• Anonym (TS)

    Känns jättejobbigt att de kommer på dopet..

    Anonym (S) skrev 2022-08-08 09:18:52 följande:
    Ställa in dopet för att du inte vågar vara ärlig känns lite väl undflyende? Du skrev ju nyss att det varit sånt besvär för sambons mamma m.fl. att ordna detta, hur ska du bortförklara att hela dopet är inställt?? Är det inte bättre att fortsätta vara ärlig? Du vill inte ha knarkare på dopet, känns som en rätt bra förklaring.
    Vi har inte hunnit beställa tårtor osv än.. men det klart det inte skulle kännas bra att ställa in. Min sambo skulle nog inte bli så glad om jag sa det tyvärr så jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. 
  • Anonym (TS)
    Anonym (förälder) skrev 2022-08-08 09:37:49 följande:
    Svarar i bägge trådarna, om du säger till att ni inte vill ha bebisar på dopet leder det kanske till att just kompisens sambo/fru stannar hemma med bebisen och din sambos kompis kommer själv till dopet just för att han är kompis till din sambo, det är ju inte hon och bebisen du inte vill ska komma utan kompisen och det kanske ändå blir så att han kommer så tror inte att det är en bra ide att skylla på bebisen.
    Tack för svar!
    Det har du rätt i faktiskt.. Hon vet kanske inte ens om något av det här. Så det är nog ingen bra idé. Tänkte att det kanske skulle funkat eftersom några vänner sa att vi helst inte skulle ta med vår bebis till en begravning (100% förståeligt tycker jag). Men det är såklart inte samma sak och då blev det ju så att jag stannade hemma och min sambo gick själv. 
  • Anonym (TS)
    Anonym (Stora S) skrev 2022-08-08 09:51:04 följande:

    Läste precis i andra tråden att även din sambo tar droger ibland och då klarnar hans omogna beteende en aning. 
    Så tragiskt med 2 familjefäder som beter sig som tonåringar och smusslar med droger trots att de har bebisar.

    Problemet är inte att vännerna kommer på dopet utan sambons inställning till både sitt eget bruk och de som han umgås med.

    Känner med dig


    Tack för svaren och tack för att du inte svarar otrevligt! 
    Ja vi kanske försöker göra det bästa av situationen ändå.. tycker verkligen det var jättedumt av min sambo att ringa vännen och skvallra, fattar inte varför han gjorde det. 
    Tråkigt att så många ska svara otrevligt när det är en jättejobbig situation .. jag är absolut inte perfekt men tycker det är mest min sambo som har gjort fel här.
  • Anonym (TS)
    Fiona M skrev 2022-08-08 10:00:10 följande:

    Är vännen sambons bror eftersom mamman blev indragen och det blev en sån grej att hon nu vet?


    Nej bara en vän men tror de var ganska nära när de båda bodde och jobbade utomlands för några år sen innan vi träffades , tror kanske de bodde tillsammans ett tag till och med.

    Mamman blev inblandad för att jag pratade med henne innan, vi har ganska bra relation och jag bad henne prata med min sambo om det där med pengar, att han ska säga nej till sin kompis.
    Förstår inte varför min sambo blev så otroligt arg för att hon vet, var inte beredd på det faktiskt . Jag sa ju inget om honom, bara kompisen. 
  • Anonym (TS)
    Mrs Moneybags skrev 2022-08-08 10:11:53 följande:

    Jag ser det som att allt är din sambos fel. Det är han som har valt att vara kompis med en drogmissbrukare med dålig ekonomi och det är han som valde att skvallra till sin kompis om att du hade berättat för din svärmor att kompisen missbrukar.

    Då är det också han som får skämmas och ställa saker till rätta.

    Du har definitivt inget att skämmas för. Gå på ert dop med huvudet högt och låtsas som ingenting. Om någon försöker provocera dig så fortsätt bara lugnt med det du höll på med och prata med andra gäster. 

    Tro mig, drogmissbrukare är medvetna om att de är impopulära och står lågt i kurs. 


    Tack för svar :) Känns lite bättre , ska försöka tänka så 

  • Anonym (TS)
    Anonym (Stora S) skrev 2022-08-08 10:10:29 följande:
    Försök att inte ta åt dig av de otrevliga svaren..
    Jag tycker inte att du har gjort något egentligt fel...däremot behöver du och din sambo kanske stöd i relationen och prioriteringar framåt...

    Bestäm dig att ni ska få en fin dag på dopet, fokusera på din bebis och de nära och kära som du är trygg med.
    Tack för svaret :)
  • Anonym (TS)
    Anonym (Linn) skrev 2022-08-08 10:12:06 följande:

    Jag har läst övriga inlägg och ja...mitt råd till dig är att fundera på hur DU och främst barnen ska kunna ha ett bra liv, nu och i framtiden. 
    Du har tre barn att ta hand om. 

