• Jemp

    Igångsättning pga överburenhet

    Jag var på kontroll när jag gått över en vecka. Ultraljud och kollade fostervatten. Allt såg bra ut så då fick jag gå en vecka till. Jag hade trott att den kontrollen skulle innehålla ett samtal också men den var väldigt snabb. 
    Barnet kom sen spontant 42+0, samma dag jag skulle blivit igångsatt. Blev igångsatt av andra anledningar med första barnet och föredrar helt klart att slippa. 

  • Jemp
    Felicccccia skrev 2022-08-26 20:34:39 följande:
    Aldrig hört om den, får kika på det. Jag önskar såklart att det kommer igång av sig själv och att jag inte behöver gå över så långt men jag är en väldigt orolig person och vill mentalt förbereda mig lite på olika scenarion även om jag försöker ha så öppen inställning som möjligt. Jag vet att det finns risker med igångsättning också och det är inte mitt mål att bli igångsatt men är också orolig för att det även finns risker med att gå över tiden. En vän till mig förlorade nästan sitt barn då hon gick över två veckor.  

    Förstår också att man gör en bedömning i varje enskilt fall och att det bästa är om det kommer igång själv men blev nyfiken på om man alltid blir inbokad på senaste dagen om allt är bra eller om man faktiskt kan få en tid tidigare än så. Tack för att du delar!😊
    Min uppfattning är att du inte blir igångsatt förrän sista dagen om allt ser bra ut. Kontrollerna är rätt täta där på slutet dock. Oro (vare sig den är befogad eller ej) är alltid bra att ta upp med bm! 
Svar på tråden Igångsättning pga överburenhet