• Anonym (X)

    Odräglig vuxen son

    Anonym (Jenny) skrev 2022-08-05 06:01:21 följande:
    Han tog precis studenten och har redan timanställning - det är ett helt ok upplägg för en 19-åring.

    Det som ju inte funkar är att han inte respekterar ert hem och er andra i familjen. Du får ställa lite krav här. Han är vuxen nu och det finns liksom inte längre utrymme för  sådana fasoner. Som en vuxen i hushållet ska han vara en tillgång för er andra och ta sin del av hushållsarbetet - inte en belastning.

    När det kommer till vuxna barn som bor hemma så anser jag att de väljer att vara en del av det hushållet och den familjen (till skillnad från barn som ju inte har ett val). Den valmöjligheten gör att de har ett ansvar, som de delar med övriga vuxna i familjen, att se till att det fungerar och att alla som bor där kan känna sig hemma. Självklart behöver det inte vara friktionsfritt, men ömsesidig respekt är helt nödvändig.

    Jag hade gett honom en rimlig lista med hushållssysslor samt informerat om att det kommer att vara nolltolerans för respektlöst beteende. Han ska givetvis hålla sitt eget rum i ett skick som är hygieniskt och som inte påverkar er andra som bor i hemmet negativt.

    Sist men inte minst så hjälp honom att lista ut vad han vill göra inom en nära framtid och på lite längre sikt. 
    Exakt det här. Han bor inneboende hos er nu som vuxen hemmaboende som. Skulle han ha sitt rum som en sanitär olägenhet hos någon annan familj i 19-årsåldern  skulle han få problem - varför är det okej hemma? 
Svar på tråden Odräglig vuxen son