• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Shiny) skrev 2023-01-13 11:44:30 följande:

    Hej alla, 

    jag har inte varit aktiv på ett tag. Tänkte uppdatera er på min resa.


    Jag plussade faktiskt kring jul och blev jätteglad! Samtidigt vågade jag inte riktigt tro på att det skulle gå vägen? 
    Idag (i v 7) gick på ett tidigt ultraljud för att fastställa graviditeten och det visade sig tyvärr att graviditeten hade avstannat. Jag har alltså fått ett tyst missfall och kroppen har inte riktigt hängt med. Nu ska jag avvakta en vecka och sedan göra ett nytt ultraljud. Om inte blödning kommit igång så blir det behandling med Cytotec Efter det. Usch! Detta var det sista jag önskade? Är så oerhört ledsen. 
    Men, får försöka tänka på nästa försök som blir någon gång i vår. Måste dock vänta in en vanlig mens emellan så det kommer att dröja. 


    Hur går det för er andra?

    Kramar🌸


    Hej! Roligt att höra av dig! Mindre roligt det du just varit med om dock?. 


    Usch, att få missfall efter allt kämpande och  tuff behandling borde vara förbjudet.
    Men! Samtidigt blev du ju faktiskt gravid , på första försöket dessutom-vilket är positivt - även om det slutade så ttrist. Ni borde ha höga chanser att lyckas förr eller senare! Vad har läkarna sagt ?  Förstår att det måste kännas tungt nu men jag känner mig rätt säker på att ni kommer lyckas. {#emotions_dlg.flower} Ta hand om dig. Snart så.


    Vi har ju fått rätt bra ? resultat? vid våra behandlingar hittills men inte ett enda embryo har ens fäst på tre försök. Känns sådär. Nu står vårt hopp till de två blastisarna vi har kvar. Apropå dem frågade jag om det skulle kunna bli aktuellt att få två tillbaka men det verkade inte alls . Det är ytterst sällan  vi sätter tillbaka två blastocyster , fick jag till svar. Nu går det heller inte i vårt fall då en är en 5-dagars och den andra en 6-dagars men verkar inte som om jag skulle fått två oavsett? 


    Hon menade att de som utvecklats till blastocyster och dessutom går att frysa är av så pass bra kvalité och man vill undvika tvillinggraviditet. Glömde fråga hur stor procentuell chans man har med en blastocyst rent statistiskt. Tycker jag har läst runt 30 % vilket inte är jättehögt ändå kan jag tycka. 


     


     


     

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-01-16 21:34:57 följande:

    Ja just nu känns det väldigt tungt. Har tid på ons för ny kontroll. Tydligen var det riktlinjer som sa att man måste kolla upp med ett nytt vul innan man får påbörja en abort behandling efter MA. Är just nu livrädd för behandlingen, bland annat för att jag har läst om många med dåliga upplevelser. 

    Läkaren tyckte att det var relativt god prognos att bli gravid på nytt och jag hoppas verkligen att det blir så. Hon tyckte, precis som du påpekade, att det var ett gott tecken att jag blev gravid på nuvarande FET.
    Vill bara komma igång med nästa försök nu, men måste snällt vänta ett par månader tills kroppen är återställd. 


    Sätter ni igång snart med ert FET? Håller tummarna för att det lyckas! 🥰

    Jag har också frågat om två blastocyster tillbaka men fick också nej. Själv hade jag gärna gjort det då jag dels kan skulle välkomna tvillingar och dels för att höja chansen till en graviditet. 

    Jag har fått siffran 25-30 % chans med en fryst blastocyst per överföring (lite lägre siffra pga min ålder). Tycker inte heller att det är jättehögt. Större risk att misslyckas än att lyckas, om man ska vara lite krass. Men ändå håller jag hoppet uppe! Med fler försök ökar chansen betydligt att lyckas! 

    Hoppas innerligt att vi som fortsätter att kämpa får lön för mödan snart! 🌸


    Förstår att det måste vara jättejobbigt. 


    Får man fråga vad det är för behandling du kommer behöva göra ? Tänker på dig och hoppas du mår så bra som möjligt.

