Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 15:51:35 följande:
    Tow2mater 
    män är jämställda med kvinnor. 
    Inte i t ex den sak som jag tog upp i sambande med diskussionen om frånvarande pappor....
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 15:55:15 följande:
    Du kan inte komma ifrån att män är jämställda med kvinnor, i lagens mening, även om du försöker få det att se annorlunda ut.
    Du har ju fel. Enligt lagen är de ju inte det, även om du försöker få det att se annorlunda ut. Att vara utsatt for en kvinnas godtycke, och om kvinnan anser så tvingas strida for en sak som kvinnan får automatiskt är inte alls jämställt!
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-06 06:42:59 följande:
    Du har en del bra förslag. Men du har en naiv och motsägelsefull syn på offrets möjlighet att lämna en våldsam make. Du säger dels att hon är en av två personer (inklusive förövaren) som har bäst möjlighet att lämna situationen med (potentiell) misshandel samtidigt som du uppmärksammar att det påfallande ofta handlar om väldigt trasiga människor. Hur ska du ha det? Är hon eller är hon inte en av de två personer med bäst möjlighet att påverka situationen? Och hur tänker du om barnen de har tillsammans? Vilken möjlighet har de i den konkreta situationen och vilket ansvar har de att lösa den?
    Den ganska nya lagen om barnfridsbrott (straffbart att utsätta ett barn för att se eller höra vissa brottsliga gärningar, såsom vålds-, frids- och sexualbrott, i en nära relation) hoppas jag går tillräckligt långt och även omfattar fallen där kvinnan inte lämnar utan hon istället bidrar till brott genom att stanna kvar. Denna lag ger ju även henne ytterligare en orsak att ta sin del av ansvaret och pushas i rätt riktning. i tillägg till att mannen (i de fall han utövar våldet) kan dömas för utökat brott.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 16:11:05 följande:

    Jag håller inte med. Det är enkelt att fastställa släktskap iom en födsel av en kvinna. Normalt sett så är föräldrarna överens. Är de inte det så tillsätts en utredning och mannen får rätt till sitt barn. Det här är inte diskriminering.


    Forstår du inte ser det, du anser det fullkomligt rättvist och jämställt att en pappa som enbart p g a av en kvinnas godtycke ska tvingas spendera både dyrbar tid (tid han missar med sitt nyfodda barn), en massa pengar (det blir dyrt) och den psykiska kraft det tar honom att strida for sin rätt till vårdnad genom att ta det till rätten. Vilket en mamma alltid ges automatiskt. Vad kallas detta fenomen? Femisnistiska skygglappar kanske.
    For att inte tala om alla fall där män inte vågar gora annat än lyda minsta lilla vink av den blivande mamman, for att hålla henne på god fot; minsta lilla skavank kan gora att hon vägrar skriva på vårdnaden och då måste han gå igenom allt detta.
  • Tow2Mater
    Anonym (Kollektivist much?) skrev 2022-08-08 16:34:58 följande:
    Hej TS, kul att få svar från dig.

    Ok, då förstår jag motiven till det hela.

    Jag håller inte med och upplever inte heller att jag har lättare att förstå misshandlande män pga. att jag är man. Jag kan ställa upp en mängd scenarion och omständigheter där jag skulle anse mig rättfärdigad i att ta till våld. Men det leder inte till en bättre förståelse för våld som faller utanför vad jag anser vara acceptabla ramar.

