Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 19:09:08 följande:
    Kan du utveckla?
    Vad kvinnor tror ska inte ha högre valididitet i frågan om att det borde vara likhet inför lagen.

    Kvinnor här verkar vara ok med att mammor bestämmer över pappors föräldraskap, dessutom med motiveringen de tror kvinnor tar bra beslut. Jag anser båda sakerna vara felaktiga.

  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 19:24:52 följande:
    Vad menar du med påståenden?

    De kanske anser de har en bra anledning att slå.
    Jag utveckade. Forsok forstå sammanhanget; Kvinnor verkar anse detta: Kvinnan tror en handling är rättfärdigad = rätt. Mannen tror en handling är rättfärdigad = fel. Ser du hur kvinnor verkar anse sig ha tolkningsforeträde?
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 19:44:31 följande:
    Om jag försöker tolka din skrift om vad du menar med uttalandet:

    De kanske anser de har en bra anledning att slå.

    du verkar skriva i andra ordalag att män slår kvinnor och att kvinnor tror sig ha rätt i föräldrafrågor, men att båda är fel.

    hur kan du göra den jämförelsen överhuvudtaget? Hur kan du ens föreslå att män kanske har en bra anledning att slå, och sen skriva en väldigt underlig förklaring till det? Förbluffande 


    Typ. Vi är tillbaka till vad jag sa i #284. Lagen borde behandla man och kvinna lika, och kvinnor borde inte rättfärdiga olikhet inför lagen for majoriteten av en grupp baserat på att man tycker diskrimineringen hjälper i det fåtal fall som inte kan sköta sig.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 19:56:01 följande:
    men Hur kan du föreslå detta? De kanske anser de har en bra anledning att slå.
    Det var inget förslag. Du tar position för kvinnan baserat på att hon måste anse sig ha en bra anledning. Jag säger bara att mannen kanske likväl anser sig ha en bra anledning.
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 20:14:54 följande:
    Men det är det som är problemet med dej: Att du inte har några bra förslag (om hur vi ska komma tillrätta med mäns våld mot kvinnor). Off topic rakt igenom.
    Jag har gett flera forslag, om du inte gillar dem får stå for dig.
    Inte alls OT vilket jag också redan forklarat.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 20:14:55 följande:

    Hur kan du ens jämföra mäns våld mot kvinnor med att kvinnor enligt dig tror sig ha mer rätt i föräldrafrågor? 

    du Verkar ta en stark position mot kvinnors säkert med motivationen att män är diskriminerade enligt svens k lag och att kvinnor tror sig veta bäst i föräldrafrågor.


    Jag tror du får koppla loss tänket om hur dåliga kvinnor är till att faktiskt vara en del av lösningen för kvinnors säkerhet. för som det är nu så uppfattar jag dig som en antagonist till frågan.


    Om du läser från början, så handlar sammanhanget om frånvarande pappor som en riskfaktor för att barn kan bli bl a våldsamma när de växer upp.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 20:29:42 följande:
    Tow2mater 
    du får nog färska upp mitt minne, vilka föreslag har du för att motverka mäns våld mot kvinnor?
    Med visa endast kan du se inläggen #94, #100, #208, och sen de inlägg (t ex #278) som handlar om hur pappor borde ges lagligt rätt att faktist ta ansvar for sina barn for att motverka kriminalitet/våld.
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 20:42:36 följande:
    Mmm och närvarande pappor är också en riskfaktor i och med den utbredda och ständigt pågående misshandeln av kvinnor och barn. Jag vet ingen enda kvinna som stängt dörren för en ansvarsfull pappa och make. Men däremot vet jag personligen hur illa det kan bli när en rädd kvinna inte vågar lämna sin man och därmed låter misshandeln fortgå.
    Så för att du inte känner någon så finns de inte?

    Jag känner ingen som blivit misshandlad eller inte vågat lämna. Men jag använder inte det som argument, för jag inser de kan finnas ändå.
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 20:57:12 följande:
    Jo, det finns ju statistik för att en kvinna var tredje vecka dör i sitt svenska hem som följd av mäns våld mot kvinnor. Så det låter lovande att du inser att de kan finnas....
    15 kvinnor och 4 män föll offer för dödligt våld i närstående parrelation under 2021 (av totalt 113 fall av dödligt våld) enligt Brå.
  • Tow2Mater
    Tukt skrev 2022-08-06 00:07:17 följande:
    Tycker du det är okej att dina söner misshandlas? Nej förmodligen inte.
    Du kanske kan skydda dom med att baseballträ ibland. Kanske.
    Men du kan det inte alltid.
    Det bästa skyddet att skydda dina söner är att ändra attityden runt mäns våld mot andra män. 
    Sedan om du lyckas, tillsammans med andra män som känner att det är nog med våld, så kommer gynna både dina söner, dig själv och...kvinnor.
    Sluta se könet. Se våldet. Sedan tänk efter vad du kan göra för att ändra attityder då du möter dessa. Svårare är det inte. Vill du sedan "levvla" upp. Starta en förening, skriv debattartiklar, starta en blogg. Men att göra något, är bättre än inget.
    Ska vi alla bära gröna armband kanske.... Det verkar ju vara populart i arbetet mot bröstcancer (rosa). Vem säljer armband mot våld? I min ungdom var det anti-rökkampanjer minns jag, vi köpte t-shirtar med anti-rökpropaganda.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?