• Anonym (A)

    Odräglig vuxen son

    Anonym (Tvillingmorsa) skrev 2022-08-05 08:15:55 följande:
    Klagar han på maten får han fixa sin egen mat t ex. Kanske betala för den också, han har ju inkomst? Att man inte kastar ut en 19-åring betyder inte att det ska daddas med honom.
    Håller med
  • Anonym (A)
    Anonym (Miaz) skrev 2022-08-14 08:41:28 följande:
    Spontant känns det som om det skulle göra honom gott att få möta verkligheten och ett väldbehövligt wake up call. Att du sätter dig ner med honom. Förklarar att han är vuxen nu och tillsammans gå igenom vad du förväntar dig från honom. Till exempel vilka hushållssysslor han ska utföra medan han bor hemma, hur ni ska bete er mot varandra, hur mycket hyra han ska betala, vilka kostnader du väntar dig att han ska stå för etc. Du kanske kan tänka ut i förväg vad du kan hjälpa honom med och vad du inte kan hjälpa honom med?

    Det kommer troligen vara väldigt ovant för honom. Så hans attityd kommer säkert inte vara bra till en början. Ge det lite tid tills han vant sig vid tanken och skaffar sig bättre attityd. Gör han inte det så gå igenom alternativen. Antingen bor han kvar med dig eller så får han se till att skaffa jobb eller börja studera och skaffa bostad. 

    Jag vet inte varför det är så otänkbart för många att ta hyra av sina barn? Jag betalade hyra (dock ganska låg) när jag bodde hemma efter studenten. Jag tror vi satte ett datum några månader efter studenten då jag skulle börja betala för mig. Jag stod även för vissa kostnader (till exempel min egen mat, tvättmedel, toalettpapper osv) och min förälder gjorde klart för mig vilka hushållsysslor jag förväntades utföra. 

    Det är säkert lättare sagt än gjort. Du behöver nog en tydlig gameplan, fasta gränser och gärna en bra kompis att prata med om du behöver stöd. Men det behöver göras! För bådas er skull. Det är orimligt att han som vuxen man ska kunna fortsätta drälla runt hemma, med dålig attityd och utan att göra rätt för sig!

    Hoppas det löser sig! All lycka till!
    +1
Svar på tråden Odräglig vuxen son