• Anonym (Ini)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (F) skrev 2022-08-05 13:51:32 följande:
    Du skrev att män inte ger sitt stöd och verkar försvara att män inte ger sitt stöd. Det stämmer dåligt med att inte vara OK med att kvinnor misshandlas.
    Han förklarar varför män inte ger sitt stöd till feministerna. Det och relationsvåld är helt olika frågor. Om något skulle jag tro att feministerna ökar våldet mot kvinnor eftersom manshat föder kvinnohat.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 15:07:53 följande:
    Han kommer med argument för varför män enligt honom gör rätt som enligt honom inte ger sitt stöd. Var han så emot våld mot kvinnor som han vill göra gällande så skulle han väl svara på ämnet i TD istället och förslagsvis istället skriva ett långt inlägg vad män bör göra för att arbeta emot våld mot kvinnor.
    Nej, för det leder ingen vart om grunden inte är lagad. Att sträva efter försoning mellan könen är fundamentalt och det behövs då vi har så mpnga grupperingar bpde bland kvinnor och män som göder manshat och kvinnohat.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 15:13:24 följande:
    Knäppgök, bortskämd, söndercurlad är OT. Nu handlade det om våldsam. Någon i tråden verkade mena att en frånvarande fader som förklaring till att en man växer upp till våldsam, alltså kriminell.
    Ja, det är ett känt faktum.

    Så vänstern har en poäng när de påtalar problemen med ett auktoritärt faderskap. Å andra sidan kan man räkna med att pojkarna får psykiska problem om man curlar dem så det är balansgång.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (A) skrev 2022-08-05 15:31:45 följande:
    Håller med. Att skylla på feminister blir ju bara löjligt, eftersom våld mot kvinnor funnits i alla tider. Vad gjorde männen innan feminismen tog fart?
    Män har arbetat mot våld mot kvinnor länge  Främst genom att skapa normer om att inte slå kvinnor men även genom att straffa de som gör det. Dessutom genom att vara schyssta män och pappor.

    En del av problemet här är att många inte tycks förstå att det är normalt att ett visst antal män slår kvinnor varje år i ett samhälle. Så deras tolkning när det inte ligger på noll är att inget görs. Detta trots att mycket gjorts. Men om inget gjorts hade antalet män som slagit kvinnor varit många fler.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (A) skrev 2022-08-05 15:39:21 följande:

    Hur gör du den tolkningen? Eller vill du feltolka medvetet?

    Något svar har du inte i alla fall. 


    Hans poäng är antagligen att män länge jobbat hårt mot våld mot kvinnor samtidigt som man accepterart våld mot män. Det ligger i vårt kulturella arv att skydda kvinnor men inte män.

  • Anonym (Ini)
    Anonym (A) skrev 2022-08-05 15:49:16 följande:
    Kulturella arv att skydda kvinnan? Vet du ens när det blev förbjudet att misshandla sin hustru eller när våldtäkt inom äktenskapet blev förbjudet? Och då pratar jag om Sverige. Det ser helt annorlunda ut i andra delar av världen.

    Verkligheten för kvinnor i dagens värld är inte att män jobbar för deras skydd. 
    Du tolkar världen som den passar dig men den har inget med verkligheten att göra. 

    Det är en del av vårt kulturella arv att inte slå kvinnor. Om någon lurat i dig något annat så behöver du bilda dig.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (A) skrev 2022-08-05 15:56:54 följande:
    Synd att män inte vårdar det arvet då. Då hade vi inte behövt ha denna diskussionen.
    Det gör vi och det är en av anledningarna till att det är så extremt liten andel av männen som faktiskt slår kvinnor.

    Som jag skrev. Det du inte förstår är att det kommer alltid att finnas ett visst våld i samhället. Det är normalt. Man bekämpar det så gott det går.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 16:34:21 följande:

    Någon uttryckte sig med att det är ?normalt ? att kvinnor blir misshandlade. då verkar det ju vara uppenbart att något är fel på mansrollen? 


    Misstänkte att någon skulle missförstå.

    Nej, det är inte normalt att en man slår kvinnor. Det är onormalt att en man slår kvinnor.

    Däremot är det normalt att det finns ett visst våld i samhället. Det har aldrig funnits ett mänskligt samhälle utan våld och kommer aldrig att finnas i framtiden heller. Man får bekämpa våldet så gott det går.

    Det många inte förstår är att bara för att det finns våld betyder inte det att allt arbete som göyr mot våld är fruktlöst. Om man ser vårt samhälle ur ett historiskt perspektiv så är det relativt fredligt och fritt från våld.  Och anledningen till det är att man under många många år arbetat emot våld.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 16:45:10 följande:
    Jag kan tänka mig att våldet som drabbar kvinnor handlar mycket om makt och kontroll, därav finns ett behov att särskilja. sen så måste män som grupp ta ett större ansvar för att det ska upphöra. Hur du pratar om kvinnor, till kvinnor och vad du skriver på nätet.
    Män tar redan stort ansvar.

    Som jag sa  Det kommer aldrig att upphöra. Det kommer bara att vara mer eller mindre förekommande.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 17:34:46 följande:
    Öh, vad är det för lösning du presenterar? Jag ser nämligen ingen. Du glorifierar istället för att motverka våld. Jag är också övertygad om att ukrainarna här i Sverige inte håller med om att världen är snäll nu. Jag med min uppväxt med en far som misshandlade mig och manna instämmer inte heller.
    Nej, han förklarar varför det är normalt med ett visst våld i samhället.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?