• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Orkidé8181 skrev 2023-04-22 07:41:04 följande:

    Tack för att du  frågar Hjärta

    har haft mens sedan i torsdags så det är nog rätt kört :/ 
    har testdag den 25: e?

    hur går det för dig? 


    inte varit inne så mycket :)


    Nej vad tråkigt men som Shiny sa- man vet aldrig så självklart ska du testa ändå, Hjärta 


    Jag ska ta Ovitrelle ikväll och göra ÄP på måndag. Är bara att hoppas på guldägget och mirakel för detta är sista äggplocket vi gör. 

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-22 15:07:17 följande:

    Ok, tack för ditt svar! 

    Hur stor andel av dina embryon var friska när ni gjorde PGS senast? Jag har läst att så många som 80 % av äggen är defekta när man är 41-42 år. 


    Jag är väldigt ledsen idag, vet inte hur jag ska klara av ett negativt test till. Vill inte acceptera att det inte blir något. Känner att jag ångrar många val jag gjort de senaste åren. Jag väntade in rätt tillfälle (dumt). Vi ville inte försöka under Corona eftersom det var så oroliga tider. Gick en vidareutbildning som jag ville bli klar med först. Min föräldrar har varit sjuka, så det passade inte riktigt då. Ja, och åren gick.
    Har av läkare fått höra att jag troligtvis kan få barn långt upp i åldern pga. min stora äggreserv. Men jag var inte riktigt medveten om att trots många ägg så är det äggkvaliteten som avgör.


    Har till och med börjat fundera på äggdonation men är väldigt kluven. 

    Ursäkta om jag låter pessimistisk men denna ruvning har varit extra svår. 


    Kram till er alla! 


    Alltså du skulle bara veta hur mycket jag känner igen mig! Skulle kunnat skriva detta själv . 
    Dessutom har jag ju också två barn som jag är oerhört tacksam och lycklig över men känner precis som du att jag saknar ett tredje. Livet kom emellan här också och hade jag kunnat spola tillbaka tiden hade jag ändrat en del val jag gjort . Tycker det är jättetufft - att ångra att man inte gjorde detta tidigare och att det nu kanske är kört. Försöker bearbeta det för det går ju inte att ändra nåt. 
    Men än ger vi inte upp .


    Håller tummarna för oss alla Hjärta

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-22 16:52:04 följande:

    2 blastocyster av 3 testade var normala. Men då var jag 38,5 år, nu är jag snart 43. Jag har också hört att ca 85% av blastocysterna är abnormala i min ålder. Jag såg i en studie att för att vara ?säker? på att få en frisk så behövdes 25 st blastocyster vid 43. Men kan ju vara den lyckliga som får ett friskt i sin första cykel. 


    Om jag inte redan hade barn jag nog gjort ett par försök med PGS (Efter 3 försök i Sverige) och efter det varit helt öppen för äggdonation. Men det är ju ett väldigt personligt beslut. 


    Jag hoppas så att det går vägen för dig den här gången! 


    25 blastocyster ?! Puh! Låter inte särskilt hoppfullt. 
    Tänker på dessa 40+ are som blir gravida - även naturligt . Har de då fler ägg i bra ?skick? eller är det verkligen bara ren tur tro?!  Känner ändå  till många som fått barn i 40- års åldern. 


     

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-22 19:26:44 följande:

    Lycka till med äggplocket! är det andra gången du gör det Drömmenom3?

    var kan man läsa kvalitet kopplat till ålder Shiny? Skulle vilja se hur många som är abnormala vid 36


    Tredje gången i denna ålder Glad
    Vi har ju två ivf- barn sen tidigare som blev till på tredje respektive första försöket (12 och 9 år idag) . Så totalt blir det mitt sjunde (!) äggplock.  
  • Drömmenom3

    Funderar på om man ska be att få två tillbaka om vi nu får flera av bra kvalite, (vilket såklart är långt ifrån säkert). Verkar som att de kan gå med på det så länge det inte är blastocyster .  Skulle ju vara mest ekonomiskt om inte annat om man får fler än en, Hur skulle ni gjort om ni var i en sån situation? 

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-22 20:54:27 följande:
    Lycka till med äggplocket på måndag, jag håller tummarna!
    Tack så jättemycket Hjärta
  • Drömmenom3

    Tack för era tankar! Nu vet vi ju inte hur det kommer gå men om vi får fler än ett befruktat ska jag nog be om två tillbaka. Först tänkte jag om man skulle ha is i magen och vänta och se om det blir nån blastocyst och i så fall återföra den . Nu är det dock så att det kommer krocka med helgen och jag tror inte de gör återföringar då så det är nog kört . 


    Usch jag vill bara att det ska bli imorgon ?. Ena stunden är jag orolig för  att jag inte känner nåt ( kanske är det knappt några blåsor eller kanske har jag redan ägglossat? )Andra stunden tycker jag det molar en del och då tror jag att ägglossningen är på g? 
    Vilken sprutdag har ni gjort äggplock?

  • Drömmenom3

    Tack snälla @försökerockså och @shiny{#emotions_dlg.flower}

    Hemma igen och det gick bra . Hade inte ägglossat tack och lov och de fick ut 9 ägg. Känns bra och ganska lagom även om jag gärna hade fått  2-3 till. Hoppas nu de flesta är mogna och blir  befruktade. Tänkte ringa imorgon och höra hur det ser ut. Tycker att man ska få all info man kan när man vill med tanke på vad man betalar för detta. Min klinik informerar egentligen inte om hur befruktning ser ut utan man får tid för återföring och så ringer de bara om det inte blir nåt. ( Hemska tanke). 


    Jag vill dock veta hur det ser ut innan så jag ringer själv. Hur gör de på era kliniker? 


    Nu blir det vila och hålla tummarna hårt för bra befruktning . 

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-24 11:30:42 följande:

    5 st har gått vidare till frys av de 12 jag hade i fredags 


    Wow låter ju toppen! Grattis!
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?