• Gullvivor

    Namnval

    Klart man ska bry sig om hur andra människor ser på sitt barns namn innan man tar ett så stort beslut. Det betyder inte att man ska låta bli att välja ett namn man gillar pga andras åsikter, utan att man kan ha det i åtanke när man väljer namn. Varför skulle det vara konstigt? 

    Det är en helt annan sak om man själv byter namn, men ger man ett barn namnet så tycker jag att det är ens skyldighet att se till så att det blir ett bra namn (sedan vad bra är beror ju på och är inte hugget i sten). 

    Man behöver dessutom inte vara "orolig" bara för att man är intresserad av hur andra uppfattar olika namn. Många är faktiskt namnintresserade och då är detta en kul grej, medan andra inte alls är så intresserade utan bara väljer ett namn de tycker låter fint utan att ens veta betydelse.

  • Gullvivor
    Anonym (MamaZita) skrev 2022-08-07 17:10:42 följande:

    Men varför tycker du att det är en förälders "skyldighet" att namna sitt barn så det passar in på alla andra? 
    Låter sjukt i mitt tycke. Hur gjorde alla mammor för typ 50 år sen när de namngav sina barn?
    Det fanns ju absolut favorit namn som snurrade runt då också. Men har svårt att tro att mammorna sprang runt och kollade vilka namn de skulle välja till sin lilla telning.
    Varför är det så svårt idag att välja ett namn som mamma o pappa gillar. Inte vad alla andra tycker att just ditt barn ska heta.


    Det skrev jag ju inte, utan att det är en förälders skyldighet att se till så att det blir ett bra namn, eftersom det är barnet som kommer drabbas om det får ett namn som andra har negativa kopplingar till. Det betyder återigen inte att man ska låta andra bestämma åt en, utan att man bör tänka på hur namnet uppfattas av andra innan man tar ett så stort beslut. Därför är det inte konstigt att fråga.
Svar på tråden Namnval