• Xenia

    Namnval

    Anonym (MamaZita) skrev 2022-08-07 17:10:42 följande:

    Men varför tycker du att det är en förälders "skyldighet" att namna sitt barn så det passar in på alla andra? 
    Låter sjukt i mitt tycke. Hur gjorde alla mammor för typ 50 år sen när de namngav sina barn?
    Det fanns ju absolut favorit namn som snurrade runt då också. Men har svårt att tro att mammorna sprang runt och kollade vilka namn de skulle välja till sin lilla telning.
    Varför är det så svårt idag att välja ett namn som mamma o pappa gillar. Inte vad alla andra tycker att just ditt barn ska heta.


    För 50 år sedan fanns det inte så många olika namn att välja på som idag. För 100 år ännu färre. Det var då man riskerade att bli en av många med samma namn. Då hade man också fler barn, nu har man kanske bara två barn och då är det viktigt att de får de "perfekta" namnen.

    Jag förstår inte varför du är så kritisk mot att blivande föräldrar vill kolla runt först. De kanske har flera namn de funderar på och då kan vad de får veta hjälpa till. De kan få tips på liknande namn som de inte tänkt på. Det är väl aldrig fel att veta så mycket som möjligt?

    Det är ändå föräldrarna som väljer i slutändan, det är inte så att de måste välja det namn som är populärast på FL.
  • Xenia
    Anonym (MamaZita) skrev 2022-08-12 17:08:15 följande:

    Men min fråga handlar om varför blivande föräldrar är så osäkra på vad de vill att deras barn ska heta. 
    Varför är det inte i så fall bättre att vända sig till sin familj? 
    Som de flesta vet så finns det en hel del åsikter ang. namn på FL. Jag förstår inte rädslan att döpa sitt barn som passar mamma o pappa. Sen att man räknar in släktingar så är ju också det en faktor. 
    Men varför räkna in okända personers åsikter kring namn? 


    Jag skulle då hellre fråga okända på nätet än släktingar. Tänk om släktingen säger "Nej, X är jättefult, välja Y i stället". Jag har helt annan smak och tycker att Y är fult och väljer X iaf. Men då ligger släktingens ord om X och irriterar. Vad okända tycker kan jag välja att ta till mig av eller strunta i  på ett helt annat sätt.
Svar på tråden Namnval