Inlägg från: Anonym (tough love) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tough love)

    Odräglig vuxen son

    Du får sätta dig ner och tala med honom. Tala om hur du känner inför det hela och fråga hur han känner. Kan han inte tala om det där och då, erbjud honom lite tid att tänka igenom det hela. 


    Behandla honom som den vuxna personen han är. 


    Försök gemensamt komma överens om vad som gäller hemma, vad han förväntas ta ansvar för och vad konsekvensen blir av att han inte sköter sig. 


    Se också till att han ställer sig i bostadskö, det är alltid bra att stå i olika bostadsköer på alla de platser man kan tänka sig att bo och stå kvar där ÄVEN om man får en bostad eller flyttar ihop med någon. 


    Min dotter, lite äldre än din son har smått panik över sitt liv. Hon vet hur svårt det är med bostad, att få ett rast jobb osv och oroar sig mycket i perioder. Då är hon mindre skötsam hemma. Kanske har din son något han oroar sig för? 


    Kanske känner han att han inte har förtroende till att vara vuxen? Jag förstod på min dotter att jag fortfarande behandlade henne som en yngre tonåring och hon kände sig inte litad på, som att hon inte var kapabel till att handskas med ev svårigheter osv så då jobbade jag på det och då blev allt mycket bättre. 

Svar på tråden Odräglig vuxen son