Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Min syster blev sur när jag sa till hennes barn!

    Jag har ganska hög tolerans för ouppfostrade barn så länge de verkar välskötta och mår bra i övrigt (och jag slipper ta hem dem!). Det blir jobbigt när det påverkar andra.

    Här hade jag väl konstaterat att det blev dumt och sett till att stanna en gång till efter avkrävt löfte från 10-åringen att hen skulle sköta det snabbt och utan tjafs. Detta dels eftersom ouppfostrade 10-åringar tyvärr är för små för att ta konsekvenserna av sådant här och dels för att jag inte heller vill ta konsekvenserna (gnäll resten av resan eller bajsolycka).

    Med andra ord förstår jag dig för att du är irriterad på bristfälligt föräldraskap (din syster skulle insisterat på att 10-åringen gick på toaletten när ni stannade) och jag förstår också din syster i och med att ni måste stanna igen och att det knappast blir bättre för att en vuxen börjar tjura med och bara bidrar till att eskalera situationen.

    En grej till - om de övriga barnen uppförde sig hyfsat väl hade jag sett till att ha dödskul med dem medan 10-åringen tjorvade. Berätta dråpligt roliga historier, leka dunkgömme i väntan på bajsaren, eller bjussa på läkerol. Att uppföra sig i mitt sällskap lönar sig ...

Svar på tråden Min syster blev sur när jag sa till hennes barn!