Inlägg från: Anonym (Eva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eva)

    33årig kvinna vill skaffa barn men det vill inte 30årig partner göra

    Självklart ska båda vara redo för barn, men jag skulle ALDRIG råda en kvinna att vänta in att en man ska bli redo om 5 år. I min värld är det lika orimligt som att ha en relation med en gift man, som ska lämna sin fru.

    Eftersom ni "bara" träffats 1 ½ år tycker jag det är rimligt att ge honom ett halvår, men sen räcker det. Visst man ska inte stressa fram barn, men när man är över 30 så är det rimligt att göra en plan om det hela som känns okej.

    Män har ett längre fönster att få barn och i min värld är det inte rimligt att som fertil, barnlängtande med stabil ekonomi väntar på att en man ska få lite mer status... Status och bättre jobb kan ta tid och vem säger att han sen är sugen....

  • Anonym (Eva)
    Anonym (Dd) skrev 2022-08-11 12:29:41 följande:

    jag har funderat  på att frysa mina ägg och har sagt det till honom men han tycker inte om denna idé för han tycker vi ska göra det på natruliga vägen. 


    har alltid sagt att jag ska kunna göra själv så den planen har alltid funnits?
    han ställde fråga till mig om barn verkligen gör mig lycklig och om jag älskar jag honom. För det viktiga är ändå att vi älskar varandra. 
    är inte det självisk av honom? eller är jag den elaka i relationen?


    Det är inte själviskt att inse att man har vissa enstaka saker man faktiskt inte är redo att kompromissa om.
    Det är faktiskt ganska själviskt att tänka att barn ska bli till om 5 år på "den naturliga vägen"... 
  • Anonym (Eva)
    Anonym (Dd) skrev 2022-08-11 13:11:43 följande:

    Han säger också sen att han vill ha en familj med mig i framtiden men all det här snacket gör mig så ledsen.
    igår ändrade han på sig om kanske inte 5 år men kanske inte nu utan senare, det blir en osäker tidsplan för mig och jag tycker det är så jobbigt.


    jag ska kanske härda ut en tid men det snurrar hela tiden i mitt bakhuvud om att tiden som inte finns och min kropp kan inte vänta. ibland tänker jag också att om jag ska frysa ägg, som kanske tar ca 1-2år process, är det inte lika bra att jag  försöker med någon annan? 


     


    Förälskelse falnar och barn består. Därför gör man klokt i att vänta 2 år innan man försöker få barn med någon.

    Dock så får man som kvinna acceptera att det är bra mycket lättare för en man att PRATA om att vara jämställd, prata om att vi ska skaffa barn senare, prata om att vi ska spara pengar än att faktiskt göra det.

    Du är klok som inser att du inte har 5 år, men du har några månader att faktiskt se vem du är ihop med. Är det så att du vill försöka få barn så är det ju rimligt att också ge människan du är ihop med en liten chans att fundera över om han är redo, eller inte.
  • Anonym (Eva)
    Anonym (Dd) skrev 2022-08-11 15:52:36 följande:

    jag ringde ett samtal för att få en tid för konsultativ om frysa ägg. 


    det är just det ni skriver, finns det garantier att han kommer vilja skaffa barn med mig? 


    jag har tänkt en del tillbaka till vår relation nu 1.5 år. hittills har jag inte träffat några av hans vänner än hans familj. jag vet pandemin har bromsat mycket och han har inte så många vänner men ändå.och att söka och börja karriär nu och bromsa mina planer? känns så jävla orättvis.


    det känns som att jag ger upp min tid till någon som inte riktigt vill livet med mig. jag har  försökt intala mig att det kommer lösa sig för hans skull men då ger jag ju upp min plan. Han säger att han älskar mig och jag har gjort honom till en bättre person och han har blivit så lycklig. 


    Jag tänker efter att ha läst detta att ni inte är på samma våglängd. Just nu vill du ha barn. Och det är ju trevligt att göra det på traditionell väg... Men faktiskt inget måste.

    Jag tänker att om du på 1½ år inte träffat vänner, familj och ni är i 30-årsåldern, så går det hela fram alldeles för långsamt för att utmynna i barn och familj. 

    Jag tänker att du omedelbart ska släppa denna man. Det är bara destruktivt med någon som älskar dig, men som faktiskt inte vill bilda familj. För rent krasst så håller han dig på halster.
  • Anonym (Eva)
    Anonym (klokt) skrev 2022-08-11 16:23:53 följande:
    Inte? Du är väldigt fokuserad på hans karriär och att du ska få ett barn. Det låter precis som att du ser honom som ett sätt för dig att få det som du vill ha, ett barn, oavsett vad han vill eller behöver just nu. Det har varit mycket för DIG, men han är inte alls på samma ställe i SIN process, han är inte ansvarig för hur ditt liv sett ut innan du ens träffade honom. Men du har bara fokus på dig själv och dina behov.

    Och just barn är något man inte kan ångra, någonsin, så där måste man försöka vara så säker man bara kan innan man skaffar dem. Och visst, det kan ske misstag, men det blir ju bättre förutsättningar för både föräldrar och barn om barnet är önskat och välkommet av båda föräldrarna. 

    Om ni vill leva i en tvåsamhet så diskuterar och resonerar ni er fram till vad ni BÅDA vill just nu och framåt. Inte att du har din livsplan som du ska genomföra och han har sin livsplan, utan att ni har en gemensam plan som involverar er båda i ert gemensamma liv. Sen kan man ha egna planer också vid sidan av relationen, men barn är ju oftast inte en sån sak. 
    Fast när man tvivlar på en relation utifrån att man är tveksam på om den kommer utmynna i det man själv önskar så är det verkligen vad man själv står ut med som faktiskt betyder något.

    Det finns saker som man kan kompromissa om, det finns saker som man kan avvakta med och det finns saker som man inser faktiskt kanske kommer bli omöjliga om man stannar med den man älskar.

    Ibland så faller bitarna på plats i livet på ett sådant sätt att man inser att man faktiskt inte är villig att stanna och chansa på att en man ska bli redo. 
Svar på tråden 33årig kvinna vill skaffa barn men det vill inte 30årig partner göra