Inlägg från: Anonym (Vänta inte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vänta inte)

    33årig kvinna vill skaffa barn men det vill inte 30årig partner göra

    När jag oväntat blev gravid vid 24 års ålder tvingade min dåvarande sambo mig att göra abort pga diverse anledningar. Vi hade hus, fasta jobb och stabil ekonomi etc men han ville komma längre i livet, göra bättre karriär och resa. Det godtog jag motvilligt. Det gjorde så jävla ont i mig att sätta min egen största dröm åt sidan för att min sambo skulle få leva sitt liv som han ville. Men det var viktigt för mig att inte tvinga honom in i något han inte var redo för. Så vi kom överens om att vi skulle prata om barn året därpå. Ett år blev till 2, 3, 4 och 5 och då ställde jag ett ultimatum, vid 30 blir det familj eller separation. När jag var 32 så bröt vi, efter 13 år tillsammans. Jag insåg att han aldrig skulle bli redo och jag hade inte mer tid att ge. Jag fann tack och lov kärleken igen och vi väntar vårt första barn nu men som någon redan sagt, det kan ju ta tid och med eventuella svårigheter att få barn pga ålder drar tiden iväg ganska så fort. 

  • Anonym (Vänta inte)
    Anonym (Dd) skrev 2022-08-12 09:43:41 följande:

     Lite uppdatering från att ha startat tråden igår. 


    jag blev uppringd av en klinik som jag lämnade intresseanmälan om igår. Dom rekommenderar att jag går dit med min kille för att göra en fertilitetsutredning tillsammans. Detta för att testa och klargöra hur det faktisk är för oss båda och efter utredningen överväga om vi ska frysa ägg eller inte.
    på nåt sätt tycker jag att det lät rimligt, för då blir det svart och vitt vad som gäller för oss liksom blir det så lätt att skaffa barn eller inte. Hur funkar vår kropp i frågan.  kanske även tankar kring planering kommer väckas hos honom? 


    jag tänker oavsett hur resultatet blir så kommer jag frysa mina ägg, om det blir han som kommer befrukta dom eller om det blir någon annan så finns fortfarande barn möjligheten där. 


    Tycker det låter väldigt sunt att ta reda på förutsättningarna för att skaffa barn om 5 år innan ni beslutar hur ni ska göra. Det kan ju visa sig att ni är knallfertila båda två eller tvärtom, då har ni ju iallafall något konkret att utgå ifrån. Lycka till! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden 33årig kvinna vill skaffa barn men det vill inte 30årig partner göra