Inlägg från: Anonym (enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (enkelt)

    Lön - hur vet man om den är bra?

    För att veta om man har bra lön, i tre steg:

    1: Titta på medellönen i hela Sverige för alla yrken. Tjänar du inom 5000 åt båda hållen av detta, brutto, så tjänar du medel.

    2: Titta på medellönen för yrket i hela Sverige. Tjänar du inom 5000 åt båda hållen av detta, brutto, så tjänar du medel.

    3: Titta på yrkets medellön justerat för ålder och erfarenhet. Tjänar du inom 5000 åt båda hållen av detta, brutto, så tjänar du medel.

    Om något av detta faller åt något håll så tjänar du antingen bra, om du tjänar mer än 5000 över, eller dåligt, om du tjänar mindre. Detta betyder så klart att det också är lite relativt, tjänar du Sverigemedlet i ett yrke som oftast betalar 10 000 mer så tjänar du dåligt, och tvärt om.

  • Anonym (enkelt)
    Anonym (W) skrev 2022-08-09 18:15:49 följande:
    Fast om pengarna inte räcker, så är väl inte lösningen att ta reda på om du har en bra lön eller inte. Då måste du ju tjäna mer, eller din partner. 
    Antingen där eller skära i utgifterna om det går. Jag har en kompis som klagar på sin dåliga lön. Att hon ensam bränner 15 000 på mat och dryck och lika mycket på mode och skönhet varje månad är helt normalt enligt henne.
Svar på tråden Lön - hur vet man om den är bra?