Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 16:43:12 följande:
    att mäns förbättrade hälsa genererar positiva effekter på kvinnor är väl självklart. Hur kan du se det som något negativt? Överhuvudtaget hur kan du se länken som något negativt gentemot män? 
    Ser det inte som negativt, men tycker inte de fokuserar jämställt på mansdagen jämfort med kvinnodagen. Deras fokus är fortfarande främst på vad som gynnar kvinnor, även under mansdagen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 16:51:09 följande:
    Ett annat citat från samma länk
    Enligt traditionella maskulinitetsnormer ska män vara starka, handlingskraftiga och framgångsrika. Så kallat feminina attribut, som att prata om sina känslor och visa sig sårbar, kan innebära att män inte anses vara män nog och ställs utanför gemenskapen. Den traditionella mansrollen är något som får negativa konsekvenser för många män vad gäller till exempel föräldraskap och hälsa.

    det Pratas också om att lyfta fram positiva förebilder. män Har allt att vinna på att bryta sina egna normer. Förbättrad hälsa iom att du kan prata om dina känslor exempelvis.
    Jag väntar med spännning på nästa kvinnodag när jämställdhetsmyndigheten ska fokusera på att lyfta fram hur kvinnor ska bryta sina normer och mer styrka och handlingskraft skulle främja deras hälsa och välmående, vilket ju skulle kunna minska kvinnors benägenhet att bli offer i destruktiva relationer med män. 

    Allt jag ser om forebilder på mansdagen är att världen inte behöver fler manliga förebilder. Frågan är dock vilka förebilder det handlar om och vilka som saknas, säger Mikael Thörn, utredare på Jämställdhetsmyndigheten.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 16:55:45 följande:
    Tow2mater skriver 
    Varfor citerar du ibland och inte andra gånger? Det blir mycket konstigt att fortsätta forsoka citera dina inlägg med det sätt du skriver.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 17:03:59 följande:
    när du hävdar detta att kvinnor ska bli mer som män så bekräftar du ju också att du anser män och mansrollen vara normen.
    Nej, jag anser män och mansrollen även har positiva sidor som borde lyftas, om inte annars så på mansdagen. Och även kvinnor borde ta till sig en del positiva saker från mansrollen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 17:08:36 följande:
    Hämtade det här från regeringens sida:

    Destruktiva maskulinitetsnormer leder bland annat till våld och övergrepp, och mäns våld är idag ett av våra största samhällsproblem. Män är misstänkta för 79 procent av alla misshandelsbrott och 97 procent av alla sexualbrott, och 83 % av förövarna i alla lagförda misshandelsbrott under 2018 var män. Sedan sekelskiftet har omkring 300 kvinnor mördats av sin man, exman eller pojkvän och var fjärde kvinna kommer någon gång i livet att utsättas för våld av en närstående, oftast en man.


    Destruktiva maskulinitetsnormer där män inte får visa sig sårbara kan också leda till att män drabbas värre av psykisk ohälsa. 70 % av alla unga mellan 15 och 24 år som begår självmord är killar.

    fyi vet inte varför jag inte kan citera ibland. Det är ganska uppenbart att vi be göra något åt detta samhällsproblem.


    Tank vad lite mer mer styrka och handlingskraft skulle främja dessa kvinnors hälsa och välmående!

  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 17:13:55 följande:
    du kanske inte läste länken om mansdagen? Där står det ju om positiva manliga förebilder. 
    Jo, och jag påpekade ju det ovidkommande dravel som stod om det. Vad menar du mer stod?

    Vilka manliga forebilder forresten? Vilka har lyfts som goda manliga forebilder av jämnställdshetsmyndigheten?
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 17:26:28 följande:
    du kanske ska läsa det igen. Syftet var ju att lyfta positiva manliga förebilder bland annat. Sen även en länk till ett forum där det även diskuteras. Varför är du så defensiv? Känns det som att din mansroll ifrågasätts? Nu menar jag det inte på ett raljerande sätt utan mer för att få upp ögonen på dig.
    Det hjälper inte att läsa igen eftersom det inte står där. Så jag frågar dig vilka manliga förebilder de gett, men du har inget svar?
    (jag har ingen lust att hitta jämställdhetsmyndighetens konkreta förslag genom att besöka andra forumdiskussioner och försöka hitta det kanske begravt i trådar där, jag har nog med detta forum)

    Det är del i att för att bättre nå män tror jag mer behöver konkretiseras; istället för att prata flummigt om att lyfta manliga forebilder, skulle det bättre nås ut med budskap genom att konkret definiera vilka dessa goda förebilder är.

    Jag har redan sagt att jag inte definierar mig som man, ifall du missade det.


  • Tow2Mater
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 17:49:02 följande:
     Atilla Yoldas, som använder sin egna bok med bristande källor som referens när han har föreläsningar är helt perfekt manlig förebild.