    Usch- inte nog med att man kämpar och går igenom tuffa behandlingar och betalar dyrt för att försöka bli gravid ( utan garantier gällande resultat) . Dessutom är Risken relativt hög för missfall och/ eller andra komplikationer?. 
    Försöker hålla modet och hoppet uppe men inte är det lätt alla gånger. Idag har jag en sämre dag när jag tvivlar stort på att det skulle lyckas med nån av blastisarna . Varför skulle det göra det liksom när de tidigare tre försöken misslyckats trots att allt sett bra ut?

    Ska försöka rycka upp mig. Det är ju trots allt som du säger Shiny att chansen ökar ju ändå med varje försök. 


    Har ni förresten frågat efter chansen i procent? Jag har inte fått nån sån siffra men det skulle vara intressant ?
    Imorgon är det dags för första vul , dag 8 , för att se om det är nån ledande äggblåsa på g och när man kan sätta in ÄL-sprutan. Räknar dock med ett till vul senare i veckan för exakt planering. Med lite tur kasnke jag får tillbaka en blastisar i nästa vecka. Gäller ju att det inte krockar med helgen också?..


     

  • Drömmenom3

    Nu ruvar jag igen- det blev vår 5- dagars blastis . Den såg jättefin ut och hade börjat     kläckas ! Det kan inte se bättre ut i det här läget sa embryologen. Nu ber vi till högre makter. 


    Hoppas allt är bra med er alla . Ser fram emot era uppdateringar {#emotions_dlg.flower}

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-02-01 20:00:47 följande:
    Stort lycka till!
    vad spännande!Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Tack snälla !Hjärta

    Hoppas allt går bra för er.
  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-02-01 20:59:04 följande:
    Vi väntar på ägglossning:)

    Ok! Ja för visst ska ni också göra FET? 


    Hur många har ni i frysen? 


    Heja oss ! Nu tycker jag det får funka för oss alla . 

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-02-04 07:22:55 följande:
    Ja precis, vi har 2 i frysen, tror vi kommer få tillbaka båda 2.

    hur många fick ni tillbaka?

    Ok. Så spännande!


    Vi fick en tillbaka. Frågade om möjligheten att få två tidigare men det gör de i ytterst få fall när det gäller blastocyster. Det var inget de erbjöd/rekommenderade oss.Såhär i efterhand kan jag känna att man kanske skulle legat på lite - eftersom detta är vårat sista försök i paketet vi betalat för tycker man att de kunde ha haft överseende . Även pga vår ålder . Nu kommer vi ju få betala för ett ev till försök ( hoppas såklart vi slipper detta).. Hoppas verkligen  det inte är därför de sa nej. 


    Sen kan jag känna att jag helst vill ha en singelgraviditet- känns oroligt med riskerna med en tvillinggraviditet i min ålder. Men fick man hoppa över graviditeten skulle jag inte tacka nej till tvillingar .

    Stort lycka till

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-02-10 18:12:48 följande:
    Håller helt med dig i ditt resonemang, FET kostar ju ändå en bra slant, ska man då behöver göra det 2 ggr å betala det dubbla :/ 

    tänker att chansen att båda tar sig är ju nästintill obefintlig känns det som ?

    Nu verkar vi hamna just i denna sits ? Testade i torsdags på dag 7 och det var inget synligt plus på långa vägar? Borde ha visat nåt om det var så. 


    Idag har jag varit extremt chokladbiten exakt så som jag brukar bli inför mens . Den kommer nog i helgen. Körde runt i bilen och grät i torsdags kväll för att få ur mig så mycket besvikelse och ledsenhet som möjligt så jag orkar hålla ihop härhemma. Känns så tungt just nu och ångestkänslorna över antingen ha försökt tidigare är hemska. 


    Känslan nu är att jag inte är beredd att ge upp helt än. Jag skulle t om kunna tänka mig en tre försök till . Dock tro jag inte sambon ör så sugen på det . Pengar är ett annat problem - vet inte om vi har råd med 88 000 till ?
     Oavsett känns det dumt att först inte ens försöka med vår sista blastocyst men då kostar det 20 000 . Puh! 
    Hur många försök känner ni andra att ni är beredda att lägga på detta?


    Hur har det gått för dig Orkidé? Ruvar du nu?


     

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-02-24 09:27:35 följande:

    Hej! 