    Har man jobbat med och träffat människor som har impulskontroll- och aggressionsproblem, är extremt svartsjuka osv. så märker man också att deras sätt att tänka skiljer sig dramatiskt från gemene man. Det finns väldigt lite gemensamma referensramar och utgångspunkter att utgå ifrån för man tänker och reagerar på saker på helt olika sätt.
    Var forsiktig med att säga så, det kan få dina inlägg att bli både anmälda och att du blir avstängd från FL under en tid.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 16:37:36 följande:
    att Kvinnor har ett fastställt föräldraskap iom en födsel verkar du anse diskriminerande. En pappa har rätt till sitt barn iom en utredning. det du beskriver är ett ganska ovanligt scenario som inte motiverar allmän DNA testning. Verkar som du anser att kvinnor i gemen är ondskefulla och vill hålla barn borta från sina fäder?
    Att Kvinnor har ett fastställt föräldraskap iom en födsel anser jag INTE diskriminerande. Det diskriminerande är att män inte ges samma sak, vilket lätt kan goras (t ex genom obligatoriskt DNA, finns säkert fler sätt). Ska man använda samma resonemang om våld, att det egentligen ganska fåtal kvinnor i det stora hela som blir ihjälslagna motiverar inte xx, utan bara yy? Borde man inte eftersträva nolltolerans i båda fallen?

    Jag anser att kvinnor som nonchalerar denna brist i lagen antagligen är tvättäkta feminister som bara vill se jämställdhet gå åt ena hållet, dvs det som gynnar kvinnor. Om du kallar det ondskefullt eller inte, den definitionen lämnar jag helt upp till dig.


  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 17:00:22 följande:
    Du kan inte komma ifrån att män de facto är jämställda med kvinnor. sen försöker du få det att låta annorlunda iom att det kan bli konflikter mellan föräldrar.(som utreds) Det känns som att vi snurrar runt här.
    Det är enbart den ensidiga konfliken från mammans håll jag har något emot, som idag stöds av lagen på ett feministiskt sätt som inte går åt andra hållet. Och att kvinnor verkar anse detta fullt okey och att de anser det inte behöver åtgärdas fast det skulle gå.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-08 17:13:41 följande:

    Fast du definierade dig inte som man och tycker ändå att DNA test ska bli obligatoriskt  (eller) varför tror du att bara kvinnor tycker Så? Du Verkar tillskriva kvinnor och tydligen vad du anser vara feministiskt mycket. 


    jag tror att inte bara kvinnor anser att DNA test inte behövs eftersom det bara I undantagsfall blir en konflikt (som utreds) Det behöver man varken vara kvinna eller feminist för att tycka. Det är dina egna fördomar och grupperingar.


    Du vill fortsätta diskussionen. Du vet min ståndpunkt, jag ser inget att tillägga här.
    DNA test är ett konstruktivt forslag att lösa ett problem, som tydligen minst en kvinna på FL är emot. Jag anser vi borde ha nolltolerans mot  problemet, ett problem som tydligen minst en kvinna på FL inte anser vara en stor sak (gissningsvis eftersom det ju drabbar bara i det stora hela fåtalet män, fast mörkertalet är nog mycket större).
  • Tow2Mater
    Anonym (Puh) skrev 2022-08-08 17:16:11 följande:

    Och vänligen gnäll inte på att det inte finns mansjourer. Nu när kvinnor öppnat en massa kvinnojourer, så kan väl några kapabla män steppa upp lite och fixa mansjourer om man tycker att det är en eftersatt verksamhet.


    En googling visar en intressant observation; gemensamt för kvinnojourerna är att de har en jourtelefon dit kvinnor och tjejer som behöver stöd kan ringa medan nationella mansjouren ger samtalsstöd åt både män och kvinnor i hela landet via telefon. Intressant hur kvinnojouren vänder sig till enbart kvinnor, medan till mansjouren är både kvinnor och män välkomna att ringa.

    www.gagnef.se/stod-omsorg-och-vard/akut-hjalp/mansjour/
    www.roks.se/kontakta-en-jour/vad-ar-en-kvinnojour
  • Tow2Mater
    Tukt skrev 2022-08-09 20:42:24 följande:
    Precis. Våld handlar ju oftast om makt, sprunget ur egen frustration och maktlöshet. Hos män kanaliseras det ofta i en syn på vad manlighet är.
    Kan man påverka synen på vad som är manligt, så kommer man minska allt våld män står för i samhället.
    Var anser du den frustrationen och maktlösheten beror på, var kommer den ifrån?
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?