• Anonym (X)

    Frånvarande fäder

    Postman skrev 2022-08-09 11:43:26 följande:

    Det var inte svårt att köra över mig om man säger så. Det som lyfte mig som pappa var när hon jobbade kvällar och helger. Då fick jag göra och ta hand om barnen på mitt sätt och i min takt.


    Det låter som du lägger ansvaret för dina egna brister på din fru.
    Är ni tillsammans än och vet hon att du känner så här?
  • Anonym (X)

    Jag tror många män skaffar barn för att det förväntas och ingår i paketet. För en del av dem gäller allt eller inget. När svenssondrömmen sen spricker börjar de hellre om med ny flickvän, nytt barn istället.

    Med det sagt: De flesta (egentligen bara en som avviker) av mina vänner är närvarande fäder även om de inte lever med barnens mamma, men de frånvarande föräldrar jag vet, främst hos barnens kompisar, är alla män.

  • Anonym (X)

    Det tror jag vore bra, men med barnet i fokus. till exempel att dagarna måste tas ut eller överlåtas under barnets första år så barnet inte står utan vård när de där 160 eller motsvarande vigda dagarna gått för att den andre föräldern vägrar ta ut sina.


    Tow2Mater skrev 2022-08-09 15:00:55 följande:

    Finalnd går i täten för lika fl-ledighet mellan könen, kanske dags sverige följer efter och lagstadgar.


    I fortsättningen får båda föräldrarna 160 föräldrapenningsdagar. Av dem kan 63 dagar överlåtas till den andra föräldern eller någon annan som vårdar barnet.


    Dessutom får mamman graviditetspenning i 40 dagar innan perioden med föräldrapenning börjar.

    svenska.yle.fi/a/7-10019201


  • Anonym (X)
    Seven Costanza skrev 2022-08-09 16:12:43 följande:
    Det har vi ju redan, åtminstone för föräldrar med gemensam vårdnad. Då får man ju hälften av de 480 dagarna vardera automatiskt och kan av dess överlåta 90 dagar till den andra. Så 150 är låsta på respektive förälder och utöver detta kan hen överlåta/få 90 dagar. Problem har dock funnits med pappor som inte tyckt sig kunna ta ut föräldraledighet men ändå vägrat att föra över de dagar som de skulle kunna ge till mamman, som då behövt vara hemma utan ersättning. 
    Jag har aldrig hört talas om en mamma som inte tagit ut sina dagar, däremot om män som låtit dagarna brinna inne.
  • Anonym (X)
    Anonym (Mfnf) skrev 2022-08-10 09:41:52 följande:
    Ska jag vara ärlig blev jag både ledsen och lite irriterad för det kändes som att man drar alla över samma kant.
    Vilka alla menar du?
  • Anonym (X)
    Anonym (Mfnf) skrev 2022-08-10 12:24:40 följande:

    Folk säger ju här inne att det tydligen är vanligast att papporna gör så. Vet inte riktigt vart källan är ifrån, kanske pratas det  mer om det. 


    Du tror det är lika vanligt med frånvarande mammor?
  • Anonym (X)
    Anonym (Många) skrev 2022-08-16 22:41:04 följande:
    Ville berätta min historia.
    Hoppas du inte tog illa upp.
    På vilket sätt var det relevant?
  • Anonym (X)

    Var hittar man den forskningen?


    Anonym (Herren) skrev 2022-08-29 19:30:52 följande:

    Kvinnor och mammor kan ofta vara riktigt vidriga mot mannen i form av psykisk misshandel. 
    Om då barnen bor 50-100% hos mamman blir umgänget med barnen drabbat då vi verkligen tar avstånd från mamman bara för att kunna återhämta sig av år av tortyr. 
    Forskning har visat att kvinnors lika olagliga psykiska misshandeln är 3-4gånger vanligare än männa fysiska misshandel men detta är inte politiskt korrekt att prata om.
    Jag var själv drabbad under många år när hon passade på att trycka ner mej efter en svår arbetsplatsolycka med påföljande handikapp. Efter separation och nytt förhållande inser man hur låg människa hon är och hatar henne för alltid för detta men däremot har jag alltid varit den förälder som mest satsat och umgåtts men mina ungar.


    Vet andra i min närhet som utsatts för samma och fått flytta till annan stad bra för att själv överleva även om barnen förlorats.
Svar på tråden Frånvarande fäder