    Dopet är en petitess i allt detta. Låt dom komma, strunta i att de vet att du nämnde drogerna för mamman. Vad gör det? Du har inte gjort fel och om han är sur på dig så ryck bara på axlarna.

    Din sambo och hans kompis låter som högstadiepojkar. 

    Och att dra in mamman i detta, vad har hon med detta att göra? Eller är båda killarna hennes söner? 

    Du måste förstå att ta droger när man har barn är mycket dåligt. Din sambo kanske menar på att han har kontroll etc men det vet du ju egentligen inte. Det räcker med att någon ringer ett samtal till soc så blir ni båda granskade. De kommer då att undra hur du som mamma kan tillåta droger i dina barns närhet. 

    Se över ditt eget nu. Inget barn vill ha en omogen, missbrukande förälder. 


    Tack för svar och du har rätt!
    Båda är inte hennes söner, tror hon knappt känner vännen.. så förstår inte varför min sambo blev så arg. Men det var jag som drog in henne från början , bad henne prata med min sambo om det där med att vännen ber om pengar för han lyssnar ofta mer på henne än mig. 
  • Anonym (TS)
    molly50 skrev 2022-08-08 11:58:56 följande:
    Du tycker alltså det är vettigt att hellre välja att låna ut pengar till en drogmissbrukande vän (eller till droger åt sig själv) än att lägga pengarna på sina barn?

    För övrigt så tycker jag också att TS borde lämna.
    Inte för att han lånar ut pengar utan för att han också missbrukar droger.
    Det är inte en person som är bra för barnen. 
    Tack för svar! Ska fundera på hur jag ska göra med relationen, har varit ensamstående mamma innan jag träffade honom och det är inte lätt.. speciellt inte nu med tre barn. Men ska tänka på det och försöka prata med honom. 
  • Anonym (TS)
    Anonym (S) skrev 2022-08-08 11:20:36 följande:
    Gemensam ekonomi (som jag inte ens kan minnas att ts skulle ha nämnt att de ens har) är en överenskommelse som gäller till den sekunden han bestämmer att han ändå gör som han vill med sina egna pengar. Ts har ingenting att komma med ur en laglig synvinkel, och det är den som räknas i slutänden rent praktiskt ifall han skulle bestämma sig för att inte betala sin del av hyran eller vad det än är. Sambo är man på ren och skär tillit, man kan inte kräva en sambo på en krona om hen inte frivilligt betalar. Så det där med mat, kläder, saker till barnen och allt vad du räknar upp, det är med hans goda vilja som han betalar till sånt som står i ts namn eller gemensamt. Fakta kvarstår: han gör som han vill med sina pengar och ts har inte ett dugg med det att göra.

    Alltså du fortsätter .. Han gör som han vill men jag kan säga att jag inte vill att vi är tillsammans längre isåfall. Och det är det jag har gjort, då sa han till slut att han inte kommer låna ut något till kompisen. 


    Och om vi flyttar isär är han faktiskt skyldig att betala underhållsstöd även om det inte är så mycket. 
    Nu när han jobbar igen kommer vi nog ha lite bättre ekonomi snart förhoppningsvis men nu är det ganska tight .. och han har lånat en del av sin mamma så därför tycker jag hon har ganska mycket med hans ekonomi att göra.. det är ju hennes pengar han lånar ut. 
    Nu var det inte så att han faktiskt lånade ut så mycket vad jag vet , nån hundralapp och bjudit på krogen tror jag men han sa innan att han skulle kunna låna ut mer. 

  • Anonym (TS)
    Anonym (S) skrev 2022-08-08 13:42:31 följande:
    Grattis att du äntligen förstått var du står! Är det verkligen bara pengarna som skaver, det är inte så att du borde fundera på om det är en så god idé att vara tillsammans med någon som använder droger när du nu ändå börjar komma till insikt?

    Grattis igen! Du har rätt till både underhåll, barnbidrag och annat. Men nej, hans mamma har fortfarande inte heller att göra med vad han lägger pengarna på, oavsett att det är hon som lånat ut dem. Skvallerbytta bing-bång på den. Om du vill lägga dig i hans ekonomi så kan ingen hindra dig men att blanda in utomstående är bara fel.

    Skulle inte säga att hans mamma är en utomstående. Vi har bra relation och jag brukar prata med henne ganska ofta och har vänt mig till henne förut när vi har haft problem. Är det bara svärmor jag inte får prata om vår relation? Eller är det mina föräldrar , syskon och kompisar också? Har man inte rätt att prata med någon alls om man har problem i relationen menar du? 


    Och även om jag inte har någon laglig rätt att bestämma vad han lägger pengarna så brukar det vara något som man diskuterar om man lever tillsammans och har barn. 
    Men när det gäller det så har jag sagt att jag inte vill vara tillsammans med honom om han lånar ut till kompisen, då kan han flytta hem till honom. Och han har sagt att han inte kommer göra det igen. 

Svar på tråden Känns jättejobbigt att de kommer på dopet..