Inlägg från: Anonym (Bojjan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bojjan)

    Utanförskap att inte dricka?

    Anonym (Lin) skrev 2022-08-06 16:17:14 följande:
    Ja, håller med. Om någon dricker en öl till maten är det inget problem för mig eftersom personen inte blir berusad/sinnesförändrad av det. Det är när folk är fulla som det inte blir socialt längre och det tillför ingenting att höra fulla folk prata och bröla omkring. 

    Samma här. Det är inte så att jag känner mig utfryst utan folk blir så tråkiga när de druckit så jag blir uttråkad av att vara med dem. 


    Jag umgås med folk som dricker på fester, men gör det vid andra tillfällen än fester. 


    Som ung fanns det ju en del som tjatade om att jag borde dricka, men vid några år efter 20 hade folk mognat och la av med det. 

  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Henni) skrev 2022-08-06 17:20:48 följande:

    Ha ha, skämtar du eller? Det finns väl INGEN som hamnar utanför socialt av att inte dricka. Jag dricker nästan ingenting och ingen har någonsin kommenterat det i negativa ordalag. Jag gjorde en undersökning bland mina kompisar och ingen av dem har någonsin fått kommentarer när de valt att inte dricka, och alla säger att det är ett icke- issue, alltså inget problem!  Mitt ex är alkoholist, och inte ens han tjatade någonsin på att jag skulle dricka. Varför skulle han det?


    Jag tror detta är en myt, och en vandringsägen. 


    Var du nykterist även som ung (tonåren och strax över)? 
  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Henni) skrev 2022-08-06 18:08:38 följande:
    Nä. Drack rätt mycket i tonåren och upp genom tjuoårsåldern.   
    Det kan vara förklaringen. Det var i den åldern andra tjatade på mig om att dricka. Aldrig mina kompisar, men bekanta och kompisars kompisar. Som vuxen har det aldrig hänt mig. Folk mognar, antar jag. Eller så hittade jag trevligare umgänge helt enkelt! 

    Såg att ngn annan inte fick kommentarer som ung heller och det är ju skitbra. Blir nyfiken på åldern på den personen. En del saker var ju inte bättre förr om man säger så. Jag var ung kring sekelskiftet och då ansågs det konstigt att inte dricka om man var i åren runt 20. Åtminstone i den mellanstora staden jag växte upp i. 
  • Anonym (Bojjan)
    Anonym skrev 2022-08-06 17:38:41 följande:

    De få nykterister jag känner umgås jag inte med under festligare former.
    Det får räcka på jobbet eller på något café eller liknande.

    Vi som festar ihop har roligare så.


    Det är så jag också gjort, fast jag tillhör den andra gruppen. En bra lösning, tycker jag. 
  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Henni) skrev 2022-08-06 18:33:53 följande:
    Jag växte upp i en storstad. Har ej upplevt några kommentarer de gånger man valde att inte dricka. Det var rätt vanligt att någon i sällskapet inte drack av olika skäl (Arbete/ köra bil/ nykter alkoholist/ gillar inte alkohol/ ska träfffa sina barn/ ska tenta dagen efter?). 
    Jag är tror fortfarande det är en vandringssägen (för att det är roligt att klaga på folk) då jag aldrig stött på det, o känner ingen som stött på det heller

    Och vi som upplevt det har bara drömt alltihop menar du? 

    När är du född? 

  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Annars helt ok) skrev 2022-08-06 18:38:37 följande:
    Nej, jag äter många middagar utan alkohol. Men när man bjuder in till fest eller finare middagar så ska man utgå från vad GÄSTERNA uppskattar och FÖRVÄNTAR sig bli serverade till maten. Det hör till vett och etikett att erbjuda vin/öl på finare middagar och fest. 
    Jag håller faktiskt med lite grann här. Vi köper hem öl eller vin till maten när vi har gäster på middag trots att vi ytterst sällan dricker av det själva. Jag tycker väl inte att det vore direkt oartigt att inte göra det, men det är en trevlig gest att förse sina gäster med något de gillar. 
  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Henni) skrev 2022-08-06 18:48:24 följande:
    1968
    Ok, ja då är du äldre än jag. Jag tänkte att om du var född på 90-talet så har ju alkoholkulturen ändrats sedan jag var ung. Men då är det bara att gratulera till trevlig umgängeskrets! :)
  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Henni) skrev 2022-08-06 21:21:29 följande:
    Bojjan, det var ett imponerande inlägg! Hatten av för sådan vett och etikett! 
    :)
  • Anonym (Bojjan)
    Core skrev 2022-08-06 23:09:00 följande:
    Tror inte det finns ett problem här på riktig. Gillar man middagar med vin och öl umgås man nog sällan med absolutister, man är helt enkelt för långt ifrån varandra personlighetsmässigt för att ens hamna där, så vida det inte är släkt och då biter man ju ihop vart man än står i frågan

    Håller inte alls med. Jag har umgås gärna med folk som i vissa sammanhang dricker sig fulla, trots att jag själv väljer att inte vara med vid de tillfällena. Jag gillar trevliga människor. Om de då och då tar sig några glas (eller inte) har ingen betydelse. 

  • Anonym (Bojjan)
    Anonym (Båda lägren) skrev 2022-08-07 09:46:51 följande:
    Nej, för att man själv inte ska känna sig obekväm. Om man nu tycker att det är ett problem att tacka nej till alkohol. 
    För min del handlar det inte om att jag skulle känna mig obekväm utan att människor som fått en del under västen ofta blir tråkiga att umgås med. Som ung dansade jag mig igenom alla fester, då gjorde det inget att de andra var berusade. Men nu gör en skada att jag inte kan det och då kvarstår att sitta och prata och det är oftast rätt meningslöst efter ett tag om det dricks alkohol. Alkohol är ju inte känt för att göra folk smartare direkt. :) 
Svar på tråden Utanförskap att inte dricka?