• Anonym (Mia)

    Odräglig vuxen son

    Anonym (Dina) skrev 2022-08-07 02:13:43 följande:
    Problemet nu är att han tvättar för sällan och städar för sällan,  och han menar på att det är hans rum och hans kläder.  
    Jag har försökt förklara att hans smutstvätt och smutsiga rum påverkar oss också, men det struntar han ju i, på tonåringars sätt..
    Det här brottas Jag också med. Jag försöker att blunda för hans rum och tänka att vill han bo i skiten får han göra det sålänge det inte kryper utanför hans rum. Min son är dock snart 17år och tvättar inte själv. Men jag har på min to do att köpa en tvättkorg och ställa in på hans rum. Men hur gör man med tvätten (vi har egen tvättstuga i huset) Tänker om han tvättar o inte tar rätt på sina blöta kläder eller hänger och inte tar ner? Då drabbar de ju mig rätt mycket. 
  • Anonym (Mia)
    Anonym (M) skrev 2022-08-14 12:52:20 följande:

    Sköter han inte sitt rum så får han inte ha det kvar. Ska han ha ett eget rum så får han också ta ansvar.

    Stäng av elen till hans rum.

    Eller gå så långt att meddela att nu ska vi ha det här rummet, du får bära ut dina grejer, skaffa ett förråd eller så gör vi oss av med allting. Enbart sängen får stå kvar så att han har någonstans att sova. 


    För mig känns det där väldigt hårt. Men det beror ju på om rummet är stökigt eller en sanitär olägenhet på riktigt. Oftast har ju tonåringar och mammor olika sinnebilder av ordning och reda. Någon annan skrev att ta ut hyra det är väl bra? Så får det se ut hur som helst på rummet som han förfogar över? Däremot självklart plocka undan disk och Göra rent efter sig i gemensamma utrymmen.
  • Anonym (Mia)

    Jag tror att du ska börja ta betalt av sonen. En summa han har råd med men som ändå signalerar att nu är du vuxen och jobbar. I övrigt är det nog så att trägen vinner. Välj dina fighter vad är viktigast att han sköter? Är det tvätten? Ge dig inte. Hans rum kan stinka, bär in tvättkorgen dit igen. Säg också tydligg vad du förväntar dig av honom. Ex man tvättar två maskiner i veckan 

Svar på tråden Odräglig vuxen son