    Han kan gråta och prata känslor
    jag förstår inte hur han vågar säga sånt högt så andra hör

    Han kan förklara hur ett skämt kan leda till mord, utan referenser.
    www.facebook.com/atillayoldasjournalist/posts.../

    Det bästa med Atilla Yoldas är att han har rätt åsikt (samma som jämställdhetsmyndigheten) och skyller roten till allt ont i samhället på en toxisk hegemonisk maskulinitetsnorm och patriarkatet.
    ha ha! Oj. Det är så illa med forebilderna altså.
  • Tow2Mater
    ClumsySmurf skrev 2022-08-14 18:01:15 följande:
     
    "Känns det som att din mansroll ifrågasätts?"
    Av vilken heteronormativ anledning fortsätter du att anta att Tow2Mater är en man?
    Hon verkar ju anta bara pojkar leker med bilar, ha ha.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 18:04:48 följande:
    att man pratar om mansdagen i generella Termer är väl förklarligt iom att det är en beskrivning av dagen? hur kan du dissa det med att du behöver specifika förebilder?

    var försiktig med att säga att du inte definierar dig som man om det var ett kön du föddes med. Smurfen kanske känner att dennes frihet inskränkts.
    Eftersom det hände 2020 vore det ju mer konstruktivt om du bidrog med det jämställdhetsmyndigheten faktist diskuterade och om de kom fram till något, än deras i generella termer beskrivning av en kommande dag?

    Ledord: Konstuktivitet.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 18:13:21 följande:
    Du måste skämta.
    Nej. Ta det som en allvarlig menad diskussion. Agera därefter.
  • Tow2Mater
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-14 18:38:01 följande:
    De har som sagt en väldigt negativ manssyn. Inte värdigtven jämställdhetsmyndighet. Feministiska myndigheten vore ett mer passande namn.
    Verkar så. Jag fick gå många sidor bak till 2020 för att ens hitta ett jämställdshetsprojekt (som getts stöd i form av statsbidrag) vilket gynnar män; att sprida kunskap om och öka engagemanget för jämställd föräldraledighet inom byggsektorn i Skåne, samt att underlätta för arbetsgivare och arbetstagare att göra jämställda val kopplat till föräldraledighet. Allt innan dess (vad jag hittade) gynnar kvinnor. De fick dessutom bara hälften av summan av vad t ex det viktiga (hrm...) projektet att undersöka vad kvinnor som har sex med kvinnor behöver för att kunna uttrycka sina vårdbehov för att på så sätt uppnå en bättre och mer jämställd hälsa fick.

    jamstalldhetsmyndigheten.se/sok-statsbidrag/organisationer-som-har-fatt-statsbidrag/&year=0&isoLang=sv-SE&limit=180&page=0
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-15 00:18:29 följande:
    Handlar dina inlägg något om att du faktiskt vill öka kvinnors säkerhet?  jämställt föräldraskap är också en feministisk frågeställning och antagligen hamnar inom genusvetenskapen. Du verkar se det svart på vitt, om kvinnors säkerhet höjs, innebär det inte att mäns säkerhet eller rättigheter minskar. Det gynnar båda könen. Försök motbevisa detta.
    Som vi tidigare diskuterat, att främja pappor att bli och vara närvarande pappor främjar definitivt kvinnors säkerhet. Vi har ju gått igenom detta en gång, måste vi verkligen dra det en gång till?
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-15 01:05:55 följande:
    det borde väl alla skriva upp på. Att öka pappors närvaro. Hur får man män att göra det? Inte genom genusvetenskap enligt dig. Ska vi tvinga dom?
    Det blir ju en hel diskusssion för sig. Men vi var ju redan inne på det i diskussionen om frånvarande pappor och vårdnadsfrågan relaterat till det, läs tillbaka i tråden. Sen kan ju en 50-50 delning av fl-lediget vara en del som borde främjas på alla sätt inlusive enligt lag. Men tycker det blir lite OT att diskutera dessa saker om igen här.
  • Tow2Mater
    Jonnynilsson skrev 2022-08-15 17:39:44 följande:
    Jag vet att den här diskussionen var uppe för något år sedan och tyvärr kom det inte några förslag alls på vad jag som man kan göra här och nu för att förhindra våld mot kvinnor.

    Då jag är av naturen lat och inte orkar läsa 1 000 inlägg så undrar jag om något vettigt förslag kommit fram denna gången?
    Be TS uppdatera trådstarten med en lista med de punker som framkommit kanske?
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-15 20:41:08 följande:
    Exempel på hotfull kommentar ovan
    Vilken rad anser du vara hotfull?
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-15 20:49:32 följande:
    "Som jag tidigare påtalat är den enda logiska effekten av dina inlägg att du ökar våldet mot kvinnor"
    Vi måste läsa det helt annorlunda, jag ser inget hotfullt alls.
  • Tow2Mater
    ClumsySmurf skrev 2022-08-15 20:53:58 följande:
     inte ens om du gör en halmgubbe?
    Vissa kanske känner sig hotade av logik, kanske det är det som avses.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?