• Anonym (Tufft­)
  Tis 16 aug 2022 11:39
  1859 visningar
  19 svar
  19
  1859

  När barnet frågar varför vi inte bor ihop

  pappajb skrev 2022-08-16 11:06:48 följande:
  När barnet frågar varför vi inte bor ihop

  Vad har/hade ni svarat?

  Jag har en son på snart 3,5 år.
  För någon månad sedan frågade han varför jag och mamman inte bor tillsammans.

  Mitt spontana svar blev då "För att vi tyckte att det var bättre att bo själva".

   Följdfrågan, som väntat, blev "Varför det?"

  "Jo, ibland vill man ju inte leka med samma kompisar varje dag. Som på förskolan, då vill du kanske leka med någon annan än din bästis ibland?" 
   
   "Ja"

  "Ja, och så är det för mamma och pappa också. Så därför bestämde vi att det blir bättre om vi har egna lägenheter. Och du får ju dubbelt så mycket plats och leksaker. Det är väll bra?"

  "Ja"
  Sonen verkade nöjd med det svaret. Men jag känner att frågan säkert kommer dyka upp igen..

  Lite bakgrundshistoria för den intresserade;
  Sanningen är att mamman drabbades av någon sorts psykos eller depression när sonen var 2 veckor gammal. Hon skulle åka och hälsa på sin familj, som bor 35 mil därifrån, över helgen, men dök inte upp på söndagen som vi bestämmt.. Mobilen var avstängd och hon svarade inte heller på Messenger.
  På måndagen hade vi tid på BVC, så jag körde dit och hoppades på att hon skulle komma. Men det gjorde hon inte. Ringde till hennes familj, den enda som svarade var hennes ena syster, som sa "Jag kan inte svara på vad som hänt, du får prata med henne istället. Jag kan inte hjälpa dig"
  Efter några dagar började mamman sporadiskt svara på sms, att hon behövde vila, och att hon inte visste när hon skulle komma hem.
  Någon vecka senare kom skilsmässo-papper med posten.. Efter 7 månader med advokat, tingsrätt, medlare och socialutredningar fick jag träffa sonen för första gången sedan "separationen".
  Efter 3 års kämpande har jag med socialens hjälp fått till ett fungerande umgänge. Sålde då mitt hus och flyttade till samma stad som mamman i våras.


  Fi fan, vilken mardröm.
  Om detta spår funkar så kan du väl hålla dig till den så länge och ju äldre sonen blir så kan du vara mer och mer öppen. Dock kan du låta bli att outa mamman, ibland är sanningen inte det bästa att få höra. Mamman kanske berättar själv vad det lider.
 • Anonym (Tufft­)
  Tis 16 aug 2022 19:17
  #18
  EnAnonumius skrev 2022-08-16 14:45:07 följande:
  Anonym (Undran) skrev 2022-08-16 14:21:25 följande:
  Exakt, trodde det var uppenbart?

  Får mamman verkligen ta barnet och flytta sådär utan vidare? Jag förstår att det är överspelat nu eftersom pappan flyttade efter, men det är rättsprincipen jag är ute efter. Jag tror det är olagligt att göra så utan den andre förälderns samtycke, nämligen.


  Är ni verkligen så "stensäkra" på att mamman tog med sig barnet?

  Utdrag ur TS igen...

  "Hon skulle åka och hälsa på sin familj, som bor 35 mil därifrån, över helgen, men dök inte upp på söndagen som vi bestämmt.. Mobilen var avstängd och hon svarade inte heller på Messenger.
  På måndagen hade vi tid på BVC, så jag körde dit och hoppades på att hon skulle komma."

  Barnet kan ju knappast vara på två ställen exakt samtidigt.
  För om barnet var med mamman hur skulle han kunna åka med det till BVC i hans och barnets hemstad, och hoppas på att mamman dök upp?
  Det står heller inte att han åkte med barnet till BVC, bara att han åkte dit.
  Det stod alltså varken eller men alla andra förstod.
Svar på tråden När barnet frågar varför vi inte bor ihop
Logga in
Bli medlem