• Anonya

    Skola och penicillin

    Anonym (Tablett) skrev 2022-08-11 12:32:08 följande:
    Det är som sagt ingen som svarar och skolan har inte skolsköterska på plats dagligen. Hon behöver inte hjälp att ta medicinen, utan kan förvara den och ta den själv. Hon behöver däremot hjälp med påminnelse om att ta den  till lunch. 
    Dottern får inte förvara den själv utan det måste skolan göra. Olämpligt om något annat barn hittar den eller dottern råkar tappa den ur handen och den försvinner. 

    Skolan har inte skyldighet att påminna om medicin och kan inte hållas ansvariga för om de glömmer, men ofta tycker de att det är okej att förvara och påminna. Så har jag åtminstone förstått det. Antar nu att det gäller F-klass, eftersom du skriver skola och inte förskola.

    Om skolan inte vill ta på sig att påminna, kanske du kan ringa dem vid rätt tid varje dag och påminna om det. Det är ändå krångligt för både dig och personalen.

    Skolstarten i en F-klass är intensiv och det finns tusen och en saker för personalen att hålla reda på med ca 28 nya barn att lära känna, ta hand om och få att känna sig trygga.

    Om du inte når dem imorgon får du helt enkelt ta med medicinen på måndag och fråga hur ni ska göra och säga att du försökt nå dem.  
Svar på tråden Skola och penicillin