    Så himla tråkigt att det inte verkar ha fungerat drömmenom3. Förstår fullständigt hur du känner! Jag har också gråtit i bilen för att skona barnen från min sorg. Har tyvärr varit mycket av den varan det senaste året. 


    Hoppas hoppas att det var för tidigt att testa för dig! Hur har det gått slutligen? 


    Jag väntar fortfarande på mensen efter missfallet. Tror dock att den kommer snart. Det känns så.


    Kommer att fråga om att få återföra två vid nästa FET men är inte hoppfull att få igenom min önskan. Vill gärna öka mina chanser denna gången! Är oerhört trött på all denna väntan? 

    Undrar också hur det går för dig orkidé? 

    kramar 


    Nej det gick inte vägen?
    Vi tog beslutet att återföra vår sista blastocyst i cykeln direkt efter och där är jag nu. Återföring på fredag . Känner dock inte mycket till hopp då jag tycker att det borde finnas en anledning till att de tog den andra före och den tog ju sig inte så varför skulle denna göra det? Detta är dessutom en 6 dagars och vad jag förstått ger de något sämre graviditetschans  även om kliniken menar att det knappt är mätbart. Den har ju liksom utvecklats långsammare vilket kan vara en indikation på att den inte håller samma kvalité. Å andra sidan har mina två tidigare 5 dagars som vi återfört inte tagit sig heller trots att de sett perfekta ut så ja vad vet man egentligen ? 
    Har ni andra endast 5 dagars blastocyster? 


    Kul att du snart är redogör nytt försök Shiny. Har du fått mens? 


     


    Orkidée: Hur går det för dig? 


    Så du fick också ? bara ? en?! Är detaljstyra 2 eller 3 dagars du fått två st innan? 


    Håller tummarna för ett fint plus

  • Drömmenom3
    Drömmenom3 skrev 2023-02-26 18:35:38 följande:

    Nej det gick inte vägen?
    Vi tog beslutet att återföra vår sista blastocyst i cykeln direkt efter och där är jag nu. Återföring på fredag . Känner dock inte mycket till hopp då jag tycker att det borde finnas en anledning till att de tog den andra före och den tog ju sig inte så varför skulle denna göra det? Detta är dessutom en 6 dagars och vad jag förstått ger de något sämre graviditetschans  även om kliniken menar att det knappt är mätbart. Den har ju liksom utvecklats långsammare vilket kan vara en indikation på att den inte håller samma kvalité. Å andra sidan har mina två tidigare 5 dagars som vi återfört inte tagit sig heller trots att de sett perfekta ut så ja vad vet man egentligen ? 
    Har ni andra endast 5 dagars blastocyster? 


    Kul att du snart är redogör nytt försök Shiny. Har du fått mens? 


     


    Orkidée: Hur går det för dig? 


    Så du fick också ? bara ? en?! Är detaljstyra 2 eller 3 dagars du fått två st innan? 


    Håller tummarna för ett fint plus


    Konstiga ord det blev här ovan: 

    Till dig Shiny: 


    Kul att du snart är redo för nytt försök , skulle det stå .

    Otkidée:
    Är det alltså 2 eller 3 dagars du fått två av innan? 

  • Drömmenom3
    Orkidé8181 skrev 2023-02-27 20:19:58 följande:
    2 dagars har jag fått 2 st av innan.

    å idag kom mensen :/ 

    Nej vad trist! Usch , det är så tungt att få den där jäkla mensen efter alla tuffa etapper man varit med om innan man ens kom dit?. 

    Men visst hade ni en kvar i frysen ? Hur många försök ör det ni har gjort ? 


    Alltså jag tror att så länge man har ägg som blir befruktade , särskilt till blastocyst stadiet , så kommer man lyckas en dag . Frågan är dock hur många försök man orkar med . Sen är det ju, iallafall för oss, den ekonomiska biten? Vi har nu efter detta sista frysförsök lagt ut 100 000 kr ( 5 återföringar) vilket kanske ?inte ens ? ger oss ett plus på stickan. Puh! För oss är det , och att vi blir äldre och äldre för varje dag, det tuffaste . Orka hade jag gjort. Hade vi haft rejält med pengar kvar hade jag gärna testat några  gånger till. 

    Kram


     


     

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?