter och forutsättningar att ta sitt ansvar for sina barn som mammor har idag. Oavsett hur många fall det handlar om per år där mammor forsvårar for ansvarsfulla pappor, bidrar den här ojämlikheten infor lagen till frånvarande pappor, och är en del av problemet som lätt skulle kunna fixas.
    Som sagt att jag hade önskat att min misshandlade pappa hade varit frånvarande. På vilket sätt försvårar mammor för ansvarsfulla pappor?
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (lösningen) skrev 2022-08-05 17:42:00 följande:
    För att samhällets resurser inte är oändliga och det man lägger på det ena tar man från det andra.

    Statistiskt sett är det främst män som drabbas av andra mäns våld, men det man lägger mest fokus på och diskuterar mest är mäns våld mot kvinnor. Hur kommer det sig?

    Vill man jobba för ett fredligare samhälle så borde man väl i så fall rikta insatserna där de gör mest nytta, och då män är de som drabbas mest av våld borde det väl insatserna läggas främst i att förhindra våld mot män eller?

    Så nej jag tycker inte att det krävs specifika insatser för våld mot just kvinnor, jag tycker att insatserna bör läggas på att förhindra våld mot alla oavsett kön.
    Jag tycker att det är värre med våldet i hemmet. Det våld som kvinnor utsätts för. Om vi inte kan va trygga ens i våra egna hem, var ska vi då vara trygga?

    Sen handlar den här tråden om mäns våld mot kvinnor, så inget konstigt med att fokus ligger på det då. Eller hur?
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?